شناسهٔ خبر: 71437460 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

سخنگوی دولت: اجازه نمی‌دهیم کشور ثالث برای ایران و لبنان تصمیم بگیرد

مهاجرانی، ایران و لبنان را دارای منافع مشترک و متقابل دانست و گفت: نمی‌پذیریم که کشوری ثالث که دلش برای هیچ کدام از دولت‌ها نمی‌سوزد، برای ما تصمیم بگیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت برای نخستین بار در شهری خارج از تهران، امروز ۳۰ بهمن در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی واقع در شهرستان عسلویه استان بوشهر برگزار شد.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در این نشست، منطقه ویژه اقتصادی عسلویه را سراسر دستاورد زحمات متخصصان و اهالی فن ایرانی پس از انقلاب اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: ایران سومین تولیدکننده گاز جهان است و ۷۰ درصد گاز کشور از این منطقه برداشت می‌شود.

وی افزود: گاز تولیدی در این منطقه ظرف ۲۴ ساعت به اقصی نقاط ایران اسلامی می‌رسد و زحمات تمام مدیران در منطقه عسلویه زندگی مردم ایران را گرم می‌کند و سرمای زمستان با این زحمات بر ما هموار می‌شود.

قدردانی از اقدامات وزیر علوم در پیگیری وضعیت امنیت در دانشگاه تهران

سخنگوی دولت به قتل دانشجوی دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: امیدواریم هرگز شاهد تکرار این موضوعات برای فرزندان ایران نباشیم؛ تامین امنیت از وظایف مهم و خطیر دولت است و آغاز مطالبه‌گری وزیر علوم موضوعی است که بسیار اهمیت دارد، اما بخش مهمی از کار توسط دستگاه‌های دیگر انجام می‌شود.

مهاجرانی تاکید کرد: اقدام وزیر علوم و عذرخواهی کردن و استعفای مدیرکل خوابگاه‌های دانشگاه تهران شایسته تقدیر است.

وی به هفته اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: آنچه در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی ساخته شده است، دستاورد متخصصان ایرانی و ناشی از توجه به اقتصاد مقاومتی و فناوری داخلی است.

سخنگوی دولت به دیدار وزیر امور و اقتصاد و دارایی به صندوق اوپک اشاره کرد و افزود: در این جلسه تأمین مالی برای پیمانکاران صادرکننده خدمات فنی و مهندسی مورد توجه قرار گرفت.

مهاجرانی درباره سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴، عنوان کرد: این سند محور‌های مختلفی اعم از اقتصادی، اجتماعی، هنری و .. دارد که قطعا در برخی شاخص‌ها به اهداف خود دست پیدا کرده‌ایم، اما در برخی دیگر از حوزه‌ها موفق نبوده‌ایم.

دولت از افزایش نرخ دلار دفاع نمی‌کند

وی با تاکید بر اینکه دولت از افزایش نرخ دلار دفاع نمی‌کند و همدرد مردم است و تلاش می‌کند که مشکلات معیشتی مردم را حل کند، افزود: در برخی حوزه‌ها مثل علم و فناوری، تولید صنعتی، علوم همگرا و هوش مصنوعی اقدامات خوبی انجام شده است و، اما در حوزه‌هایی مثل عدالت اجتماعی همانطور که رهبر انقلاب نیز فرمودند، در وضعیت خوبی قرار نداریم. 

سخنگوی دولت، ایران و لبنان را دارای منافع مشترک و متقابل دانست و تاکید کرد: نمی‌پذیریم که کشوری ثالث که دلش برای هیچکدام از دولت‌ها نمی‌سوزد، برای ما تصمیم بگیرد و لذا تصمیمات ما بر مبنای منافع مشترک ایران و لبنان خواهد بود.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت درخصوص دغدغه‌های کنکوری‌ها و تاثیر معدل، گفت: کنکور به عنوان یکی از سرنوشت‌سازترین آزمون‌های زندگی برای بسیاری از دانش‌آموزان است و حق دارند که نگران باشند.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه خیلی نقد می‌شد که مگر می‌شود همه سرنوشت زندگی یک انسان ظرف یک امتحان ۴ ساعته تعیین شود و این نقصی است بر سیستم آموزشی، ازاین رو یک کار کارشناسی شروع شد و کار کارشناسی مبنی بر تأثیر معدل در جذب دانشگاه‌ها صورت گرفت. بحث‌های دامنه‌داری دارد، این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش رأی گیری شد و تأثیر پایه یازدهم و دوازدهم رأی آورد. 

سخنگوی دولت تاکید کرد: در جلسه‌ای که دیروز در شورای عالی آموزش و پرورش تشکیل شد باز به جهت مخالفان و موافقان سرسخت به جمع‌بندی نرسیدند و قول دادند روز شنبه پیش‌رو، این کار را به سرانجام برسانند و به دغدغه درست و به حق والدین خاتمه بدهند.

مهاجرانی گفت: شنبه، شورای عالی آموزش پرورش تعیین تکلیف می‌کند آیا تاثیر معدل قطعی است یا صرفاً تاثیر مثبت است.

افزایش اختیارات استانداران برای جلوگیری از موانع برخی نهاد‌های موازی است 

وی درباره اظهارات رئیس‌جمهور در مورد اعطای اختیارات بیشتر به استانداران و شبهه‌های ایجاد شده پیرامون آن، ابراز داشت: قانون اساسی حدود وظایف و اختیارات استانداران را کاملا مشخص کرده است و آنچه رئیس‌جمهور درباره آن صحبت کردند رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره کرده بودند، امام خامنه‌ای تاکید کرده‌اند که استانداران بالاترین مقام اجرایی استان هستند.

سخنگوی دولت افزود: صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره حدود و اندازه اختیارات استانداران به این معناست که آنها بالاترین مقام اجرایی استان هستند، اما برخی اوقات برخی نهاد‌های موازی مانع از انجام درست و به موقع این وظایف می‌شوند و به همین جهت است که اختیار استاندار باید به اندازه بالاترین مقام اجرایی استان باشد.

مهاجرانی تصریح کرد: فراموش نکنیم که اصولاً اختیار و مسئولیت باید با پاسخگویی همراه باشد یعنی به اندازه‌ای که به استانداران اختیار می‌دهیم باید پاسخگو باشند. آنچه مهم است اینکه در چارچوب قانون اساسی رفتار کنیم تا استانداران بتوانند تمام وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهند. 

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی، خاطرنشان کرد: تفکیک و اقدام وزارتخانه‌ها فقط با کار کارشناسی میسر است؛ از سوی دیگر برنامه هفتم توسعه بر جلوگیری از بزرگ شدن بدنه دولت تاکید کرده است و لذا دولت نیز از تفکیک وزارت راه و شهرسازی استقبال نمی‌کند. در این شرایط خوشبختانه این طرح در مجلس رای نیاورد.

دغدغه همه دلسوزان نظام استفاده حداکثری از ظرفیت انسانی کشور است

سخنگوی دولت درباره بکارگیری افراد در مشاغل حساس، گفت: دغدغه همه دلسوزان استفاده حداکثری از ظرفیت انسانی کشور است. نباید قانون را به یک فرد بکاهیم، فرزند بسیاری از دانشجویان و دیپلمات‌های ایرانی در خارج از کشور به دنیا آمده‌اند که شامل تابعیت قهری می‌شوند، دولت تابع قانون است در عین حال معتقدیم که این افراد ظرفیت مهمی برای کشور هستند.

وی صحبت رو در رو با مردم را از اقدامات کم نظیر دولت دانست و تصریح کرد: پیش از این مازوت‌سازی انکار می‌شد، اما دکتر پزشکیان صادقانه و در گفت‌و‌گو با مردم، این موضوع را مطرح کرد.

مهاجرانی افزود: طبق اعلام وزیر نفت، ذخایر گازوئیل در ابتدای شهریور امسال، ۴۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود این درحالی است که تعداد انشعابات و مصرف صنایع افزایش یافته است و لذا ناترازی اجتناب ناپذیر است. رویکرد دولت پیش نگر است در عین حال که نسبت به موضوعات واکنش نیز نشان می‌دهد. شناخت فرصت‌ها و تبدیل آن به فرصت به معنای بازگرداندن اعتماد به جامعه است و در همینجا از اهالی رسانه می‌خواهم که در این امر به دولت کمک کند تا انسجام اجتماعی افزایش پیدا کند، چرا که در شرایط سخت جامعه راهی جز انسجام نداریم.

ناترازی اتفاق یک شبه نیست 

وی برنامه دولت برای جلوگیری از وقوع ناترازی در تابستان سال آینده را تشریح کرد و گفت: ناترازی خلق الساعه و اتفاقی یک شبه نیست، دولت تلاش می‌کند به سبد متنوع انرژی و توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر توجه کند و از سوی دیگر واردات بنزین و گازوئیل نیز افزوده خواهد شد. همچنین توجه به سبد انرژی نیروگاه‌ها و کمک به مصرف بهینه باید در دستور کار قرار گیرد.

سخنگوی دولت صبح دوشنبه (۲۹ بهمن) به منظور انجام سفری ۲ روزه، با استقبال فرماندار عسلویه، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس وارد فرودگاه بین‌المللی خلیج فارس عسلویه شد.

نشست با بانوان شاغل در صنعت نفت، دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد عسلویه و دیدار با بانوان فعال عسلویه و کنگان، از برنامه‌های مهاجرانی در نخستین روز این سفر بود.

انتهای پیام/ 261