شناسهٔ خبر: 71439162 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها از مهمترین علل مرگ و میر مردان ایرانی

رئیس جامعه اورولوژی ایران، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ها، تروما و حوادث ترافیکی را از علل مرگ و میر مردان ایرانی دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید امیرمحسن ضیایی امروز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت مردان با تشریح شایع‌ترین بیماری‌های مردان گفت: همچنین بیماری دستگاه ادراری و سرطان پروستات به خصوص در مردان بالای ۵۰ سال شایع است که نیاز به آزمایش‌های دوره‌ای برای تشخیص و درمان به موقع دارد.

رئیس جامعه اورولوژی ایران با بیان اینکه مردان نباید به دلیل درگیر شدن در مسائل روزمره زندگی، از سلامت جسم و روان خود غافل شوند، افزود: انجام آزمایش‌های دوره‌ای و تغذیه سالم می‌تواند مردان را از ابتلای به بیماری‌های غیرواگیر محفوظ کند.

سید امیرمحسن ضیایی با بیان اینکه مردان ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و به نوعی موتور اقتصادی خانواده هستند، گفت: سلامتی مردان ا در اولویت قرار دارد، زیرا بر اقتصاد خانواده تاثیر گذار است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه، تشخیص زودهنگام و مدیریت سلامت نقش مهمی در تشویق مردان به تعهد نسبت به سلامتی خود دارد.

سید امیرمحسن ضیایی با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد زوجین ایرانی نابارور هستند، گفت: از این میزان ۲۰ درصد علت ناباروری مردان هستند که با تشخیص به موقع قابل درمان است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران با اشاره به اینکه ناتوانی جنسی در مردان بیشتر شده است، گفت: اضطراب، سبک زندگی نادرست، اضافه وزن، فشارخون بالا و دیابت باعث کاهش سن ناتوانی جنسی در مردان شده است.

وی افزود: از آنجایی که دارو‌های درمان ناباروری گران است، دولت با گسترش پوشش بیمه‌ای، دسترسی زوجین را برای دریافت دارو‌ها آسان‌تر کرده است.

سید امیرمحسن ضیایی با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، گفت: مردان بیشترین تعداد کشته شدگان در تصادفات هستند که برای کاهش این عامل، وزیر بهداشت امسال اجرای پویش نه به تصادفات را به خصوص در تعطیلات نوروزی اعلام کرده است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران همچنین گفت: هر کسی که می‌خواهد زندگی مشترک تشکیل دهد باید به اورولوژیست مراجعه کند تا از سلامت جنسی خود مطمئن شود، زیرا بیماری قلبی و دیابت و اختلالات روانی فرد را مستعد به ناتوانی جنسی می‌کند.

سید امیرمحسن ضیایی با بیان اینکه سلامت یک مولفه چند وجهی است، افزود: اگرچه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در کشور شناخته می‌شود، اما فقط ۲۰ درصد از مولفه‌های مرتبط با سلامت در اختیار وزارت بهداشت است، همه‌ی دستگاه‌ها و نهاد‌های کشور می‌بایست برای سلامت فعالیت کنند.

در ادامه محمدعلی زرگر شوشتری استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست ناتوانی جنسی را یکی از بیماری‌های شایع در مردان ایرانی دانست و گفت: ۵۰ درصد کسانی که بیماری عروق کرونر دارند، مشکلات جنسی دارند و گفته می‌شود علائم بیماری قلبی، سه سال زودتر از ناتوانی جنسی در مردان بروز می‌کند.

محمدعلی زرگر شوشتری افزود: دیابت و ژنتیک هم از عوامل مهم در بروز ناتوانی جنسی در مردان هستند که این بیماری با مراجعه به اورولوژیست قابل درمان است.

استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ناتوانی جنسی از مسائل شایع در مردان است، گفت: عوامل مختلفی می‌تواند سبب بروز ناتوانی جنسی مردان شود؛ میزان ناتوانی جنسی  در مردان در سطح جهان ۲۵ درصد و میزان ناتوانی جنسی متوسط حدود ۱۷ درصد است؛ آمار دقیقی درخصوص میزان ناتوانی جنسی مردان وجود ندارد؛ ناتوانی جنسی، یک مشکل سیستماتیک است و بیشتر مشکلات سیستماتیک قابل درمان هستند.

محمدعلی زرگر شوشتری با بیان اینکه واکسن HPV باید وارد شبکه واکسیناسیون کشور شود، افزود: یک شرکت ایرانی توانسته است واکسن ۲ ظرفیتی HPV را تولید کند و در حال تولید واکسن ۴ ظرفیتی است؛ واکسن ۹ ظرفیتی در کشور در دسترس نیست.

استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره زمان تزریق این واکسن گفت: سنین ۹ تا ۱۵ سالگی، زمان مناسب تزریق واکسن است و ۲ دوز باید تزریق شود؛ اگر واکسن پس از ۹ تا ۱۵ سالگی تزریق نشود، باید ۳ دوز تزریق کرد.

محمدعلی زرگر شوشتری همچنین درباره تغییر رنگ ادرار گفت: تغییر رنگ ادرار نباید توجیه شود و هرگونه تغییر در ادرار را باید پزشک متخصص اورولوژی بررسی کند.

شایع‌ترین سرطان‌های مردان چیست

محمدهادی رادفر دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز در این نشست خبری با بیان اینکه آماری درباره HPV در دسترس نیست، گفت: تعداد موارد مراجعه به پزشک برای HPV در حال افزایش است؛ پیشگیری از رفتار‌های پرخطر برای پیشگیری از ابتلا به HPV ضروری است؛ روش تشخیص آزمایشی برای تشخیص HPV در مردان وجود ندارد و با دیدن هرگونه ضایعه باید به پزشک مراجعه کنند؛ «پاپ‌اسمیر» می‌تواند HPV را در زنان تشخیص دهد.

دبیر جامعه اورولوژی ایران درباره سرطان‌های شایع مردان گفت: سرطان‌های پروستات، مثانه، تومور کلیه و تومور بیضه در میان مردان شایع است؛ پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان به حساب می‌آید؛ همچنین تومور بیضه در مردان جوان شایع است.