به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، شاهین آخوندزاده روز یکشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: پارسال پیش رتبه اول منطقه در حوزه پژوهش و رتبه ۱۵ دنیا به لحاظ تعداد مقالات را به دست آوردیم اما مسائل اقتصادی، تحریم های بین المللی و زیاد شدن کشورهای رقیب، باعث شد رتبه های خود را از دست دهیم و به ترتیب به رتبه های ۲ و ۱۶ برسیم.
وی اظهار امیدواری کرد در سال ۲۰۲۵ با انجام راهکارهای اساسی به رتبه های علمی و پژوهشی دست پیدا کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآورشد: سعی داریم موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) را فعال و پروژه های علمی را تامین اعتبار کنیم و از رئیس جمهور کمک بگیریم تا دسترسی به منابع الکترونیکی برای وزارت بهداشت فراهم شود.
آخوندزاده ادامه داد: طی چند سال اخیر به دلیل تخصیص منابع مالی کم در حوزه پژوهش وزارت بهداشت این رتبه جهانی کاهش یافته و تحریم علمی بین المللی در شکوفایی علم تاثیر داشته و اکنون رتبه اول منطقه را از دست داده ایم.
وی با تاکید بر اینکه اگر به حوزه پژوهش منابع مالی کافی تخصیص نیابد ، به رتبه های برتر علمی دست نمی یابیم، بودجه پژوهش کشور را حدود ۱۶ درصد برشمرد و گفت: این بودجه بسیار ناچیزی است بخشی از آن به دلیل کوتاهی مسئولان و بخشی هم به دلیل نگاه انقباضی به حوزه پژوهش است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: با رایزنی های انجام شده بودجه پژوهشی ما برای سال آینده رشد ۵۰ درصدی دارد و بیشتر برای نیروی انسانی هزینه خواهد شد.
آخوندزاده در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری سی و امین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی در روز دوشنبه - ۲۹ بهمن ماه - اشاره کرد و یادآورشد: این جشنواره در بخش های مختلف علمی، تحقیقاتی ، پارک های فناوری برگزیدگانی خواهد داشت و نگاه خاصی به کارهای تحقیقاتی برتر و جهانی داریم.