به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، ایمان درخشی امروز _یکشنبه بیست و هشتم بهمن _ در نشست خبری اظهار کرد: برای انتخاب کرمانشاه بهعنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، پروپوزالی آماده کردیم که شامل سه معیار اصلی بود؛ زیرساختها و تاریخ فرهنگی شهر، رویدادهای برگزارشده در سال گذشته و برنامههای آینده. پس از شش ماه کار و دفاع از این پروپوزال توسط شهردار و رئیس شورای شهر، در نهایت مجمع تصمیم گرفت که کرمانشاه را بهعنوان پایتخت فرهنگی انتخاب کند.
وی افزود: کرمانشاه بهعنوان مهد پرورش ادبا، شعرا و هنرمندان بزرگ، از دیرباز در زمینههای فرهنگی و هنری جایگاه ویژهای داشته است؛ یکی از رویدادهای مهمی که سال گذشته در این راستا برگزار شد، جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی طاقبستان بود که با حضور ۶۷ شهر از کشورهای مختلف و ایران برگزار شد و استقبال بسیار خوبی داشت؛ این رویداد به خوبی نشان داد که کرمانشاه در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی میتواند الگویی برای دیگر کشورها باشد.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه همچنین به تعاملات فرهنگی بینالمللی اشاره کرد و گفت: یکی از دستاوردهای دیگر، برگزاری رویداد مشترک با موضوع نقاشی پاییز با شهر شولدهشان چین بود که ۳۱ اثر از کرمانشاه به این رویداد ارسال شد و هفت اثر از هنرمندان کرمانشاهی انتخاب شد؛ این تعاملات فرهنگی و دیپلماسی هنری زمینهساز معرفی بیشتر کرمانشاه به دنیا است.
وی در ادامه تأکید کرد: پایتخت فرهنگی شدن کرمانشاه فرصتی است تا این شهر بهعنوان یک قطب فرهنگی در سطح جهانی شناخته شود؛ در کنار دیگر پایتختها مانند آنتالیا و تبریز (پایتخت محیط زیست شهرهای آسیایی) و اصفهان (پایتخت گردشگری)، آنتالیا و کرمانشاه (پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی) میتواند در معرفی فرهنگ و هنر ایرانی نقش مؤثری ایفا کند.
درخشی در پایان خاطرنشان کرد: در سال آینده، برنامههایی مانند برگزاری شبهای فرهنگی و رویدادهای مختلف بینالمللی در دستور کار است که میتواند به معرفی بیشتر کرمانشاه در سطح آسیا و جهان کمک کند.