جهان صنعت نیوز، به نقل از اینترستینگ ایجینیرینگ، با استفاده از روش ناکاملی بلوری دادهها بهصورت یک و صفر ذخیره میشوند و ابعاد هر داده بهاندازه یک اتم جداگانه است. تیان ژونگ از جمله محققان این طرح گفت: در روش مذکور، هر سلول حافظه از یک اتم یا یک واحد بلور ناکامل تشکیل میشود.
این رویکرد ذخیره چند ترابایت داده را در یک مکعب کوچک در ابعاد یک میلیمتر ممکن میکند. ابداع روش مذکور بر مبنای عیوب شبکههای بلور یا کریستال انجام شده است. بلورهای جامدات لزوماً بینقص نیستند و خواص فیزیکی و مکانیکی آنها بهشدت تحتتأثیر حضور عیوب است. با پیشرفت این اختراع، میتوان از روشهای متداول محاسباتی و ذخیره داده در رایانههای کوانتومی در رایانههای عادی و غیر کوانتومی نیز استفاده کرد.
واحد حافظهای که از طریق این روش ساخته میشود، نوعی حافظه میکروالکترونیکی است. برای اجرای تحقیق مذکور از تشعشع سنجهایی الهام گرفته شد که معمولاً برای اندازهگیری میزان قرارگرفتن کارکنان بیمارستانها در معرض تشعشعات خطرناک کاربرد دارد. دستگاههای مورداستفاده بدین منظور با پرتوافکنی باعث ذخیرهسازی داده در کریستالها میشوند.
محققان میگویند وقتی هر بلور انرژی کافی ناشی از تشعشع را جذب کند، الکترونهایی آزاد شده و حفرههایی تشکیل میشوند که برای ذخیرهسازی اطلاعات قابلاستفاده هستند. برای تکمیل این روش خلاقانه از یک عنصر کمیاب از خانواده لانتانیدها به نام پرازئودیمیم و یک بلور اکسید ایتریم استفاده شد.
با تاباندن لیزر فرابنفش بر روی این ترکیب و تحریک لانتانیدها و آزادشدن الکترون آنها، فرایند ذخیرهسازی اطلاعات آغاز میشود. انتظار میرود با تکمیل این روش در آینده انقلابی در زمینه ذخیرهسازی انبوه داده در فضاهای بسیار کوچک رخ دهد.
منبع: فارس
∎