شناسهٔ خبر: 71404028 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در همایش الگوی سوم زن مسلمان مطرح شد:

اهمیت اتحاد و پایداری در مسیر انقلاب اسلامی/الگوی سوم زن مسلمان؛ حرفی نو در جهان اسلام

تهران- ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با دارا بودن مبانی قوی، از قابلیت ارائه الگوی سوم زن مسلمان در جهان اسلام برخوردار است افزود: این الگو نه تنها بر اساس آموزه‌های دینی، بلکه بر پایه تجربیات موفق زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف استوار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا از سازمان بسیج اساتید، معصومه مقیمی در «همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی» به فرآیند برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: طی ۶ ماه گذشته، کمیته‌های داوری در سطح ملی تشکیل شدند و اساتید نخبه و برتر زن معرفی شدند. در این همایش، جمعی از اساتید زن به عنوان نمادهای موفقیت معرفی می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور تأکید کرد: همه اساتید ما الگو و نخبه هستند، اما در این همایش به معرفی برخی از آن‌ها به عنوان نماد موفقیت پرداخته‌ایم.

وی ادامه داد: پس از تصویب مصوبه‌های همایش و اخذ مجوز آن از سوی ISC، پیش‌همایش‌ها و نشست‌های جانبی برگزار شد، این نشست‌ها با هدف بررسی دقیق‌تر محورهای همایش و آماده‌سازی یافته‌های پژوهشی انجام شده‌اند.

مقیمی در ادامه اظهار امیدواری کرد به زودی شاهد انتشار یافته‌های پژوهشی این همایش باشیم چرا که این یافته‌ها می‌توانند به عنوان مرجعی برای ترویج الگوی سوم زن مسلمان در جامعه و جهان اسلام مورد استفاده قرار گیرند.

اهمیت اتحاد و پایداری در مسیر انقلاب اسلامی/الگوی سوم زن مسلمان؛ حرفی نو در جهان اسلام

پنج محور اصلی همایش؛ از هویت زن مسلمان تا نقش زنان در مقاومت

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور از معرفی اساتید برتر و نخبه زن به عنوان نمادهای موفقیت در جامعه خبر داد.

وی با اشاره به پنج محور اصلی این همایش، گفت: مبانی نظری و مفهوم‌شناسی هویت زن مسلمان، سبک زندگی، حکمرانی، الگوی سوم زن و انقلاب اسلامی و همچنین نقش زنان در مقاومت، به عنوان محور ویژه در این همایش مورد بحث قرار گرفته‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور تأکید کرد: این محورها بر اساس انتظارات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان در حوزه زنان و خانواده تدوین شده‌اند.

از فلسفه ابن‌سینا تا مقاومت غزه؛ نقش زنان در خلق هویت اسلامی

استاد دانشگاه و همسر رئیس‌جمهور شهید نیز در این همایش با اشاره به فلسفه ابن‌سینا و غفلت از مبانی فلسفی او، هویت را محور و مهمترین اصل زندگی انسان‌ها خواند.

جمیله علم‌الهدی اظهار کرد: متأسفانه از وجه فلسفی ابن‌سینا غفلت کرده‌ایم. اگر به مبانی فلسفی او توجه می‌کردیم، امروز در حوزه علوم انسانی رشد بسیار بیشتری داشتیم.

نقش زنان در پرورش هویت اسلامی

وی در بخش دیگری با تأکید بر نقش زنان در خانواده، افزود: هویت همه ساحت‌های زندگی ما را در بر گرفته و پرورش آن در بنیان خانواده، حاصل زحمات مادران است.

علم‌الهدی افزود: این هویت پرورش‌یافته است که به استقامت در غزه کمک می‌کند.

وی مقاومت زنان غزه و لبنان را نماد هویت‌سازی دانست و گفت: حتی یک کودک در غزه با قرائت قرآن می‌تواند به سمبل مقاومت در جهان تبدیل شود.

اهمیت اتحاد و پایداری در مسیر انقلاب اسلامی/الگوی سوم زن مسلمان؛ حرفی نو در جهان اسلام

مقاومت زنان غزه؛ نماد ایستادگی در برابر سیاست‌های شیطانی

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به سیاست‌های شیطانی ترس و فریب که از دوران پیامبر تا امروز وجود داشته، گفت: امروز نیز شاهد این سیاست‌ها هستیم، اما مقاومت زنان غزه و لبنان نشان می‌دهد که می‌توان در برابر این سیاست‌ها ایستادگی کرد.

وی حضور خانواده شهیده کلباسی در این نشست را نمادی از مقاومت و ایستادگی دانست.

علم‌الهدی مقاومت زنان غزه را نتیجه هویت‌سازی مادران دانست و تأکید کرد: اسلام به زن نگاهی تعالی‌بخش دارد، در حالی که فمنیسم او را به یک ابزار تقلیل می‌دهد.

اسلام و نگاه تعالی‌بخش به زن

وی در ادامه با انتقاد از نگاه فمنیستی به زن، اظهار کرد: فمنیسم زنان را به یک کارخانه تولید انسانی تقلیل می‌دهد، در حالی که اسلام به زن هویت و نگاهی تعالی‌بخش دارد.

اهمیت اتحاد و پایداری در مسیر انقلاب اسلامی/الگوی سوم زن مسلمان؛ حرفی نو در جهان اسلام

اتحاد و همدلی از ارکان اصلی پیشرفت و استقامت در مسیر انقلاب

استاد دانشگاه خوارزمی نیز در همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی با بیان اینکه اتحاد و همدلی از ارکان اصلی پیشرفت و استقامت در مسیر انقلاب است، اظهار کرد: باید با وجود تمامی مشکلات و تحریم‌ها، با ایمان و توکل به خداوند، به مسیر خود ادامه داد و از آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع کرد.

زهرابیگم حجازی.زاده افزود: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی، بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است که ریشه در آموزه‌های دینی و الهی دارد و باید با علم و سازندگی، این مسیر را ادامه داد و آن را به عنوان حرکتی در مسیر انتظار فرج دانست.

وی با اشاره به نقش شهیدان در تداوم انقلاب اسلامی، گفت: خون شهیدان پشتوانه‌ای است که تضمین‌کننده استمرار انقلاب است و باید با یاد و خاطره این عزیزان، به مسیر خود ادامه داد و از دستاوردهای انقلاب محافظت کرد.

این استاد دانشگاه همچنین از تمامی کسانی که در برپایی مراسم‌های فرهنگی و علمی همکاری کرده‌اند، تقدیر کرد و گفت: همکاری و مشارکت مردم در این مراسم‌ها نشان‌دهنده روحیه همدلی و اتحاد است که باید همواره حفظ شود.