به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا معتمدرسا نایب رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل امروز در نشست خبری با تأکید بر اینکه صنعت سیم و کابل یک صنعت زیرساختی است، گفت: مواد اولیه صنعت ما مس، آلومینیوم، پلیمر و… است اما طی یک سال اخیر چالشهای زیادی برای تأمین مواد اولیه داشتهایم. از سویی دیگر سومین سالی است که قطعی برق را تجربه میکنیم.
وی افزود: وضعیت تأمین مواد اولیه به قدری مشکلساز شده که قراردادهایی که نیاز ملی محسوب میشود امکان اجرایی و تأمین شدن ندارند. در واقع امکان تولید وجود دارد اما تأمین مواد اولیه با چالش مواجه است.
نایب رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل تصریح کرد: در واقع کارخانهها 2 تا 2.5 روز برق ندارند و روزی که برق دارند توان تأمین مواد اولیه را ندارند. به عنوان نمونه در حوزه مس، رقابتهای عجیبی در بورس به دلیل تفاوت قیمت وجود دارد. از سویی دیگر محدودیت برای میزان خرید میگذارند و بورس اجازه خرید بیشتر از یک سقفی را نمیدهد.
وی افزود: سیاست گذاریهایی که در حوزه عرضه مفتول مس، آلومینیوم و پلیمرهای مورد نیاز صنایع صورت میگیرد امکان تولید را سلب کرده است؛ همچنین قیمتها به دلیل رقابت بالا در بورس هر هفته گران میشود و حتی در مواردی قیمتها 20 درصد -در حدود 100 هزار تن- رقابت خورده است.
نائبرئیس انجمن صنفی سیم و کابل با بیان اینکه صنایع مس یک زمانی هفتهای 4 هزار تن کاتد عرضه میکرد اما امروز به 3 هزار تن رسیده است، گفت: در خرید مواد اولیه دو محدودیت داریم؛ یک سقف را وزارت صمت گذاشته که هر چقدر بیشتر تولید کنید میتوانید مواد بخرید و بعد بورس کالا بر اساس میزان عرضه مواد اولیه، سقف تعیین میکند اما دلالان حضور پررنگی در خرید این مواد دارند.
وی تاکید کرد: خواستار عرضه درست مواد اولیه حال با هر قیمتی هستیم زیرا شرکتها باید بتوانند برای حداقل یک ماه آینده خود برنامهریزی کنند. متأسفانه در حال حاضر شرکت ملی مس کمترین همکاری را با صنایع سیم و کابل دارد.
معتمدرسا درباره نیاز سالانه مواد اولیه صنایع سیم و کابل به ارئه توضیحاتی پرداخت و افزود: 60 تا 70 هزار تن نیاز سالانه صنایع سیم و کابل به مواد اولیه است.
در این میان تفاوت نرخ ارز بین بازار آزاد و مرکز مبادله در جیب دلال میرود و تولیدکننده هیچ منفعتی نمیبرد.
در ادامه این نشست محمدرضا صومعی عضو انجمن تولیدکنندگان سیم و کابل درباره تأمین آلومینیوم گفت: سهمیهای که برای شرکتهای آلومینیوم در نظر گرفتند 15 درصد مقدار مصرف دو سال گذشته از طریق بهینیاب است. همین مسئله باعث شده که 60 تا 70 درصد نیاز خود را از طریق بازار آزاد با 10 تا 20 درصد قیمت بالاتر بخریم.
وی اضافه کرد: وزارت صمت اصلاً به این موضوع رسیدگی نمی کند که شرکتها چه میزان تولید میکنند و چه میزان مواد اولیه میخرند. مواد اولیهای که سر از بازار آزاد در میآورد را کسانی میخرند که تولید ندارند اما مواد اولیه را میخرند و با قیمتهای بالاتر در بازار میفروشند.
صومعی افزود: وزارت صمت در پاسخ به انتقادات میگوید دستگاه ذوب بیاورید تا سهمیه بالا رود؛ این دستگاه بین 60 تا 70 میلیارد هزینه دارد و فقط 3 روز در ماه قابل استفاده است. این یک پیشنهاد غیراقتصادی است. درخواست ما از وزارت صمت این است که وضعیت خرید مواد اولیه و تولید واحدها را بررسی کند و آمار را راستیآزمایی کند. 4 سال است این سیستم نامناسب در حال اجراست.
وی ادامه داد: در هر هفته 7 هزار تن آلومینیوم در بورس عرضه میشود اما زمانی که قیمت بر مبنای پایه است عرضه را مثلاً تا حدود 4 هزار تن کم میکنند که همین مسئله مشکل زیادی را در قیمت به وجود میآورد و به صورت فزاینده قیمت را بالا میبرد.
به گفته وی،40 درصد تولید مواد اولیه آلومینیوم وابستگی مستقیم به برق دارد و با توجه به قیمت پایین برق در ایران، شرکتهای تولیدکننده آلومینیوم نهایت سود را میبرند به گونهای که 36 درصد سود خالص نصیب این شرکتها میشود. شرکتها برای خرید هر کیلووات برق 300 تومان میپردازند!
*قیمت آلومینیوم بورس ما بالاتر از بورس لندن است
این عضو انجمن سیم و کابل درباره صادرات سیم و کابل تصریح کرد: امکان صادرات داریم اما به قدری قیمت مواد اولیه را بالا میبرند و عرضه نامناسب است که بازارهای صادراتی را از دست دادهایم و کشوری مانند ترکیه بازار را از دست ما گرفته است.
جالب اینجاست قیمت آلومینیوم بالاتر از بورس لندن در داخل فروخته میشود.
انتهای پیام/
قیمت آلومینیوم در بورس ایران بالاتر از بورس لندن است
عضو انجمن سیم و کابل درباره صادرات سیم و کابل گفت: امکان صادرات داریم اما به قدری قیمت مواد اولیه را بالا میبرند و عرضه نامناسب است که بازارهای صادراتی را از دست دادهایم. آلومینیوم بالاتر از بورس لندن در داخل فروخته میشود.
صاحبخبر -