به گزارش ایرنا، دکتر مریم مردانی روز دوشنبه در کمیته دانشگاهی ارتقای سلامت نوزادان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در سال ۱۴۰۲، میزان مرگ و میر نوزادان در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ۶ نفر در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده و در کشور ۸.۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده بوده است.
وی ادامه داد: مرگ و میر نوزادان یکی از شاخصهای اصلی در ارزیابی بهداشت و سلامت جامعه به شمار میرود و به عنوان معیاری استاندارد برای توسعه سیستمهای مراقبت بهداشتی، آموزشی و اجتماعی یک کشور، مورد استفاده قرار میگیرد.
سرپرست گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: کمیته دانشگاهی ارتقای سلامت نوزادان هر ساله با هدف ارتقای شاخصهای سلامت نوزادان و کاهش موارد مرگ نوزاد برگزار میشود.
مردانی بررسی وضعیت موجود و ارائه پیشنهادات و مداخلات مؤثر توسط مدعوین را از دیگر اقدامات این نشست برشمرد و افزود: امید است با برگزاری منظم این کمیتهها، شاهد کاهش مرگ نوزادان و موارد نارسی باشیم.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع شده است.