به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، محمدرضا ظفرقندی در اختتامیه سیامین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که با حضور رئیس جمهور در سالن امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با تاکید بر اینکه توسعه هر کشوری منوط به پیشرفت علمی است، گفت: هیچ توسعهای اتفاق نمیافتد، مگر اینکه پیشنیاز رشد علمی؛ یعنی تکریم عالمان در آن محقق نشده باشد. در تاریخ کشورها هر جا که به عالمان بها داده شد، باعث رشد و توسعه آن کشور شده است. هر جا که عالم و علم مورد تکریم قرار نگرفته، آن دوره، دوره رکورد و نزول آن کشور بوده است.
وی افزود: در اروپا در قرون وسطی وقتی عالمی مانند گالیله یک مبنای علمی را مطرح میکرد، افرادی با تفکر خشک و متحجر که هیچ مبنای علمی نداشتند، با این فرد برخورد میکردند و او را تهدید به سوزاندن میکردند.
وزیر بهداشت اظهار کرد: اگر میخواهیم کشور ما توسعه یافته شود و منافع ملی ما در صدر اهدافمان قرار بگیرد، راهی جز این نداریم که پیشنیاز توسعه علمی، تحقیقات؛ یعنی تکریم علم و عالمان را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
به گفته ظفرقندی؛ در جوامع توسعهیافته چیزی که در شاخصهای بهداشتی و درمانی و کیفیت زندگی مردم، مورد توجه قرار میگیرد این است که پیشنیاز نگرش علمی در دانشگاهها و اهمیت دادن به دانش و دانشگاهها سرمشق همه ارکان حکومت قرار بگیرد.
وی با اشاره به رتبه علمی کشور گفت: رتبه علمی کشور ما در دنیا رتبه خوبی است. البته در چند سال اخیر اندکی کاهش پیدا کرده است و به رتبه ۱۷ رسیدیم. در استنادات ما رتبه ۱۵ دنیا هستیم، در داروسازی رتبه هشتم، در دندانپزشکی یازدهم و در پرستاری در رتبه سیزدهم تولید علم دنیا قرار داریم؛ اینها جایگاه خوبی است ولی باید به آینده نگاه کنیم و اگر حمایتها قطع شود و مشکلات موجود اصلاح نشود، در آینده نمیتوانیم رشد صعودی علمی که یک تکلیف است، را ادامه دهیم.
ظفرقندی ادامه داد: ۲۸ درصد از اعضای هیئتعلمی علوم پزشکی است ولی ۳۷ درصد از تولید علمی کشور را همین افراد انجام میدهند. ۵۲ درصد پژوهشگران یک درصد پراستناد کشور از حوزه پزشکی هستند. امیدوارم که با حمایت همه ارکان مسئول و کسانی که دلشان برای ایران و مردم میتپد، برای اینکه علم در خدمت مردم قرار بگیرد، بتوانیم بیش از پیش کشور را آباد و سربلند کنیم.