شناسهٔ خبر: 71410140 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

شناخته‌شدن کرمانشاه به عنوان قطب فرهنگی در جهان

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با اشاره به اینکه کرمانشاه همواره مهد فرهنگ و تمدن بوده گفت: کرمانشاه هم اکنون به عنوان قطب فرهنگی شناخته شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح جزئیات و فرآیند انتخاب کرمانشاه به‌عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، اظهار کرد: برای این انتخاب، پروپوزالی جامع تهیه و به مجمع شهرهای آسیایی ارسال شد. این پروپوزال سه معیار اصلی را در بر می‌گرفت.

وی افزود: زیرساخت‌ها و پیشینه فرهنگی-تاریخی کرمانشاه یکی از این معیارها بود که اهمیت فرهنگی و جایگاه تاریخی شهر را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: رویدادهای برگزارشده در سال گذشته میلادی نیز از دیگر معیارهای پروپوزال بود که نشان‌دهنده فعالیت‌ها و پویایی فرهنگی کرمانشاه است.

وی ادامه داد: در بخش سوم این پروپوزال به برنامه‌های آینده به‌عنوان نقطه تمرکز برای تداوم نقش آفرینی فرهنگی این شهر در سطح آسیا پرداخته شد.

به گفته وی، این پروپوزال طی ۶ ماه توسط تیمی از شهرداری، با پشتیبانی شخص شهردار و رئیس شورای شهر، تدوین و در سه مرحله مورد دفاع قرار گرفت؛ در نهایت، مجمع شهرهای آسیایی تصمیم گرفت که کرمانشاه به دلیل شایستگی‌های ویژه به‌عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ انتخاب شود.

درخشی خاطرنشان کرد: کرمانشاه از گذشته به‌عنوان مهد پرورش ادیبان، شعرا و هنرمندان برجسته شناخته شده و تأثیر بسزایی در عرصه فرهنگ و هنر ایران داشته که نشان دهنده جایگاه فرهنگی کرمانشاه از دیرباز است.

وی ادامه داد: جشنواره بین‌المللی شاهنامه‌خوانی و نقالی طاق‌بستان که سال گذشته با حضور نمایندگان ۶۷ شهر از ایران و کشورهای دیگر همراه بود و بازخورد بسیار مثبتی دریافت کرد نشان داد که کرمانشاه در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی می‌تواند به‌عنوان الگویی برای دیگر کشورها عمل کند.‌

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه اظهار کرد: برگزاری رویداد مشترک نقاشی پاییز با شهر شولده‌شان چین یکی دیگر از دستاوردهای کرمانشاه در عرصه فرهنگی است که در این رویداد ۳۱ اثر از کرمانشاه ارسال شد که از بین آن‌ها ۷ اثر از هنرمندان کرمانشاهی انتخاب شدند و این مساله نیز نشان دهنده تعامل فرهنگی و دیپلماسی هنری کرمانشاه است که فرصت ارزشمندی برای معرفی جهانی کرمانشاه فراهم کرده است.

وی با اشاره به اثرات مثبت این انتخاب، گفت: انتخاب کرمانشاه به‌عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی، این فرصت را ایجاد می‌کند که کرمانشاه در کنار دیگر پایتخت‌ها نظیر آنتالیا و تبریز که به عنوان پایتخت محیط زیست شهرهای آسیایی و اصفهان به عنوان پایتخت گردشگری به‌عنوان قطب فرهنگی در سطح بین‌المللی شناخته شود.

درخشی در ادامه با اشاره بر ضرورت تأکید بر دیپلماسی فرهنگی و هنری، خاطرنشان کرد: این عنوان می‌تواند نقش مؤثری در معرفی بیشتر فرهنگ و هنر ایرانی ایفا کند و بستری برای تعاملات گسترده‌تر با دیگر کشورهای آسیا باشد.

درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در پایان یادآور شد: انتخاب کرمانشاه به‌عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، فرصتی بی‌نظیر برای معرفی این شهر در سطح بین‌المللی است. این انتخاب نه‌تنها می‌تواند منجر به رشد فرهنگی و هنری شهر شود، بلکه با جذب گردشگران و تعاملات گسترده‌تر میان‌فرهنگی، جایگاه کرمانشاه را به‌عنوان قطب فرهنگی آسیا تقویت خواهد کرد.