به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر، حجتالاسلاموالمسلمین محسن مهاجرنیا در دهمین جلسه از سیزدهمین دوره سلسله کرسیهای آزاداندیشی با موضوع وفاق ملی، پیشران گام دوم انقلاب اسلامی بر ضرورت آموزش مسئولان برای ایجاد وفاق ملی تاکید کرد و اظهار داشت: مسئولان باید آموزشدیده، اخلاقمدار، انتقادپذیر و در تصمیمگیریهای خود نیز از مشورت با نخبگان بهرهمند شوند.
وی بر پذیرش تنوع فکری و فرهنگی در جامعه تاکید کرد و افزود: برای تحقق وحدت ملی، مسئولان باید به مشکلهای مردم توجه کرده و وعدههای خود را عملی کنند.
وی بر اهمیت اعتماد دو طرفه میان دولت و ملت تاکید کرد و گفت: تنها در این صورت میتوان به وفاق ملی دست یافت.
مهاجرنیا در ادامه با بیان اینکه هیچکس از ابتدا با دانش و آگاهی کامل به دنیا نیامدهاست اظهار کرد: هر فردی، حتی مسئولان، باید در طول زمان آموزش ببینند تا بتوانند در مسیر هدایت و رهبری جامعه بهدرستی عمل کنند.
وی اضافه کرد: این آموزشها از تجربههای گذشته و اُسوههای انقلاب اسلامی، همچون شهید رجایی که از یک معلم ساده به یک الگو تبدیل شد، باید بهرهبرداری شود.
مدرس حوزه علمیه قم در ادامه به موضوع پذیرش تنوع در جامعه اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشوری با ادیان و مذاهب مختلف، نیازمند مسئولانی است که بتوانند تنوع فکری و فرهنگی را درک کرده و از آن بهرهبرداری کنند.
وی بیان کرد: در ایران مسلمانان شیعه و سنی، همچنین اقلیتهای مذهبی چون کلیمیان، مسیحیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر زندگی میکنند، مسئولان باید بدانند که تنها در صورت پذیرش این تنوع، میتوانند وفاق ملی را محقق کنند.
مهاجرنیا همچنین تاکید کرد: هیچ فردی نمیتواند انتظار داشته باشد، همه مردم باید به یک نوع تفکر خاص برسند و دیدگاههای مشابهی داشته باشند، در جامعهای با چنین تنوعی، مهمترین گام پذیرش تفاوتهاست، اگر مسئولان بخواهند تفکر خاصی را به همه تحمیل کنند، وفاق ملی محقق نخواهد شد.
وی همچنین بر لزوم اخلاقمداری» مسئولان تاکید کرد و بیان داشت: یک مسئول جمهوری اسلامی نباید متعصب، عصبی یا لجباز باشد، او باید فروتن، تحملپذیر و آماده برای پذیرش انتقاد از سوی مردم باشد.
وی در بخشی سخنان به یکی از مهمترین انتقادهای مردم از مسئولان در شرایط کنونی اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از مردم گلایه دارند که وعدههای انقلاب اسلامی هنوز بهطور کامل محقق نشدهاست
وی ادامه داد: در زمینه مشکلهای اقتصادی، ممکن است دلایل خارجی مطرح شود، اما در حوزه مسائل معنوی و فرهنگی، امکان انجام اقدامهای موثرتر و بهتری وجود داشت.
وی بر لزوم وفای به وعدهها و پایبندی به اصول اخلاقی تأکید کرد و گفت: مسئولان باید به وعدههای خود عمل کنند و مشکلهای مردم را حل نمایند، اگر وعدهها عملی نشود، مردم اعتماد خود را از دست میدهند و سخن از وحدت و وفاق ملی بیمعنا خواهد بود.
این استاد دانشگاه همچنین اعتماد ۲ طرفه میان دولت و ملت را مورد اشاره قرار داد و گفت: مسئولان باید همگام با مردم حرکت کنند و تصمیمهای خود را بر اساس نیازها و خواستههای واقعی مردم اتخاذ کنند، این اعتماد باید از طرف مسئولان با نشان دادن دلسوزی و تلاش مستمر در خدمت به مردم ایجاد شود و از طرف مردم نیز باید با کمک و حمایت و دعا برای مسئولان در شرایط سخت همراه باشد.
وی در بخش سخنان یادآور شد: مسئولان باید پایبند به اصول اخلاقی و ارزشهای ملی باشند تا بتوانند محور وحدت قرار گیرند، در غیر این صورت، دستیابی به وفاق ملی دشوار خواهد بود.
مهاجرنیا بیان کرد: اگر بخواهیم نظریهای جامع برای وحدت ملی ارائه دهیم، رعایت این اصول، بهویژه از سوی مسئولان، امری اجتناب ناپذیر است.