شناسهٔ خبر: 71428576 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آلمان بدون آمریکا نیرو به اوکراین نمی‌فرستد

رسانه فرانسوی گزارش داد که آلمان بدون مشارکت آمریکا نیرو به اوکراین اعزام نخواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه به نقل از یک منبع دولتی آلمان گزارش داد که برلین تنها در صورتی نیروهای حافظ صلح به اوکراین می‌فرستد که آمریکا هم نیروهای خود را اعزام کند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا اعزام نیروهای آمریکایی را به‌عنوان بخشی از تضمین‌های امنیتی احتمالی برای کی‌یف رد کرد.

یک مقام آلمانی به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما در سناریوهایی که امنیت اروپا و آمریکا از هم جدا شود، مشارکت نخواهیم کرد؛ مثلا اگر سربازان اروپایی بدون مشارکت کامل آمریکا مستقر شوند.»

لهستان هم پیش‌تر احتمال اعزام نیروهای خود به اوکراین را رد کرده بود.

«دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان روز دوشنبه گفت: «لهستان همانند گذشته از اوکراین حمایت خواهد کرد؛ به‌صورت سازمانی، مطابق با توان مالی ما و در زمینه کمک‌های بشردوستانه و نظامی. ما قصد اعزام سربازان لهستانی به خاک اوکراین را نداریم.»

این در حالیست که «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا که جنگ اوکراین را یک «مسئله حیاتی» توصیف می‌کند، روز یکشنبه اعلام کرد که آماده است پس از آتش‌بس، به‌عنوان بخشی از «تضمین‌های امنیتی» نیرو به اوکراین اعزام کند.

به گزارش راشا تودی، مسکو بارها تأکید کرده است که توافق صلح تنها در صورتی ممکن است که غرب به «دلایل ریشه‌ای» درگیری، از جمله برنامه اوکراین برای پیوستن به ناتو و گسترش مداوم این ائتلاف به سمت شرق، رسیدگی کند.

در همین حال «واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل اوایل این ماه اعلام کرد که تنها شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند استقرار نیروهای حافظ صلح را تأیید کند. او هشدار داد که روسیه هر نیروی نظامی خارجی را که بدون حمایت سازمان ملل وارد شود، «هدف مشروع» تلقی خواهد کرد.

از سوی دیگر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا وعده داده که جنگ را به سرعت پایان خواهد داد و اقداماتی برای احیای روابط دیپلماتیک با مسکو انجام داده است که عملا از سال ۲۰۲۲ متوقف شده بودند. مقامات آمریکا و روسیه امروز سه‌شنبه در ریاض درباره اوکراین گفت‌وگو خواهند کرد.

این در حالیست که «ولودیمیر زلنسکی» رهبر اوکراین می‌گوید که کی‌یف در مذاکرات ریاض شرکت نخواهد کرد و هیچ مذاکره‌ای را که بدون رضایت اوکراین انجام شود، به رسمیت نخواهد شناخت. همچنین پیشتر چندین مقام اتحادیه اروپا از اقدام ترامپ ابراز نارضایتی کرده‌اند، زیرا او در ۱۲ فوریه بدون هماهنگی با آنها با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه تماس تلفنی برقرار کرد.

نه قاطع آلمان به طرح صلح استارمر برای اوکراین

آلمان همچنین طرح صلح استارمر برای اوکراین را رد کرد. آلمان دوشنبه‌شب درخواست نخست‌وزیر بریتانیا برای افزایش حمایت اروپا و اعزام نیرو به اوکراین در چارچوب هرگونه توافق صلح را رد کرد.

نخست‌وزیر انگلیس در مقاله‌ای در روزنامه دیلی تلگراف اعلام کرده بود که بریتانیا نقش اصلی را در تضمین امنیت اوکراین پس از جنگ ایفا خواهد کرد، از جمله اینکه سربازان بریتانیایی را «در معرض خطر» قرار دهد.

اما پس از نشست اضطراری رهبران اروپایی در پاریس در روز دوشنبه، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، این پیشنهاد را «کاملا زودهنگام»، «بسیار نامناسب» خواند و گفت که «تا حدی آزرده شده است.»

پس از آنکه دونالد ترامپ با اعلام مذاکرات صلح با ولادیمیر پوتین، جهان را شگفت‌زده کرد، رهبران اروپایی در تلاش بودند تا جبهه‌ای متحد در حمایت از کی‌یف تشکیل دهند.

شولتس که روز یکشنبه با انتخابات سراسری روبه‌رو است، به دلیل اختلافات بر سر ایجاد نیروی حافظ صلح اروپایی برای نظارت بر آتش‌بس، زودتر از نشست پاریس خارج شد. آلمان، لهستان و اسپانیا نسبت به اعزام نیرو به اوکراین به‌عنوان بخشی از توافق، ابراز تردید کردند. بریتانیا، فرانسه و سوئد از این ایده حمایت کرده و تلاش کردند تا هم‌پیمانان اروپایی خود را برای افزایش حمایت از کی‌یف تحت فشار بگذارند.

اولاف شولتس پس از ترک نشست برای شرکت در مناظره انتخاباتی به خبرنگاران گفت: «این بحث کاملا زودهنگام است و اکنون زمان کاملا اشتباهی برای مطرح کردن آن است. حتی کمی از این مباحث آزرده شده‌ام.»

شولتس تأکید کرد که بحث درباره اعزام احتمالی نیروهای اروپایی «بدون در نظر گرفتن نظر اوکراینی‌ها و بدون رویت نتیجه مذاکرات صلحی است که حتی هنوز آغاز نشده‌اند.» او افزود: «صراحتا بگویم، این بحث بسیار نامناسب است – ما حتی نمی‌دانیم نتیجه چه خواهد بود.»

همچنین کر استارمر پس از اجلاس اعلام کرد که به واشنگتن سفر خواهد کرد تا به ترامپ بگوید که تنها راه تضمین صلح در اوکراین، «پشتیبانی نهایی» آمریکا است.

نخست‌وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت: «اروپا باید نقش خود را ایفا کند و من آماده‌ام تا در صورت دستیابی به یک توافق صلح پایدار، اعزام نیروهای بریتانیایی در کنار دیگر کشورها را بررسی کنم. اما باید پشتیبانی نهایی آمریکا وجود داشته باشد، زیرا تضمین امنیتی آمریکا تنها راه بازدارندگی مؤثر در برابر حمله مجدد روسیه به اوکراین است.»

در چارچوب یک پشتیبانی نهایی احتمالی، نیروهای حافظ صلح اروپایی در صورت ازسرگیری جنگ توسط پوتین، از حمایت تضمین‌شده آمریکا برخوردار خواهند بود.

استارمر افزود: «موضوع تقسیم بار مسئولیت جدید نیست – اما اکنون یک مسئله فوری است و اروپایی‌ها باید هم از نظر هزینه و هم توانایی‌هایی که ارائه می‌دهند، نقش بیشتری ایفا کنند. باید بپذیریم که وارد دوره‌ای جدید شده‌ایم و نباید به‌طور ناامیدانه به آسایش گذشته چنگ بزنیم. اکنون زمان آن است که مسئولیت امنیت خود و قاره‌مان را بپذیریم. من امروز شفاف گفتم که بریتانیا، مانند همیشه، مسئولیت رهبری را بر عهده خواهد گرفت.»

در همین حال یک منبع دولتی گفت که اختلاف‌نظر کشورهای اروپایی در مورد اعزام نیرو جای تعجب ندارد. پیش از این «دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان گفته بود که آماده اعزام نیرو برای دفاع از کی‌یف نیست. با این حال او افزود: «اما ما از کشورهایی که احتمالا بخواهند چنین تضمین‌هایی برای آینده فراهم کنند، همچنین از نظر حمایت لجستیکی و سیاسی، پشتیبانی خواهیم کرد.»

انتهای پیام

برچسب‌ها: