شناسهٔ خبر: 71444375 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آمریکا: همه طرف‌ها باید در مذاکرات اوکراین امتیازاتی بدهند

تهران-ایرنا- مقامات ارشد آمریکا امروز (سه‌شنبه) پس از گفت‌وگو با هیات‌ روسی در عربستان سعودی اعلام کردند که همه طرف‌ها باید برای پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین، امتیازاتی بدهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا پس از مذاکرات در ریاض گفت: امروز اولین گام از یک سفر طولانی و دشوار اما مهم برداشته شد.

این دیپلمات ارشد آمریکایی اظهار داشت که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌خواهد به سرعت برای پایان دادن به جنگ اقدام کند و هدف نیز، دستیابی به توافقی عادلانه و پایدار است.

در حالی‌که در اوکراین و در میان متحدان اروپایی نگرانی‌هایی درباره تلاش‌ها برای پایان جنگ به رهبری آمریکا وجود دارد، روبیو خاطرنشان کرد که هدف، دستیابی به توافقی است که «برای همه طرف‌های درگیر قابل‌پذیرش باشد و بدیهی است که شامل اوکراین، همچنین شرکای ما در اروپا و البته طرف روسی نیز می‌شود.»

مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به همراه استیو ویتکاف فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه جزو هیات‌ آمریکایی بود، به خبرنگاران گفت که هیچ تاریخی برای برگزاری نشست دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه تعیین نشده است.

هیات‌ آمریکایی اعلام کرد که مذاکرات شامل بحث‌هایی درباره سرزمین و تضمین‌های امنیتی برای اوکراین خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، هیات‌ آمریکایی به مدت چهار ساعت و نیم با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، در عربستان سعودی دیدار کردند. این ملاقات پیرو تماس تلفنی رئیس‌جمهور ایالات متحده با همتای روس خود در هفته گذشته انجام شد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرد که آمریکا و روسیه امروز، سه‌شنبه، توافق کردند که به عوامل تنش‌زا در روابط واشنگتن و مسکو رسیدگی کرده و کار بر روی راهی برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین را آغاز کنند. این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که این تلاش‌ها در مراحل اولیه خود قرار دارد.

تامی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات‌ آمریکایی و روسی در مورد ایجاد ساز و کاری برای رسیدگی به عوامل «آزاردهنده‌ در روابط دوجانبه» با هدف عادی‌سازی روابط دیپلماتیک گفت‌وگو کردند.

وی افزود که طرفین همچنین گروه‌های بلندپایه‌ای را منصوب کردند تا روی پایان دادن به درگیری اوکراین «در سریع‌ترین زمان ممکن به شیوه‌ای که پایدار، ماندگار و قابل‌قبول برای همه طرف‌ها باشد»، کار کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به گفت‌وگوی ترامپ و پوتین تاکید کرد که «یک تماس تلفنی و به دنبال آن یک نشست، برای برقراری صلح پایدار کافی نیست.»

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.

وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.

در پی این تماس‌ها، هیات‌های روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - گفت‌وگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند.