شفقنا- استاد حوزه علمیه خراسان با ذکر داستان موفقیت مادر ادیسون در ساختن آینده فرزند خود، گفت: امید، اگر منطقی و عاقلانه باشد، میتواند معجزه کند.
به گزارش شفقنا به نقل از روابط عمومی موسسه علمی پژوهشی کلامنا، به مناسبت میلاد باسعادت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) و در راستای تبیین فعالیت ها و اقدامات دانشی و ترسیم برنامه های آتی این موسسه و ثمر بخشی و بالندگی حوزه علمیه کهن خراسان نشست ومراسمی با حضور جمع کثیری از علما، اساتید، محققین و پژوهشگران و شخصیت های علمی و کشوری برگزار گردید.
در این مراسم، حجتالاسلام علی علیزاده به ایراد سخن در موضوع اهمیت امید در زندگی انسان و آموزه انتظار فرج پرداخت و گفت: انسان برخلاف سایر موجودات زنده، موجودی است که به امید زنده است و انسان همیشه با ایجاد امیدهای جدید در زندگی پیش میرود و حتی ممکن است برای موقعیتهای کوچک، اهداف بزرگ بسازد. او با ذکر داستان موفقیت مادر ادیسون در ساختن آینده فرزند خود، گفت: امید، اگر منطقی و عاقلانه باشد، میتواند معجزه کند.
ویژگیهای امید منطقی از نگاه قرآن
وی در ادامه به مفهوم امید از دیدگاه قرآن پرداخت و بیان کرد: امید باید دو ویژگی اساسی داشته باشد؛ نخست آنکه قطعی باشد، و دوم آن که ابدی و غیر مقطعی باشد. لذا دل بستن به امیدهای غیر قطعی و گذرا میتواند انسان را گرفتار زیان و از دست دادن زمان کند. و همچنین قرآن از ما میخواهد که امیدهای خود را به وعدههای قطعی و ابدی الهی گره بزنیم و نه امور زودگذر دنیا.
انتظار فرج؛ برترین عمل امت پیامبر اکرم (ص)
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به جایگاه انتظار فرج در آموزههای اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: افضل اعمال امتی انتظار الفرج، این حدیث گواه بر آن است که انتظار فرج نه تنها امری اعتقادی بلکه عملی سازنده است که میتواند امید را در جامعه زنده کند.
وی با بیان مصادیق عملی انتظار فرج در رفع بنبستهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، افزود: انتظار فرج یعنی اتکا به وعدههای قطعی الهی و تلاش برای رفع موانع موجود.
جنگ امروز؛ تقابل امید و یأس
سخنران این مراسم با اشاره به مصادیق عملی انتظار فرج در رفع بن بست های اجتماعی ، اقتصادی، و سیاسی خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود در جامعه می تواند بخشی از تلاش دشمنان برای ایجاد یأس و ناامیدی در مردم باشد. جنگ امروز در دنیای کفر و اسلام، جنگ یأس و امید است. دشمن تلاش میکند امید مردم را از خداوند متعال به خلق و قدرتهای غرب معطوف کند. در چنین شرایطی، وظیفه تک تک ما زنده نگه داشتن پرچم امید در جامعه است.
حجتالاسلام علیزاده در پایان پس از قرائت دعای تعجیل در ظهور حضرت ولیعصر (عج) و صلوات انتظار فرج تاکید کرد: نه تنها چشم انتظاری برای ظهور منجی است، بلکه راه حلی الهی برای تمامی بنبستهای زندگی فردی و اجتماعی محسوب میشود.
حجتالاسلام سید مسعود مرتضوی مدیر موسسه علمی پژوهشی کلامنا در ادامه ضمن خیر مقدم به علما، اساتید، پژوهشگران و مسئولین استان در این مراسم به ایراد سخنانی پیرامون جایگاه علامه محمدباقر مجلسی (رحمهالله علیه) پرداخت و گفت: علامه مجلسی یکی از برجستهترین شخصیتهای تاریخ تشیع است و از برنامه ها و اقدامات موسسه معرفی و احیای میراث این عالم بی نظیراست.
مدیر موسسه کلامنا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات بنیاد علمی فرهنگی علامه که از سوی موسسه علمی پژوهشی کلامنا راهاندازی شده، اظهار داشت: هر چند تلاش های زیادی در معرفی علامه مجلسی صورت گرفته، اما هنوز کارهای بسیاری باقی مانده است. دوران ما نیازمند شناخت دقیقتر ابعاد شخصیتی این عالم بزرگ است. اقداماتی که در قالب پروژهها و جشنوارههای شعری در این موسسه صورت گرفته، قدمی ارزشمند در این مسیر محسوب میشود.
علامه مجلسی چهرهای تأثیرگذار در تاریخ اسلام و تشیع
مرتضوی با اشاره به مقام علمی و معنوی علامه مجلسی، اظهار داشت: مرحوم علامه مجلسی چنان تأثیری در تاریخ تشیع داشته است که برخی از مستشرقین او را نماد شیعه معرفی کردهاند. این عالم بزرگ، نه تنها تشیع بلکه اسلام را در دوران خود زنده نگاه داشت، به گونهای که نام او تا امروز در میان مسلمانان جهان، حتی فراتر از جوامع شیعی، مطرح است.
وی ادامه داد: علامه مجلسی علاوه بر مقام والای علمی، در ترویج و تثبیت معارف اهلبیت (ع) در آثار بزرگ خود مانند بحارالانوار، نقش بیبدیلی ایفا کرده است. او هویتی برای تشیع ساخت که این مکتب همچنان استوار در برابر دشمنان باقی مانده است..»
شعر و هنر در خدمت معرفی علامه مجلسی
وی همچنین به جشنواره بر ساحل بهار، که به طراحی و سرایش اشعار درباره علامه مجلسی اختصاص دارد، اشاره کرد و افزود: این حرکت نوآورانه که به تولید بیش از ۱۴۰ اثر شعری منجر شده است، نمونهای از استفاده هنر برای زنده نگه داشتن یاد و اندیشه این عالم بزرگ است. این نوع فعالیتها نشان میدهد که معارف اهلبیت (ع) و شخصیتهای برجسته شیعه میتوانند از طریق ابزارهای نوین فرهنگی و هنری به نسل جدید منتقل شوند.
علامه مجلسی؛ الگویی الهامبخش برای آیندگان
مرتضوی در پایان سخنان خود خطاب به اندیشمندان و پژوهشگران تأکید کرد: علامه مجلسی الگویی از یک علمدار واقعی است که با ایمان، علم و تلاش خستگیناپذیر توانسته تشیع را به قلههای افتخار برساند. وظیفه ماست که با ادامه این مسیر، همواره جایگاه بلند اندیشههای او را حفظ کرده و جامعه را به سوی معارف اهلبیت (ع) هدایت کنیم.