تفسير قرآن كريم، زدودن غبار مهجوريت از چهره ثقل اكبر است تا مشمول اين گلايه حضرت رسول اعظم(ص) نباشيم كه فرمود: وَقَالَ ٱلرَّسُولُ يَٰرَبِّ إِنَّ قَومِي ٱتَّخَذُواْ هَٰذَا ٱلۡقُرآنَ مَهجُورا. از ديگر سو، تفسير، هدايت مخلوق است به سرچشمه هدايت و چشمه زلال معارف كه «تسنيم» است و نوشندگان از اين آب معرفت، علو يابند و ارتفاع گيرند.
اينگونه است كه علمای بزرگ شيعه در پرتو هدايت ثقل كبير در تلاش بودهاند ثقل اكبر در مقابل ديدگان همه عبادالله قرار گرفته و مايه هدايت، شفا و رحمت آنان باشد.
استاد بزرگوار، فقيه برجسته و فيلسوف عصر، مفسر بزرگ قرآن كريم، حضرت آيتالله جوادی آملی، با تلاش 40 ساله در جلسات تفسير قرآن كريم، سنگ بنای عظيمی را گذاشتند كه در دوره معاصر، بعد از الميزان مايه فخر و مباهات شيعه باشد.
اينگونه بوده است كه در طول تاريخ اسلام، هر هفتصد سال، يك دوره تفسير نگاشته میشد ولی اكنون به بركت تربيت يافتگان مكتب امام صادق(ص) در كمتر از نيم قرن پس از انتشار تفسير وزين الميزان، «تسنيم» جان تشنگان هدايت را سيراب میسازد. تفسيری كه با هدايت استاد ارجمند، حدود پانصد نفر از علما؛ فضلا، محققان و دستاندركاران در حوزه شريفه قم در خلق اين اثر معنوی مشاركت داشته و به زبان بليغ فارسی نگاشته شده است.
اين كار گرانسنگ، هم تفسير است و هم گسترش زبان و ادب فارسی كه محققان و عالمان دين برای بهرهگيری از اين منبع ناب، بايد زبان فارسی را بياموزند. تسنیم جانمايه بيش از 600 پاياننامه و رساله در تبيين ديدگاههای علمی و قرآنی حضرت استاد قرار گرفته است و زمينهای برای تحول در علوم انسانی و اسلامی و بيان وجوه تمدنی قرآن كريم شده است. اثر گرانقدری كه مفسر بزرگ قرآن كريم آن را نه حاصل تلاش خود بلكه حاصل و محصول حوزه علميه قم میدانند.
اميد است كه محققان، قرآنپژوهان و تشنگان معارف الهی در اقصی نقاط عالم از آن بهره گيرند و با ترجمه و نشر آن به زبانهای مختلف، زمينه هدايت همه انسانها را فراهم سازند.
توضیح ایکنا: «تفسیر تسنیم»، تفسیر شیعی قرآن کریم به زبان فارسی، نوشته آیت الله عبدالله جوادی آملی است که مخاطبان قرآندوست را به فهم و تدبر در آیات قرآن راهنمایی میکند. این تفسیر ازجمله تفاسیر «قرآن به قرآن» است که طی چهار مرحله: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی»، آیات مورد بررسی و تفسیر قرار گرفتهاند.