شناسهٔ خبر: 71431312 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تخصیص ۵ هزار میلیارد تومان به خرید اتوبوس و مترو و ۱۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب، فضای سبز و پسماند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۲۲۵ هزار میلیارد تومان به کمیسیون تلفیق ارائه شد و ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نهایی شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش شهر، محمد آخوندی در سیصد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کمیسیون‌ها و شهرداری کمک کردند تا لایحه بودجه در موعد مقرر در شورا ارائه شود، اظهار کرد: ۲۲۵ هزار میلیارد تومان به کمیسیون تلفیق ارائه شد و ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نهایی شد.

وی افزود: پنج هزار میلیارد تومان به خرید اتوبوس و مترو و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب، فضای سبز و پسماند اختصاص یافت.

آخوندی با بیان اینکه به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود تا سقف ۲۰ درصد از منابع و مصارف را به صورت غیرنقدی عمل کند، یادآور شد: شهرداری موظف است در صورت تحقق بیش از این رقم، لایحه متمم را به شورا ارائه دهد.

آخوندی با بیان اینکه تمام واحد‌های اجرایی موظف هستند منابع خود را به حساب‌های بانکی که به پیشنهاد شهرداری و تأیید شورا افتتاح شده یا می‌شود، واریز کنند، گفت: گزارش واریز مبالغ باید هر سه ماه یکبار به شورا ارائه شود.

وی همچنین تصریح کرد: درآمد‌های حاصل از عوارض ایمنی و آتش نشانی در ردیفی به عنوان بهای خدمات، پس از واریز درآمد اختصاصی بدون دخل و تصرف ۱۰۰ درصد به حساب سازمان آتش نشانی واریز می‌شود و سازمان نیز موظف است نسبت به توسعه ایمنی، ایجاد ایستگاه‌ها و تأمین تجهیزات اقدام کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در بخش ترافیک پس از واریز درآمد اختصاصی به حساب خزانه، ۴۰ درصد شهرداری، ۴۰ درصد سازمان حمل و نقل و ترافیک و ۲۰ درصد شرکت راه آهن شهری تهران و حومه واریز خواهد شد.

وی ادامه داد: سهم شرکت راه آهن نیز به صورت ۱۰۰ درصد در تکمیل خط ۶ مترو هزینه خواهد شد.

آخوندی با بیان اینکه شهرداری باید عوارض ماده ۲۳ مربوط به جرائم راهنمایی و رانندگی را به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص یافته جهت خرید دوربین‌های نظارتی پلاک خوان هزینه کند، یادآور شد: با توجه به مصوبه ساماندهی تبلیغات محیطی در شهر تهران، سازمان‌ها و شرکت‌ها باید صرفا از طریق سازمان زیباسازی و با اخذ مجوز نسبت به برگزاری مزایده جهت تبلیغات اقدام کنند.

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری موظف است ضمن انعقاد تفاهم نامه با بانک ها، جهت کمک فنی و اعتباری جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اقدام کند، یادآور شد: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود با انعقاد تفاهم نامه با وزارت نیرو با اختصاص چهار هزار میلیارد تومان جهت انتقال آب، نسبت به این موضوع اقدام کند.

وی ادامه داد: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود با تسویه مطالبات، از بانک‌ها تسهیلات دریافت کند و در این زمینه با استفاده از ظرفیت‌هایی همچون املاک و مستغلات، مازاد بر بودجه مصوب در تفریغ بودجه اقدام کند.

مظفر همچنین خاطرنشان کرد: به شهرداری اجازه داده می‌شود نسبت به تملک املاک و مستغلات موجود در طرح‌های مصوب، برابر قوانین و مقررات تهاتر کرده و معاملات را تحت عنوان مطالبات دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی عمومی ثبت کند و گزارشات آن را در قالب تفریغ بودجه ارائه دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا اعلام کرد: شهرداری تهران باید پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال را برای عملیات عمرانی در حریم شهر صرفاً در لیست پروژه‌های پیوست، اختصاص دهد.

ناصر امانی افزود: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود با رعایت آیین نامه معاملات شهرداری، نسبت به انجام معامله با وزارت خانه ها، موسسات، شرکت ها، بانک‌ها و نهاد‌های عمومی غیردولتی اقدام کند و برای املاک تا ۱۲ هزار میلیارد ریال و برای سایر معاملات تا ۸ هزار میلیارد ریال اقدام کند.

وی همچنین تصریح کرد: تمامی پرداخت‌ها به پلیس راهور صرفا بر اساس مصوبات ابلاغی شهرداری مجاز است و هرگونه پرداخت خارج از این چارچوب ممنوع خواهد بود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: سازمان‌ها و شرکت‌ها تا یک درصد از اعتبارات را باید جهت اطلاع رسانی طرح‌ها و پروژه‌ها اختصاص دهند که بر اساس ارقام طرح‌ها تعیین می‌شود.

گفتنی است با حداکثر آرا موافق اعضای شورای شهر تهران، رقم ۰.۲ تا یک درصد اعتبارات پروژه‌ها به اطلاع رسانی تخصیص یافت.

امانی در ادامه این جلسه گفت: برای ایمن سازی ساختمان‌های عمومی و ایمنی در گودبرداری‌ها و مواردی از این قبیل، علاوه بر بودجه مصوب، اعتبارات از محل یکی از بند‌های بودجه هزینه خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه به شهرداری اجازه داده می‌شود اعتباراتی از محل بودجه در اختیار شهردار برای برنامه‌های پیش بینی نشده در شرایط اضطراری هزینه کند، یادآور شد: برای استانداردسازی آسانسور‌ها و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در ساختمان‌های شهرداری بر حسب اولویت در چارچوب اعتبارات مصوب اقدام شود.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌ریست و خدمات شهری شورا نیز با اشاره به تبصره پیشنهادی برای اختصاص هزار میلیارد تومان در تبصره ۱۰ بودجه شهرداری به توسعه انرژی‌های نو، یادآور شد: به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، شهرداری موظف است حداقل ۱ درصد از کل بودجه سالانه خود را به توسعه و گسترش انرژی‌های نو شامل انرژی خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی و سایر منابع انرژی پاک اختصاص دهد.

وی ادامه داد: این بودجه به توسعه پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌ها و تاسیسات شهرداری، نصب سیستم‌های انرژی خورشیدی در مراکز عمومی، پارک‌ها و فضا‌های شهری و ارتقاء زیرساخت‌های مرتبط با انرژی‌های نو از جمله شارژر‌های خودرو‌های الکتریکی و سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی اختصاص پیدا می‌کند.

پیرهادی گفت: شهرداری موظف است گزارش عملکرد سالانه خود در این زمینه را به شورای شهر ارائه نماید و اقدامات انجام‌شده را به صورت شفاف در دسترس عموم قرار دهد.

امانی گفت: در صورت افزایش حقوق در سال آینده، شهرداری موظف است نسبت به افزایش حقوق و مزایای کارکنان با کسب مجوز‌های لازم از سازمان امور اداری و استخدامی اقدام کند.

آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در ادامه این جلسه گفت: شهرداری هر سه ماه یکبار باید گزارش تحقق تبصره‌ها را به شورا ارائه دهد.

به گزارش شهر در ادامه به پیشنهاد میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا با حداکثر آراء موافق، تبصره‌ای به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اضافه شد که بر اساس آن به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود درخصوص آراء صادره کمیسیون ماده ۱۰۰ به مبلغ کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان تا قبل از سال ۱۴۰۰، نسبت به تقسیط وصول جرائم اقدام کند.

همچنین بر اساس پیشنهاد نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا، به شهرداری تهران اجازه داده شد برای افزایش سرانه ورزشی نسبت به تملک املاک از طریق تهاتر با دستگاه‌ها اقدام کند و جزئیات را در گزارش تفریغ بودجه ارائه دهد. در این بخش اگر تهاتر از سقف مصوب بودجه بیشتر باشد، باید مجوز آن از شورای شهر تهران اخذ شود.

با پیشنهاد احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا مقرر شد شهرداری تهران عملیات عمرانی در حریم شهر را با تأیید فرمانداری‌های تهران، ری و شمیرانات انجام دهد.

علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز پیشنهاد داد که سه درصد از درآمد‌های حاصل از تراکنش‌های الکترونیک در سطح شهر برای ایجاد زیرساخت‌ها در این حوزه به ویژه در مترو و اتوبوسرانی به سازمان فاوا اختصاص پیدا کند که این پیشنهاد با حداکثر آرا موافق اعضای شورا تصویب و به تبصره‌های لایحه بودجه اضافه شد.

بر اساس پیشنهاد مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا به شهرداری تهران اجازه داده شد از ظرفیت اتحادیه‌های صنفی برای پرداخت عوارض، بهای خدمات پسماند و تغییر کاربری از طریق عقد تفاهم نامه استفاده کند و دو درصد از آن را به عنوان کارمزد همکاری به این بخش اختصاص دهد.

تمامی تبصره‌های لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران با حداکثر آرا موافق به تصویب رسید.

انتهای پیام/