به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، «میروسلاو ینکا» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور اروپا، آسیای مرکزی و اداره های سیاسی و سازندگی امور و عملیات صلح آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره اوکراین افزود: دبیرکل سازمان ملل بارها تاکید کرده است که هرگونه راه حل برای برقراری صلح باید به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین، در راستای منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین المللی و قطعنامه های مجمع عمومی احترام بگذارد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد: سازمان ملل متحد گفتگو میان همه ذینفعان را تشویق و از همه تلاش ها و ابتکارات واقعی با مشارکت کامل اوکراین استقبال می کند.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: توافقات مینسک به ما آموخته است که توافق بر سر آتش بس یا امضای یک توافق به تنهایی پایان پایدار خشونت را تضمین نمی کند. حصول اطمینان از عدم وقوع مجدد درگیری و گسترش اراده، نیاز به اراده سیاسی واقعی و درک پیچیدگی چند بعدی آن، برای اوکراین و برای منطقه دارد.
ینکا در ابتدای سخنانش نیز گفت: تهاجم روسیه به اوکراین نشان دهنده تشدید غیرقابل توجیه درگیری بود که در سال ۲۰۱۴ با تلاش برای الحاق غیرقانونی جمهوری خودمختار کریمه و شهر سواستوپل اوکراین توسط روسیه و پس از آن شروع جنگ در مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین آغاز شد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل افزود: تلفات غیرنظامیان همچنان در حال افزایش است. تأثیر جهانی جنگ همچنان فراتر از اوکراین احساس می شود. از آغاز درگیری، سازمان ملل متحد کاملا متعهد به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین در مرزهای شناخته شده بین المللی آن باقی مانده است.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد مقامات ارشد آمریکایی ۳۰ بهمن ماه با هیات روسی در ریاض عربستان دیدار و گفتگو خواهند کرد و فرستاده دونالد ترامپ در امور روسیه و اوکراین روز پنجشنبه دوم اسفند ماه به کی یف سفر میکند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی تایید کرد که مارکو روبیو وزیر امور خارجه، مایک والتز مشاور امنیت ملی و استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور روسیه، روز سهشنبه با هیات روسیه در ریاض دیدار خواهند کرد.
مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا به شبکه خبری سی بی اس گفته است که اوکراین و اروپا بخشی از هر "مذاکره واقعی" برای پایان دادن به جنگ خواهند بود. به زعم وی، مذاکرات آمریکا و روسیه که از ۳۰ بهمن در ریاض آغاز می شود، فرصتی است تا میزان جدیت رئیس جمهور روسیه برای دستیابی به صلح محک زده شود.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.