شناسهٔ خبر: 71383676 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

احتمال حمله از بلاروس به یک کشور عضو ناتو

اوکراین به دنبال کسب تضمین‌های امنیتی از روسیه

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین دیدار کرد.
این دیدار چند روز پس از گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود انجام شد. دونالد ترامپ پس از این گفتگو از توافق دو طرف بر سر آغاز گفتگوهای صلح اوکراین سخن گفته بود.
ولودیمیر زلنسکی در این دیدار به جی دی ونس گفت که اوکراین به دنبال کسب «تضمین‌های امنیتی» از روسیه خواهد بود.اوکراین بدون کمک‌های نظامی و مالی آمریکا توانایی مقاومت برابر تهاجم نظامی روسیه را نداشت.گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ با ولادیمیر پوتین نزدیک به سه سال پس آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین انجام شد.اوکراین گفته بود که روسیه با پهپاد به گنبد حفاظتی نیروگاه اتمی چرنوبیل حمله کرده است.

حمله از بلاروس به یک کشور عضو ناتو 
 رئیس‌جمهور اوکراین در نشست امنیتی مونیخ هشدار داد که روسیه ممکن است سال آینده از بلاروس به کشورهای عضو ناتو حمله کند.
ولودیمیر زلنسکی به شرکت‌کنندگان در این نشست گفت که کی‌یف از برنامه‌های روسیه برای بلاروس آگاه است و می‌داند که روس‌ها قصد دارند چه کارهایی را با این کشور انجام دهند.
رئیس جمهور اوکراین با بیان اینکه روسیه ۱۵ لشکر با حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نیرو را برای تقویت وضعیت در جهت بلاروس آماده خواهد کرد، گفت که مطمئن نیست این لشکرها به اوکراین حمله کنند یا به لهستان یا دیگر کشورهای حوزه بالتیک، اما حمله خواهند کرد.بلاروس اگرچه مستقیما در جنگ اوکراین وارد نشده، اما به نیروهای نظامی روسیه اجازه داده است تا از خاک این کشور برای اشغال اوکراین استفاده کنند.
زلنسکی در ادامه گفت که اروپایی‌ها همچنان «نگران» هستند که اگر حمله‌ای صورت گیرد، آمریکا چگونه واکنش نشان خواهد داد.
رئیس جمهور اوکراین گفت آنچه دیده می‌شود این است که کشورهای اروپایی در حال تقویت اتحاد خود حول محور اوکراین هستند زیرا احساس می‌کنند که امنیت‌شان نه در آینده‌ای دور بلکه همین حالا در خطر است.
پیش از این، سرویس اطلاعاتی دانمارک هشدار مشابهی را داده و اعلام کرده بود در صورتی‌که احساس شود قدرت بازدارندگی ناتو تضعیف شده است، روسیه در ۵ سال آینده آماده جنگی تمام‌عیار در برابر کشورهای اروپایی این ائتلاف خواهد بود.

 صلح پایدار با قدرت حاصل می‌شود 
مقامات اروپایی با نگاهی تردیدآمیز نسبت به روند در پیش گرفته شده از سوی دولت جدید آمریکا برای حل و فصل مناقشه اوکراین خواستار نقش‌آفرینی و مشارکت مستقیم اروپا در مذاکرات صلح شدند.
رهبران کشورهای شمال اروپا و حوزه بالتیک در بیانیه‌ای مشترک خواستار بهرهمندی اوکراین از «تضمین‌های امنیتی قوی» شدند و تاکید کردند: «اوکراین و اروپا باید در هرگونه مذاکره برای دستیابی به صلح عادلانه و پایدار مشارکت داشته باشند.»
امضا کنندگان این بیانیه ضمن تاکید مجدد بر حمایت بی‌قید و شرط خود از اوکراین اعلام کردند که حل و فصل جنگ «پیامدهای قابل توجهی برای امنیت اروپا و آنسوی آتلانتیک خواهد داشت.»
در این بیانیه تصریح شده است: «ما به طور کامل و قاطعانه پشت اوکراین ایستاده‌ایم. اوکراین باید در جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه این کشور پیروز شود تا زمینه تضمین صلحی عادلانه و پایدار فراهم گردد.»
رهبران بالتیک و کشورهای شمال اروپا (نوردیک) با اشاره به لزوم محوریت اوکراین در هرگونه مذاکرات صلح، تاکید کردند: «صلح از موضع قدرت حاصل می‌شود.»
در این بیانیه می‌خوانیم: «ما با اوکراین، ایالات متحده آمریکا، کلیه متحدان در ناتو و شرکای اتحادیه اروپا در باره چگونگی دستیابی به صلح از موضع قدرت در حال گفتگو و رایزنی هستیم.»
امضا کنندگان بیانیه می‌افزایند: «اولویت ما اکنون تقویت اوکراین است. کشورهای ما از بزرگترین کمک‌کنندگان سرانه کمک‌های نظامی به اوکراین هستند. ما بر حمایت خود خواهیم افزود.»
 وزیر امور خارجه آلمان گفت‌وگوی مستقیم ترامپ با پوتین درباره مذاکرات صلح اوکراین را بدون هماهنگی قبلی با متحدان اروپایی مورد انتقاد قرار داد.
آنالنا بربوک در بیانیه‌ای تصریح کرد: «صلحی دروغین، بدون در نظرگرفتن اوکراینی‌ها و اروپایی‌ها، هیچ دستاوردی نخواهد داشت.
وزیر خارجه آلمان همچنین هشدار داد که چنین صلحی «امنیت پایدار را برای مردم اوکراین، اروپا و آمریکا به ارمغان نخواهد آورد.»
این اظهارات ساعاتی قبل از افتتاح رسمی کنفرانس امنیتی مونیخ مطرح شد، جایی که رهبران سیاسی، وزرای دفاع و خارجه بیش از ۶۰ کشور جهان گرد هم آمده‌اند تا در باره مهم‌ترین مسائل و چالش‌های مرتبط با امنیت بین‌المللی بحث و تبادل نظر کنند.
آنالنا بربوک در همین راستا یادآور شد که وزرای اروپایی در جریان دیدارهای دوجانبه و چندجانبه خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، سیاست واحدی را در مورد اوکراین و روابط آینده با آمریکا هماهنگ خواهند کرد.
وی افزود: «صلح تنها از طریق قدرت به دست می‌آید؛ این امر مستلزم تضمین‌های امنیتی سخت‌گیرانه و بلندمدت برای اوکراین، تقویت ناتو و پیشرفت در مذاکرات پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا است.»


 

برچسب‌ها: