شناسهٔ خبر: 71407881 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

چین در اعماق دریا به دنبال ذرات بنیادی جهان می‌گردد

این پروژه دارای بیش از ۵۵ هزار آشکارساز معلق در امتداد هزاران رشته خواهد بود که ۳۰ کیلومتر مکعب (۲/ ۷ مایل مکعب) اقیانوس را پوشش می‌دهند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: به گزارش ایسنا به نقل از آی‌ای، دانشمندان چینی نمونه اولیه آشکارساز‌ها را در دریای چین جنوبی مستقر کرده‌اند تا ساخت یک رصدخانه بزرگ زیر آب را برای شناسایی نوترینو‌ها آغاز کنند.

به گفته مؤسسه فیزیک انرژی بالا (IHEP) در پکن، ماه گذشته، تجهیزاتی شامل واحد‌های آشکارساز حساس و منبع نور LED برای کالیبراسیون در عمق هزار و۶۰۰ متری دریا با استفاده از شناور شن‌های یونگشی (Shenhai Yongshi) که به معنای جنگجوی اعماق دریاست، مستقر شدند. آشکارساز‌ها در تاریکی برای تشخیص پرتو‌های ضعیف نوترینو تنظیم شده‌اند.

آشکارساز‌ها که اکنون به شبکه ملی رصد علمی زیر آب چین برای انتقال نیرو و داده متصل هستند، در تاریکی قرار دارند تا پرتو‌های ضعیف نور ناشی از عبور نوترینو‌ها را تشخیص دهند. همه اینها بخشی از تلاش برای ساخت تلسکوپ نوترینویی زیر آب با انرژی بالا (HUNT) است که هدف آن تبدیل شدن به بزرگ‌ترین رصدخانه نوترینویی زیر آب در جهان است.

این پروژه دارای بیش از ۵۵ هزار آشکارساز معلق در امتداد هزاران رشته خواهد بود که ۳۰ کیلومتر مکعب (۲/ ۷ مایل مکعب) اقیانوس را پوشش می‌دهند. به گفته این مؤسسه، عملکرد پایدار آشکارساز‌های نمونه اولیه یک نقطه عطف مهم در تحقیقات اولیه برای پروژه HUNT است. انتظار می‌رود پس از تکمیل، این پروژه چین را در زمره پیشتازان نجوم نوترینو قرار دهد.

برچسب‌ها: