شناسهٔ خبر: 71372512 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

اروپا به‌دنبال نقش‌آفرینی در مذاکرات صلح اوکراین

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: پس از گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و اعلام آغاز مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین، رهبران کشورهای اروپایی برای نقش‌آفرینی در این مذاکرات بر تلاش‌های خود افزودند.
اقدام  ترامپ برای گفت‌‌وگو با همتای روس خود و اعلام آغاز مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین، مانند شوکی بود که بر کشورهای اروپایی وارد شد، زیرا آن‌ها خواهان نقشی محوری در این مذاکرات هستند. اروپایی‌ها هرگونه توافق درباره جنگ اوکراین را با امنیت خود مرتبط می‌دانند.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان  گفت «صلح در اروپا در خطر است، به‌همین دلیل ما اروپایی‌ها باید در این روند حضور داشته باشیم.»
سباستین لوکورنو، وزیر دفاع فرانسه نیز هنگام ورود به نشست ناتو در بروکسل گفت که برای پایان دادن به جنگ اوکراین نباید از موضع ضعف وارد شد بلکه صلح باید از موضع قدرت حاصل شود.
همچنین بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در سخنانی که حکایت از تنش بین دولت ترامپ و اروپا داشت، گفت واشنگتن بهتر بود قبل ازشروع مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین، به روسیه «امتیاز» نمی‌داد.
دوویل ساکالینه، وزیر دفاع لیتوانی هم گفت کشورهای اروپا نباید این توهم را داشته باشند که روسای جمهور آمریکا و روسیه می‌خواهند برای آن‌ها راه‌حلی پیدا کنند، زیرا این موضوع می‌تواند «یک تله مرگبار» برای اروپا باشد.اما در مقابل، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در مقر ناتو از رویکرد جدید کشورش در قبال جنگ اوکراین دفاع کرد و گفت جهان «خوش‌شانس» است که ترامپ به‌عنوان «بهترین مذاکره‌کننده روی کره زمین» می‌خواهد دو طرف درگیر در جنگ را برای رسیدن به صلح نزدیک کند.
همزمان کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید  در پاسخ به پرسشی درباره حضور کشورهای اروپایی در مذاکرات صلح اوکراین، گفت: «در حال حاضر هیچ کشوری از اروپا که بخواهم نام آن را ببرم، در این مذاکرات حضور ندارد.»
بسیاری از مقام‌های اروپایی امیدوار بودند که در نشست‌های خود در بروکسل و مونیخ که در هفته جاری برگزار می‌شود بتوانند بر نگاه مقام‌های آمریکایی به جنگ اوکراین تأثیر بگذارند. اما به‌زودی مشخص شد که دولت ترامپ بدون حضور آن‌ها در حال پیشبرد مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین است.
 هگست  به‌طور علنی اعلام کرد که بازگشت اوکراین به مرزهای پیش از سال ۲۰۱۴ «غیرواقع‌بینانه» است و عضویت این کشور در ناتو نیز جزئی از توافق صلح نخواهد بود. روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه اوکراین را تصرف و ضمیمه خاک خود کرد.
چند ساعت پس از صحبت‌های وزیر دفاع آمریکا،  ترامپ خبر داد که یک «تماس تلفنی بسیار سازنده» با همتای روس خود داشته است و آن‌ها توافق کرده‌اند که بلافاصله مذاکرات را برای پایان دادن جنگ اوکراین آغاز کنند. رئیس جمهور آمریکا سپس همتای اوکراینی خود را در جریان این تماس تلفنی قرار داد.در همین زمینه، وزرای خارجه قدرت‌های اروپایی در بیانیه‌ای جدید، اعلام کردند که در هر مذاکره‌ای با روسیه، «اروپا و کی‌یف هم باید نقش داشته باشند.»فرانسه، آلمان، بریتانیا، لهستان، اسپانیا، ایتالیا و کمیسیون اروپا در بیانیه مشترک خود اعلام کرده‌اند که «مشتاق گفت‌وگو درباره راه پیشِ رو با متحد آمریکایی خود» هستند.رویترز در گزارشی به نقل از یک دیپلماتیک اروپایی نوشت که وزرای خارجه کشورهای اروپایی پس از نشست خود در پاریس توافق کردند که در کنفرانس امنیتی مونیخ با مقام‌های آمریکایی «گفتگویی صریح» داشته باشند.کشورهای اروپایی در مورد چرایی ضرورت حضور دولت‌های خود در هر مذاکره‌ای برای پایان دادن به جنگ اوکراین به موضع واشنگتن اشاره می‌کنند که از اروپایی‌ها می‌خواهد نقش خود را در تأمین مالی و نظامی اوکراین افزایش دهند، زیرا نیروهای صلح‌بان احتمالی شامل نظامیان آمریکایی نخواهد بود.

برچسب‌ها: