شناسهٔ خبر: 71388954 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

راز سلامتی در دل یک دانه؛ منبعی سرشار از امگا ۳ - اکونیوز

اقتصاد ایران: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، سرشار از امگا ۳، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. این دانه کوچک تأثیر چشمگیری بر سلامت قلب، گوارش، کاهش وزن و زیبایی پوست و مو دارد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر؛ تخم کتان، دانه‌ای قهوه‌ای یا طلایی‌رنگ است که از گیاه کتان به دست می‌آید. این دانه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، پروتئین، لیگنان‌ها (ترکیبات آنتی‌اکسیدانی)، ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم است. ترکیبات مفید این دانه، آن را به یکی از برترین مواد غذایی برای حفظ سلامتی تبدیل کرده است.

تقویت سلامت قلب و کاهش کلسترول

تخم کتان دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کند. همچنین، این دانه با کاهش التهاب و بهبود گردش خون، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

کمک به کاهش وزن و کنترل اشتها

فیبر بالای تخم کتان به ایجاد احساس سیری طولانی‌مدت کمک کرده و از پرخوری جلوگیری می‌کند. همچنین، با بهبود متابولیسم و کاهش چربی‌های اضافی بدن، در مدیریت وزن مؤثر است.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فیبر محلول و نامحلول موجود در تخم کتان موجب بهبود حرکات روده، پیشگیری از یبوست و تقویت سلامت دستگاه گوارش می‌شود. علاوه بر این، این دانه دارای خواص پری‌بیوتیکی است که به تغذیه باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند.

خواص و فواید بذر کتان قهوه‌ای | خبرگزاری صدا و سیما

کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت

تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم تخم کتان می‌تواند به کنترل سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. ترکیبات لیگنان و فیبر در این دانه، جذب قند را کند کرده و نوسانات ناگهانی قند خون را کاهش می‌دهد.

خاصیت ضدسرطانی و تقویت سیستم ایمنی

لیگنان‌های موجود در تخم کتان دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هستند که می‌توانند از بروز برخی سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان سینه و پروستات، جلوگیری کنند. این دانه با تقویت سیستم ایمنی، بدن را در برابر عوامل بیماری‌زا مقاوم‌تر می‌کند.

بهبود سلامت پوست و مو

تخم کتان با داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌های قوی، نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و مو ایفا می‌کند. این دانه موجب حفظ رطوبت پوست، کاهش التهابات پوستی، جلوگیری از چین‌وچروک و بهبود آکنه می‌شود. علاوه بر این، مصرف منظم آن باعث تقویت ریشه مو، جلوگیری از ریزش مو و افزایش درخشندگی و لطافت موها می‌گردد.

نحوه مصرف تخم کتان

برای بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر تخم کتان، می‌توان آن را به روش‌های مختلفی در رژیم غذایی گنجاند و با افزودن به اسموتی‌ها و ماست، ترکیب با سالاد و سوپ، استفاده در نان، کیک و شیرینی‌ها و مصرف به‌صورت پودر شده همراه با آب یا نوشیدنی‌ها از این دانه استفاده کرد.

خواص تخم کتان برای لاغری شکم و نحوه مصرف آن - مجله زیبایی ایرانیان

تخم کتان با ترکیبات مغذی فوق‌العاده، یکی از سالم‌ترین و مفیدترین دانه‌های خوراکی به‌شمار می‌رود. از تقویت قلب و گوارش گرفته تا کمک به کاهش وزن و محافظت در برابر بیماری‌ها، این دانه کوچک اما پرقدرت می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. با گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه، می‌توان از خواص بی‌شمار آن بهره‌مند شد.

سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳

بذر کتان منبع عالی آلفا لینولنیک اسید است، نوعی اسید چرب امگا ۳ که برای سلامت قلب مهم است و عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می‌شود. یکی از دو اسید چرب ضروری است که باید از غذاهایی که می‌خورید به دست آورید زیرا بدن شما آنها را تولید نمی‌کند.مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که موجود در دانه کتان ممکن است به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ‌های خونی قلب شما کمک کند.

خواص تخم کتان برای محافظت از سرطان

بذر کتان سرشار از لیگنان است که ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص قوی در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه ۷۵ تا ۸۰۰ برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی لیگنان دارد. برخی از مطالعات مصرف بذر کتان را با خطر کمتر ابتلاء به سرطان سینه مرتبط می‌دانند.مطالعات حیوانی و لوله آزمایش همچنین نشان می‌دهد که بذر کتان از سرطان روده بزرگ، پوست، خون و ریه محافظت می‌کند.

دانه کتان) خواص شگفت انگیز تخم کتان - کلوت فود

سرشار از فیبر

فقط ۱ قاشق غذاخوری (۷ گرم) دانه کتان آسیاب شده حاوی ۲ گرم فیبر است که به ترتیب حدود ۵ و ۸ درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای مردان و زنان است.علاوه بر این، بذر کتان حاوی دو نوع فیبر - محلول و نامحلول - است که توسط باکتری‌های روده تخمیر می‌شوند تا از سلامت روده حمایت کرده و منظم بودن روده را بهبود ببخشند.

در حالی که فیبر محلول آب را در روده شما جذب می‌کند و هضم را کند می‌کند، که ممکن است به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک کند، فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش می‌دهد که ممکن است از یبوست جلوگیری کند و حرکات منظم روده را تقویت کند.

خواص تخم کتان برای پوست و مو

آلفا لینولئیک اسید موجود در بذر کتان یکی از مفیدترین چربی‌ها برای سلامت پوست و مو است. همچنین وجود ویتامین‌های گروه B در تخم کتان، از خشکی پوست جلوگیری نموده و در بهبود و رفع جوش و آکنه، روزاسه و اگزما مؤثر است. خوردن تخم کتان در هیدارته کردن بدن نیز تأثیر دارد و یک مرطوب کننده طبیعی به شمار می‌رود.

اگر می‌خواهید پوست و مو و ناخن سالم داشته باشید، توصیه می‌شود ۲ قاشق غذا خوری دانه کتان یا ۱ قاشق غذا خوری روغن تخم کتان به غذاهای روزانه ی خود اضافه کنید. همچنین می‌توانید از تخم کتان به صورت موضعی بر روی پوست نیز استفاده کنید.

خواص تخم کتان در پیشگیری از دیابت

مصرف دانه‌ی کتان احتمال ابتلاء به دیابت نوع ۲ را به میزان ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. محققان در حال تحقیق بیشتر در این خصوص هستند. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان آسیاب شده به غذاهای خود اضافه کنید.

برچسب‌ها: