شناسهٔ خبر: 71403704 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

خبر نفوذ سردچال و یخ زدن ایران غیرعلمی است

رئیس مرکز بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن تکذیب خبر یخ زدن ایران گفت: خبر نفوذ سردچال و یخ زدن ایران و خاورمیانه اغراق‌آمیز و غیر علمی است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تاکید بر اینکه انتشار اخباری در خصوص ورود «سردچال قطبی» به ایران و خاورمیانه از جمله اخبار زرد و برای جذب مخاطب صورت گرفته است، تصریح کرد: واقعیت امر ورود سامانه بارشی جدید از پنجشنبه (۲ اسفندماه) است. 

وی افزود: ورود این سامانه موجب بارش در نیمه غربی، شمال غرب و نوار شمالی خواهد شد و به همین سبب پنجشنبه و جمعه (۳ اسفندماه) شاهد بارش در نیمه غربی و شمال غرب و برخی دیگر از استان‌ها خواهیم بود.  

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به احتمال کاهش دما به سبب نفوذ این سامانه بارشی گفت: بر اساس آنچه که تاکنون نقشه‌های پیش‌بینی هواشناسی نشان داده است، از ۵ اسفندماه به مدت چند روز  دما کاهش خواهد یافت. 

وی افزود: از شنبه (۲۷ بهمن‌ماه) روند افزایش دما آغاز شده است و تا اواخر هفته ادامه خواهد داشت، اما در پی ورود سامانه بارشی جدید، با کاهش دما رو‌به‌رو خواهیم شد،  اما کاهش دمای پیش‌بینی شده معادل کاهش دمای هفته‌های اخیر است.  

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد: با توجه به وجود فاصله زمانی قابل توجه تا ۵ اسفندماه، باید این نکته را نیز در نظر داشت که‌ نمی‌توان با قطعیت در این خصوص اظهار نظر کرد.

ضیاییان گفت: تغییرات نقشه‌های هواشناسی در طولانی‌مدت زیاد است. به‌طور قطع در صورتی که شرایط مخاطره‌آمیزی در پیش باشد، سازمان هواشناسی کشور از پیش نسبت به صدور هشدار اقدام خواهد کرد.  

وی همچنین در توضیح  «سردچال قطبی» گفت: جریاناتی در تراز‌های بالایی قطب ـ Polar Vortex ـ وجود دارد و به هوای محصور در آن که عمدتا در قطب قرار دارد، سردچال قطبی گفته می‌شود. یک الگوی چرخشی وسیع و پایدار از باد‌های شدید در ارتفاعات بالای جو است که در اطراف قطب‌های زمین قرار دارد. زمانی که این جریانات ضعیف می‌شود، به‌صورت زبانه‌ای به سمت عرض‌های جغرافیایی پایین نفوذ می‌کند. اعوجاج و موج ایجاد شده به همین سبب گاهی تا عرض‌های پایین‌تر جغرافیایی می‌رسد. به بیان ساده‌تر هوایی که اطراف قطب وجود دارد و سرد است را «سردچال قطبی» می‌نامند.  

ضیاییان اظهار کرد: در مجموع نفوذ سردچال به ایران و خاورمیانه بار‌ها در سال‌های متمادی رخ داده است، اما در حال حاضر نمی‌توان اثرات دقیق آن را برای تاریخ ۵ اسفندماه پیش‌بینی کرد. باید به این تاریخ نزدیک‌تر شویم تا پیش‌بینی‌ها به‌صورت دقیق‌تری انجام گیرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه «سردچال قطبی» جریانی طبیعی است که احتمال نفوذش در زمستان وجود دارد، گفت: «سردچال» پدیده عجیب و غریبی نیست.

وی ادامه داد: پیش‌بینی هواشناسی در بازه زمانی یک هفته تا دقت ۸۰ درصد انجام می‌شود. کمترین دقت در خصوص پیش‌بینی‌های فصلی است که با دقت حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/