به گزارش خبرنگار فرهنگی امروز یکشنبه ۲۸ بهمن مصادف با سالروز شهادت سیدعباس موسوی است؛ شهیدی که به گفته فرزندش، سید یاسر موسوی «اولین کسی بود که در لبنان آیتالله خامنهای را با نام امام خطاب کرد. چون که ایشان انتخاب و علاقه اول سیدعباس برای رهبری بعد از رحلت امام خمینی(ره) بود. ایشان را به این نام صدا می کرد در حالی که هنوز کسی ایشان را امام صدا نمیکرد».
موسوی، روحانی شیعه لبنانی و یکی از موسسان حزب الله لبنان در سال ۱۳۳۱ برابر با ۱۹۵۲ میلادی در شهرک نبی شیث از توابع بعلبک لبنان دیده به جهان گشود. وی در سال ۱۳۴۶ برای پیگیری تحصیلات علوم دینی به حوزه علمیه نجف رفت و نزد بزرگانی همچون آیتالله سید ابوالقاسم خویی و آیتالله سید محمدباقر صدر به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۴۷ در شهر صور با امام موسی صدر آشنا شد که سرآغاز تحولات مهمی در زندگی علمی و عملی وی شد.
وی به دلیل اندیشههای جهادی و مبارزاتی اش علیه رژیم صهیونیستی، شهرت فراوانی یافت. موسوی که از اندیشههای شهید سید محمدباقر صدر و امام خمینی(ره) تاثیر گرفته بود، در سال ۵۸ برای دیدار با حضرت امام(ره) به ایران آمد.
موسوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با همفکری جمعی از علما و روحانیان شیعه و تعدادی از شاگردان خود، اقدام به تشکیل حزبالله لبنان کرد و در ۱۳۷۰ به عنوان دبیرکلی این حزب منصوب شد. سرانجام وی در چنین روزی در سال ۱۳۷۰ برابر با ۱۶ فوریه ۱۹۹۲ میلادی پس از سخنرانی در مراسم هشتمین سالگرد شهادت شیخ راغب حرب، به همراه همسر و فرزند خردسالش با شلیک مستقیم موشک بالگردهای رژیم صهیونیستی به خودروی حامل آنان در ۴۰ سالگی به شهادت رسید.
شهید سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان که قرار است پیکرش به همراه پیکر شهید سید صفی الدین هاشم رئیس شورای اجرایی حزب الله در پنجم اسفند تشییع و در ششم اسفند در دیر قانون النهر در منطقه صور لبنان به خاک سپرده شود، بعد از شهادت موسوی از سوی شورای مرکزی حزب الله به عنوان دبیرکل حزب الله انتخاب شد. البته رژیم صهیونیستی بارها اعتراف کرد با این تصور که ترور سیدعباس موسوی به کار حزب الله پایان خواهد داد، این کار را انجام داده درحالی که مسیر مقاومت همواره ادامه خواهد داشت.
موسوی در بعلبک لبنان به همراه امام موسی صدر، علامه سید محمدحسین فضل الله و شهید سیدمحمد باقر صدر، مرکزی را برای فراگیری علوم دینی آن دسته از طلابی که امکان رفتن به نجف را نداشتند، بنیان نهاد. او برای شروع مبارزه در لبنان نیاز به پرورش نیروهای با ایمان و متخصص داشت و این کار بهترین روش برای تربیت این گونه نیروهای مخلص بود. پس از تأسیس این مدرسه، مردم آواره لبنان را که در کشورهای دیگر مثل عراق بودند، جمع کرد و نخستین طلبه هایی که به روستاها و مناطق مختلف لبنان برای تبلیغ علوم دینی رفتند از این حوزه علمیه بودند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای کادر مرکزی حزب الله لبنان درباره ویژگی های اخلاقی شهید موسوی فرمود: مرحوم شهید سیدعباس موسوی شخص برجستهای بود؛ در او خصوصیات بسیار خوبی با هم جمع شده بود؛ دین، تقوا و متانت را با هوش و شجاعت همراه کرده بود. ما فداکاری او را در صحنه لبنان تجربه کرده بودیم. ما در اینجا خودمان از نزدیک جوش، خروش و همّ و غم او را برای مسأله لبنان لمس کرده بودیم.
ایشان افزودند: من آن روزهای سخت و محنتبار درگیری های داخلی لبنان را فراموش نمی کنم که ایشان اینجا پیش ما آمد و تقریباً هفت ساعت با ما در یک جلسه نشست، برای اینکه به نتیجهای برسیم و من می دیدم که چهقدر ایشان پُرخروش و مهتم به مسایل مردم و مجاهدان بود.