شناسهٔ خبر: 71401894 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۵ خانه ورزش روستایی در استان اردبیل راه‌اندازی شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل گفت: ۱۵ خانه ورزش روستایی و سه مدرسه شبانه روزی دخترانه عشایری در نقاط مختلف این استان تجهیز و راه‌اندازی شد.

صاحب‌خبر -

محمدعلی پهناور روز یکشنبه در آیین ارسال تجهیزات ورزشی به این روستاها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: خانه‌های ورزش روستایی با هدف همگانی کردن ورزش، ترویج و توسعه ورزش‌های بومی و محلی، افزایش سلامتی جامعه، کاهش آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر در روستاها، با همکاری وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش های روستایی و بازی‌های بومی و محلی تجهیز و راه‌اندازی می شود.

وی با اشاره به اینکه ارزش تجهیزات ورزش ارسالی به هر خانه ورزش روستایی حدود ۴۰۰ میلیون ریال است، اظهار کرد: برای تجهیز این خانه های ورزش روستایی در مجموع حدود هفت میلیارد ریال هزینه شده است.

وی بیان کرد: خانه‌های ورزش روستایی با ۱۳ قلم اقلام ورزشی مانند میز فوتبال دستی، میز، راکت و توپ تنیس روی میز، صفحه دارت، شطرنج، طناب، توپ فوتبال، توپ و تور والیبال، وسایل بازی های بومی محلی مانند لوازم بازی هفت سنگ و لوازم بازی دال پلان تجهیز شد.

پهناور با اشاره به فعالیت ۱۲۰ خانه ورزش روستایی در نقاط مختلف استان اردبیل، اضافه کرد: با ارسال این تجهیزات در مجموع ۱۳۵ خانه ورزش روستایی در نقاط مختلف این استان راه اندازی شده و تلاش می شود این تعداد افزایش یابد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل با بیان اینکه خانه‌های ورزش روستایی در نقاط مختلف استان با بهره مندی از فضای مازاد و بدون استفاده اداری سازمان، ارگان ها و نهادها راه اندازی و فعال شده‌اند، ادامه داد: تجهیز و فعال کردن خانه‌های ورزش روستایی از اولویت‌های متولیان ورزش استان است.

وی با بیان اینکه خانه‌های ورزش روستایی با توجه به طرح آمایش سرزمینی به تناسب ظرفیت و استعداد جوانان روستایی تجهیز و راه‌اندازی می‌شود، گفت: این خانه‌ها به تجهیزات روز مجهز می‌شوند تا اهالی روستا، جوانان و بانوان روستایی به امکانات ورزشی دسترسی داشته باشند.

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی استان اردبیل نیز با اشاره به راه اندازی و ایجاد خانه‌های ورزش در سایر روستاهای استان، گفت: با توجه به دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت ورزش و جوانان و اعتبارات در نظر گرفته شده تلاش می‌شود با عمل به تمامی تعهدات خود در دیگر روستاهای استان خانه ورزش راه‌اندازی و ایجاد شود.

علی تقی‌زاده توسعه و فراگیر کردن ورزش همگانی در جامعه، ترویج ورزش در میان نوجوانان و جوانان ساکن روستاها و تحقق مطالبات ورزشکاران در روستاها را از اهداف ایجاد و راه‌اندازی خانه ورزش روستایی عنوان کرد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب ورزشی در روستاها و حاشیه شهرها علاوه بر غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، باعث کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش شور و نشاط اجتماعی می شود.

وی با اشاره به برگزاری جام پرچم، اظهار کرد: جام پرچم مهم‌ترین راهکار برای کشف استعدادهای ورزشی در مناطق روستایی و عشایری و فرصتی مناسبی برای حضور و دیده شدن جوانان روستایی در مسابقات ورزشی است.

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی استان اردبیل بیان کرد: اولین دوره جام پرچم در سال ۱۴۰۱ فقط در رشته مینی فوتبال و در رده سنی آزاد برگزار شد، اما سال گذشته این مسابقات با هدف استعدادیابی در رده های پایه به صورت تخصصی در سه رشته مینی فوتبال، کاراته و پرتاب وزنه در ۲ بخش آقایان و بانوان برگزار خواهد شد.

تقی زاده اضافه کرد: دور اول جام پرچم در استان اردبیل با حضور بیش از ۶ هزار ورزشکار در قالب ۷۰۰ تیم در دو بخش آقایان و بانوان در رشته مینی فوتبال و دور دوم آن در سال ۱۴۰۲ در رشته های تخصصی مانند کاراته، پرتاب وزنه و مینی فوتبال با شرکت بیش از ۸۰۰ ورزشکار در قالب ۴۸ تیم برگزار شد.

وی با اشاره به برگزاری مرحله شهرستانی، استانی و کشوری جام پرچم، ادامه داد: ثبت نام برای دور سوم این جام، از ۲۵ بهمن ماه آغاز شده و در رشته های مینی فوتبال روستایی، هفت سنگ مهارتی، چوب کشی، والیبال چهار نفره، دومیدانی شامل (دوی سرعت، پرتاب وزنه و دوی استقامت) در ۲ بخش آقایان و بانوان برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های جوانان منطقه، گفت: پارسال در مسابقات مرحله کشوری جام پرچم، نماینده استان اردبیل در رشته مینی فوتبال پنجم شد و یکی از بانوان استان با کسب رتبه سوم در مسابقات چوب کشی به اردوی تیم ملی دعوت شد.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در مجموع هزار و ۸۹۵ روستا و آبادی دارد که از این تعداد یک هزار و ۲۴ روستا بالای ۲۰ خانوار و ۶۰ روستا تک خانواری و یا فاقد سکنه است.

بر اساس آمارهای موجود ۴۴۸ هزار و ۵۵۴ نفر در روستاهای این استان سکونت دارند و تاکنون ۸۷۳ دهیاری در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان راه‌اندازی شده که ۴۰۷ هزار و ۴۹۵ نفر جمعیت روستایی را پوشش می‌دهد.