محمدپارسا نجفی، کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایکنا، به تبیین اهداف طرح ترامپ مبنی بر کوچاندن اهالی غزه به کشورهای عربی همسایه پرداخت و گفت: آمریکاییها تلاش میکنند تا به هر نحوی از رژیم صهیونیستی حمایت کنند. اسرائیل بعد از 15ماه با وجود انواع جنایات و کشتار، مجبور شد تا خواستههای گروههای مقاومت فلسطینی را بپذیرد و در ازای آزادی اسرای خود، اسرای فلسطینی را آزاد کند.
وی پذیرش قوانین تبادل اسرای فلسطینی با اسرائیلی را به نوعی شکست رژیم صهیونیستی دانست و ادامه داد: آمریکا نیز متوجه شکست رژیم شده است اما اینکه ترامپ ادعای کوچاندن اهالی غزه را مطرح میکند به دلیل این است که یک پیروزی خیالی را برای جامعه صهیونیستی تصویر کند که نشان دهد اگر اسرائیل و ارتش صهیونی نتوانسته امنیت آنها را تأمین کند و نتوانسته بعد از 15 ماه جنگ از رویارویی با گروههای کوچک فلسطینی پیروزی خارج شود اما اینک آمریکا از این رژیم حمایت میکند.
بیشتر بخوانید:
کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: جامعه صهیونیستی بعد از طوفانالاقصی دچار خلأ امنیتی شده است و صهیونیستها تلاش کردند تا با جنایت و کشتار در غزه، امنیت را به جامه صهیونی بازگرداند. شروط نتانیاهو برای آغاز جنگ در غزه بازگشت اسرا با زبان زور، نابودی گروههای مقاومت از جمله حماس و تضمین امنیت شهرکهای صهیونیستی و کوچاندن فلسطینیها از باریکه غزه بود اما ارتکاب انواع جنایتهای ضدبشری نیز نتوانست امنیت را به جامعه صهیونی بازگرداند.
عدم تأمین امنیت صهیونیستها در اراضی اشغالی
نجفی بیان کرد: صهیونیستها با هدف تأمین امنیت و زندگی راحت و مرفهتر از سراسر دنیا به اراضی اشغالی آمدند اما اکنون متوجه شدند امنیتی ندارند و باید در شرایط جنگی زندگی کنند. حمایت محور مقاومت به ویژه ایران، یمن و حزبالله لبنان از ملت فلسطین و رسیدن موشکهای مقاومت به سراسر اراضی اشغالی آنها را متوجه این مسئله کرد که هر لحظه در معرض خطر مرگ هستند. این همان ناامنی است که صهیونیستها در آن گرفتار هستند.
وی با تأکید بر اینکه عدم تأمین امنیت و رفاه جامعه صهیونیستی زمینه متلاشی شدن این رژیم را فراهم میکند، تصریح کرد: در نتیجه آمریکا و اروپا تلاش میکنند به هر نحوی حمایت خود را از صهیونیستها اعلام کنند تا صهیونیستها در اراضی اشغالی، احساس امنیت کنند. یکی از این مسائل این است که مسئله غزه برای همیشه برای صهیونیستها تمام شود. کوچ اجباری یکی از اهداف نتانیاهو بود اما تحقق پیدا نکرد. اگر آمریکا نیز بخواهد این کار را انجام دهد باید از ابزار نظامی چون بمباران، حمله زمینی، محاصره و غیره استفاده کند اما این کار را صهیونیستها در عین عدم موفقیت انجام دادند و اگر دوباره دست به چنین کاری بزنند دوباره همان نتیجه حاصل خواهد شد.
این کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه اصل امکانپذیر بودن کوچ اجباری از فلسطین اشغالی با زبان زور، زیر سؤال است، افزود: فلسطینیها این مسئله را رد کردند و هم حماس و هم مردم فلسطین با این مسئله مخالف هستند. بنابراین امکان اینکه بدون زبان زور و مسالمتآمیز این کار انجام شود، قطعاً منتفی است.
تلاش برای تصویرسازی پیروزی
وی ادامه داد: صهیونیستها با زبان زور نیز با وجود شهادت 50 هزار نفر، مجروح کردن قریب به 100 هزار نفر، آواره کردن 2 میلیون نفر و تخریب شهرهای جبالیا، غزه و رفح نتوانستند این کار را انجام دهند. بنابراین از نظر فیزیکی و زور نیز این مسئله غیرممکن است اما تلاش ترامپ برای تکرار این موضوع، تصویرسازی از پیروزی برای جامعه صهیونیستی است. اگر اینک نیز ترامپ بر دولت آمریکا حاکم نبود بازهم تلاش میشد تا اینگونه از پیروزی برای اسرائیل تصویرسازی شود.
نجفی افزود: مجامع و رسانههای غربی تلاش میکنند این احساس پیروزی را در ذهن صهیونیستها القا کنند تا آنها احساس ناامنی نکنند و از اراضی اشغالی به نوعی فرار و مهاجرت معکوس انجام ندهند.
وی در پاسخ به این سؤال که پشت پرده این طرح ترامپ چه میزان معطوف به اجرای پیمان صلح ابراهیم یا همان عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل است، گفت: تمام دولتهای عربی روابط گستردهای با رژیم صهیونیستی داشته و دارند اما برخی به صورت مخفیانه و برخی به صورت رسمی مثل اردن، مصر، امارات، مغرب و بحرین این روابط را دارند. چون دولتهای عربی برخاسته از نظرات مردم کشور خود نیستند.
نجفی تصریح کرد: این دولتها به معنای واقعی فرهنگ عربی ـ اسلامی را نمایندگی نمیکنند؛ دولتهای آل سعود در عربستان، آل نهیان در امارات، آل ثانی در قطر، آل خلیفه در بحرین، آل صباح در کویت، رژیم سیسی در مصر، رژیم عبدالله دوم در اردن، همینطور مغرب، اینها وابسته به غرب هستند. حتی برخی از اینها در امتداد سیاست خارجی غرب عمل میکنند و همچون کلونیهای قدرت استعماری، منافع غرب را دنبال میکنند حتی اگر به ضرر کشور، مردم و حکومت خود باشد.
سرمایهگذاری کشورهای عربی در غرب
این کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه بیشتر سرمایهگذاری کشورهای عربی در بانکهای غربی به ویژه آمریکا و اروپاست، ادامه داد: فرزندان مسئولان کشورهای عربی در غرب زندگی میکنند و هدف بقای حکومتهای عربی، تأمین منافع دولتهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکاست. بنابراین هر خواستهای که آمریکا مطرح کند دولتهای عربی با تمام وجود آن را اجرا خواهند کرد اما اینکه چرا برخی به صورت غیر رسمی و دوفاکتو با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند و برخی به صورت رسمی و دوژور بخاطر ترس از افکار عمومی داخل است.
نجفی بیان کرد: در کشورهایی مثل امارات و مصر که افکار عمومی به شدت سرکوب میشود، راحتتر میتوانند روابط آشکار با رژیم صهیونیستی داشته باشند اما کشورهای عربی که از خیزش مردم میترسند این روابط را به صورت دوفاکتو یا غیر رسمی انجام میدهند. لذا این کشورهای عربی در ظاهر با طرح ترامپ برای کوچ اجباری مردم فلسطین از غزه، برای جلب حمایت افکار عمومی مخالفت میکنند اما اگر آمریکا به دولتهایی چون مصر و عربستان فشار بیاورد حتما این طرح را میپذیرند اما تأکید میکنم اصل مسئله کوچاندن اهالی غزه به خارج از آن زیر سؤال است چون آمریکاییها و صهیونیستها توانایی فیزیکی آن را ندارند. آنها در 15 ماه گذشته از آسمان، زمین و دریا انواع بمب، موشک، توپ و خمپاره را بر سر مردم فلسطین ریختند، آنها را محاصره کردند و مانع رسیدن غذا و دارو به آنها شدند و انواع تخریبها، کشتار و شکنجهها را انجام دادند اما در نهایت به هیچ نتیجهای نرسیدند.
عدم توانایی صهیونیستها در جنگهای طولانی
وی تأکید کرد: صهیونیستها توانایی ادامه جنگهای طولانی را ندارند از طرف دیگر اگر صهیونیستها و یا آمریکاییها وارد جنگ جدید در باریکه غزه شوند بازهم محور مقاومت میتواند از فلسطینیها حمایت کند. به عنوان نمونه ارتش یمن به رهبری انصارالله در اقدام راهبردی و درست توانست در 15 ماه جنگ، تنگه بابالمندب را بر روی صهیونیستها و سپس کشورهای آمریکا و اروپا مسدود کند و این خسارت مالی فراوانی به کشورهای غربی و حتی اقتصاد جهانی وارد کرد. اگر صهیونیستها جنگ را شروع کنند دوباره محور مقاومت میتواند حمایت خود را از فلسطین از سر بگیرد.
نجفی ابراز کرد: نکته خیلی مهم این است که آمریکاییها در کشتار فلسطینیها در 15 ماه جنگ، حضور مستقیم داشتند. نباید تصور کنیم که در این کشتار صرفاً اسرائیل دست داشت و آمریکاییها با این طرح به آنها افزوده میشوند. آمریکاییها در کنار صهیونیستها در این جنایتها حضور مستقیم فیزیکی داشتند یعنی جنگندههای آمریکایی، لبنان و غزه را بمباران کردند حتی سربازان ارتش ایالات متحده آمریکا به صورت زمینی نیز وارد خاک باریکه غزه شده بودند و در جنگ غزه حضور داشتند. آمریکاییها و صهیونیستها هر دو مشغول کشتار و بمباران غزه و لبنان بودند.
عربستان؛ نزدیکترین حکومت عربی به صهیونیها
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مخالفت عربستان با طرح کوچ اجباری غزه، اقدامی نمایشی یا جدی است، گفت: عربستان سعودی نزدیکترین حکومت عربی به رژیم صهیونیستی است. اصولاً خاندن آلسعود از یهودیان بنیقریظه هستند که بعد از فتح خیبر به منطقه نجد تبعید شدند یعنی اجداد بنسلمان، اجداد محمدبنسعود و جد سعودیها، یهودی بودند که هنوز میتوان افکار یهودی را در خاندان آلسعود به وضوح مشاهده کرد.
نجفی ادامه داد: آل سعود در این 100 سال که حکومت سوم خود را برقرار کرده انواع جنایتها را بر ضد ملتهای مسلمان انجام داده است. آل سعود به مراتب خطرناکتر و جنایتکارتر از رژیم صهیونیستی بوده و هست. یکی از جنایتهای آلسعود، 9 سال محاصره یمن و 8 سال کشتار ملت یمن بود بنابراین تصور اینکه آل سعود از ملتهای مسلمان حمایت کند، نادرست است. البته آنها شعارها و تبلیغات زیادی انجام میدهند چون ثروتهای هنگفتی دارند و میتوانند از رسانههای مختلف بزرگ دنیا چون ایکس و یا سایر رسانههای جمعی ـ اصلی غربی چون روزنامههای انگلیسی، شبکههای غربی و آمریکایی برای تبلیغات خود استفاده کنند و بخشی از سهام آنها را خریداری کردند، بنابراین میتوانند تبلیغات گستردهای را انجام دهند و حتی هر خبر و مطلبی را علیه آل سعود سانسور کنند.
این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: سعودیها تلاش میکنند تا این تصویر را در افکار عمومی جهان به ویژه جهان اسلام ایجاد کنند که آلسعود حکومت حامی مسلمانان است درحالی که اینگونه نیست. آل سعود به مراتب از رژیم صهیونیستی دستش به خون مسلمانان آلودهتر است.
نجفی در پایان گفت: هر اقدامی که به نفع رژیم صهیونیستی باشد به یقین مطلق، اول عربستان سعودی و دوم، امارات متحده عربی از رژیم صهیونیستی، حمایت خواهند کرد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام