شناسهٔ خبر: 71391423 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سی‌ان‌ان: ماکرون درصدد برگزاری نشست اضطراری سران اروپاست

شبکه خبری سی‌ان‌ان از نشست اضطراری رهبران اروپا در پاریس، پس از گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با پوتین و تشدید فشارها برای توافق صلح میان روسیه و اوکراین خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه خواستار برگزاری نشست سران اروپایی در پاریس شده است. او همچنین گفت که انتظار دارد رهبران اروپایی این موضوع را «به شکلی بسیار جدی» بررسی کنند. 

فرانسه هنوز رسما این رویداد را تایید نکرده است.

پیشتر همچنین «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه‌ای گفت: «ما برای حفظ اتحاد میان اتحادیه اروپا و آمریکا تلاش می‌کنیم. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم هیچ‌گونه اختلاف در این ائتلاف ما را از دشمنان خارجی که با آنها روبرو هستیم منحرف کند.»

وی افزود: «این یک لحظه در هر نسل برای امنیت ملی ماست که در آن با واقعیت جهان امروز و تهدیدی که از جانب روسیه با آن روبرو هستیم، درگیر هستیم. واضح است که اروپا باید نقش بیشتری در ناتو ایفا کند، ما با ایالات متحده برای تامین امنیت آینده اوکراین و مقابله با تهدید روسیه کار می‌کنیم.»

این در حالی است که «کیت کلاگ» فرستاده ویژه ترامپ در امور روسیه و اوکراین روز شنبه گفت که مقامات اروپایی هنگام تلاش برای مذاکره برای راه‌حلی برای جنگ در اوکراین، در میز مذاکره نخواهند بود. 

یک مقام اروپایی گفت، مقامات آمریکایی به برخی از اروپایی‌ها در مونیخ گفته‌ند که معتقدند آمریکا و چین، دو قدرت بزرگ، در بحث درباره اوکراین هستند، اگرچه جنگ در حیاط خلوت اتحادیه اروپا است. ایالات متحده، اروپایی‌ها را در جریان پیشرفت‌ها نگه می‌دارد، اما آنها به عنوان بازیگران مهمی دیده نمی‌شوند. 

یکی از مقامات کهنه‌کار گفت که حمله «جی دی ونس» معاون ترامپ به اروپا در اولین حضورش در خارج از کشور نقطه عطفی بود زیرا حمله‌ای اساسی به ارزش‌های اروپا بود. این مقام گفت: «اهمیتی نداشت که کشورهای اروپایی برای امنیت به ایالات متحده وابسته بودند، زیرا آنها اصول اولیه یکسانی داشتند. بدون این درک مشترک، لیبرال دموکراسی در اروپا در خطر است.»

ونس گفت: «وقتی امروز به اروپا نگاه می‌کنم، گاهی اوقات مشخص نیست که چه اتفاقی برای برخی از برندگان جنگ سرد افتاده است.»

انزجار او از سیاستمداران جریان اصلی اروپا زمانی آشکار شد که به دیدار رهبر حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان رفت.

اروپا اکنون خود را در یک رقابت ناامیدکننده برای توافق بر سر برنامه‌هایی برای امنیت اوکراین می‌بیند. ترس بسیاری از مقاماتی که برای کنفرانس امنیتی مونیخ جمع شده بودند، این است که ترامپ با عدم حمایت از اوکراین، از پوتین دعوت کند تا تمایل ناتو برای دفاع از مرزهای شرقی این اتحاد را بررسی کند. 

در طول سال‌ها صحبت‌های زیادی در مورد نیاز به یک استراتژی دفاعی مشترک وجود داشته است. ماکرون یکی از پر سر و صداترین افراد در مورد نیاز به افزایش توانمندی‌های اروپایی بود، اما این هرگز دور از ذهن نبود. آلمان سرسختانه مخالف استقراض مشترک با اوراق قرضه دفاعی اروپا بود، گامی کلیدی برای آزاد کردن هزینه‌های دفاعی به میزان چندین تریلیون‌. 

یک روز پس از سخنرانی ونس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هنگام تشریح گفت‌وگوهای خود با ترامپ در مورد برنامه‌های ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ، گفت: «او یک بار هم اشاره نکرد که آمریکا به اروپا در آن میز نیاز دارد.» زلنسکی روز شنبه خاطرنشان کرد: «این خیلی چیزها را روشن می‌کند. دوران قدیم به پایان رسیده است؛ زمانی که آمریکا از اروپا حمایت می‌کرد، فقط به این دلیل که همیشه از اروپا حمایت می‌کرد.»

چالش اروپا عمیق‌تر از تهدید آینده روسیه است. در اینجا و اکنون، اروپا نمی‌تواند از گفت‌وگوهایی که شیوه کار جهان را تغییر می‌دهد، کنار گذاشته شود. انجمن‌های چندجانبه مانند گروه هفت و گروه ۲۰ از دیگر کانون‌هایی هستند که صدای آن شنیده می‌شود. اما اگر ترامپ به این نتیجه برسد که ارزش رفتن را ندارند - احتمالی که مقامات آن را جدی می‌گیرند - نفوذ آنها حتی بیشتر کاهش می‌یابد.

به گزارش سی‌ان‌ان، این بی‌احترامی در معاملات این هفته آمریکا با بریتانیا و اوکراین ملموس بود. پس از دیدار «دیوید لمی» با ونس، وزیر خارجه بریتانیا به خبرنگاران گفت که گفت‌وگو بسیار خوب پیش رفته است. ساعاتی بعد معاون رئیس‌جمهور آمریکا از دولت بریتانیا به دلیل محدود کردن اعتراضات خارج از کلینیک‌های سقط جنین انتقاد کرد. به گفته دو نفر از آشنایان با این بحث، در تمام این موارد، ایالات متحده در تلاش بود از طریق یک معامله یک طرفه برای تضمین دسترسی به منابع طبیعی اوکراین پس از جنگ، اقدام کند. «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا، این شرایط را در اوایل هفته به مقامات اوکراینی در کی‌یف ارائه کرد و تیم ونس در مونیخ، اوکراینی‌ها را تحت فشار قرار دادند تا آن را امضا کنند. 

یکی از مقامات، رویکرد ایالات متحده را با بلژیکی‌ها در آفریقا در قرن ۱۹ مقایسه کرد. لئوپولد دوم که کنگو را به‌عنوان شاه‌نشین شخصی خود خرید. 

رهبران اروپایی به تضمین‌های محدودی که در دیدارهای خصوصی با مقامات آمریکایی دریافت کرده‌اند، چسبیده‌اند. افراد آشنا به این موضوع گفتند ونس در نشست‌های دوجانبه در مونیخ، احتمال دخالت ایالات متحده در تضمین‌های امنیتی را در صورتی که اروپا حمایت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، باز گذاشت. «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه‌ای گفت: «مکالمه با ونس پشت درهای بسته بسیار متفاوت از صحبت‌های او در انظار عمومی بود.»

یکی از وزیران اروپایی خاطرنشان کرد که همه چیز سریع پیش می‌رود و اروپا در حرکت سریع خوب نیست. برای تأکید بر این نکته، یکی دیگر از مقامات اصرار داشت که تا پس از انتخابات هفته آینده آلمان هیچ اتفاقی نمی‌افتد، حتی اگر تشکیل دولت جدید هفته‌ها طول بکشد. به گفته یکی از اروپایی‌ها که هم با زلنسکی و هم با تیم ترامپ صحبت می‌کند، نقطه بحرانی ممکن است در عرض چند ماه رخ دهد.

انتهای پیام