شناسهٔ خبر: 71387789 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

زردچوبه چه تأثیری بر سلامتی دارد؟

با مصرف منظم زردچوبه چه اتفاقی برای بدن و سلامتی شما می‌افتد؟

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ آیا مکمل زردچوبه می‌تواند قطعه گمشده پازل سلامتی شما باشد یا فقط یک ترند سلامتی دیگر است؟

بیشتر بخوانید:

معجزات ماسک ماست و زردچوبه بر روی پوست

به نقل از ایتینگ ول، اگر به دنبال راه‌هایی برای تقویت سلامتی خود هستید، شاید ترند مکمل‌های زردچوبه توجه شما را به خود جلب کرده باشد. این کپسول‌های طلایی که به دلیل توانایی خود در از بین بردن التهاب مورد ستایش قرار گرفته‌اند، در میان کسانی که به دنبال راه‌های طبیعی برای حمایت از سلامتی خود هستند، محبوب شده‌اند.

زردچوبه چیست؟

زردچوبه یک ادویه زرد طلایی بومی جنوب شرقی آسیا است. زردچوبه با طعم متمایز گرم و خاکی خود، هزاران سال است که به عنوان ادویه آشپزی و طب سنتی استفاده می‌شود. این ادویه ویژه به دلیل ترکیبات مفیدش ارزشمند است.

مگان پندلتون، متخصص تغذیه، می‌گوید مهم‌تر از همه زردچوبه حاوی ترکیبات فعالی به نام کورکومینوئیدها است که برای اثرات مثبتش بر بدن مورد مطالعه قرار گرفته است. در میان انواع کورکومینوئیدها، کورکومین معمولاً به عنوان یک مکمل مفید برای تعداد بی‌شماری از شرایط سلامتی تبلیغ می‌شود.

فواید زردچوبه برای سلامتی

التهاب
در حالی که التهاب کوتاه مدت بخشی طبیعی و ضروری از روند بهبودی بدن است، التهاب طولانی مدت (معروف به التهاب مزمن) می‌تواند سلامتی بدن را تهدید کند. در میان داروهای طبیعی، زردچوبه به دلیل توانایی آن در مبارزه با التهاب شناخته شده است. کورکومین نیروی محرکه اثرات ضد التهابی زردچوبه است. مکمل‌های کورکومین با سرکوب مسیرهایی که منجر به پاسخ التهابی می‌شوند، التهاب را کاهش می‌دهند. کورکومین همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و به پاکسازی رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کند که به سلول‌ها و بافت‌های سالم آسیب می‌رسانند.

درد مفاصل
خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه همچنین درد مفاصل را کاهش می‌دهد. کورکومین می‌تواند درد و سفتی مفاصل را با مهار مسیرهای التهابی کاهش دهد. مطالعات نشان داده است مکمل زردچوبه می‌تواند به اندازه برخی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی در تسکین علائم آرتروز بدون عوارض جانبی مرتبط مانند سوء هاضمه، یبوست، خواب آلودگی و سرگیجه مؤثر باشد.

سلامت قلب
کورکومین موجود در این ادویه طلایی حتی ممکن است سلامت قلب شما را تقویت کند. کورکومین به کاهش التهاب سیستمیک، استرس اکسیداتیو و اکسیداسیون کلسترول بد کمک می‌کند. این فواید به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مهم هستند. زردچوبه همچنین عملکرد اندوتلیال که از گردش خون سالم حمایت می‌کند را بهبود می‌بخشد. با این حال، هیچ تأثیر مثبت ناشی از زردچوبه برای فشار خون دیاستولیک مشاهده نشده است. فشار خون سیستولیک بالاترین عدد در اندازه گیری فشار خون شما است، در حالی که فشار خون دیاستولیک عدد پایین‌تر است.

سلامت روده
مزایای مکمل‌های زردچوبه ممکن است به روده نیز گسترش یابد. به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، کورکومین می‌تواند به کاهش التهاب در روده کمک کند و به طور بالقوه برای شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر و بیماری‌های التهابی روده مفید است. زردچوبه همچنین هضم چربی و سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

سلامت مغز
محافظت از مغز در برابر التهاب و آسیب اکسیداتیو برای حفظ عملکرد شناختی بسیار مهم است، زیرا هر دو ارتباط نزدیکی با ایجاد بیماری‌های عصبی دارند. کورکومین در چندین مطالعه پتانسیل کاهش این فرآیندهای مضر و بهبود نتایج شناختی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر را نشان داده است. اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، برای ارزیابی کامل تأثیر زردچوبه بر شرایط مزمن عصبی به مطالعات طولانی‌مدت انسانی بیشتری نیاز است.

خطرات بالقوه و اقدامات احتیاطی

در حالی که کورکومین، ماده فعال زردچوبه، به طور کلی در دوزهای تا ۸ گرم بی‌خطر است، اما خطراتی را به همراه دارد. علاوه بر این، مکمل‌های زردچوبه ممکن است با جذب آهن تداخل داشته باشند، به ویژه بر افرادی که کم‌خونی فقر آهن دارند، تأثیر می‌گذارد. عوارض جانبی نادر، اما جدی، مانند آسیب کبدی، در مطالعات موردی مربوط به مکمل‌های کورکومین با دوز بالا گزارش شده است. خوشبختانه، علائم مسمومیت کبدی معمولاً پس از قطع مکمل برطرف می‌شود. مشکلات کلیوی، از جمله افزایش خطر سنگ کلیه نیز در مصرف مکمل‌های زردچوبه گزارش شده‌اند.

چه کسانی باید از مصرف مکمل‌های زردچوبه اجتناب کنند؟

در حالی که برخی افراد ممکن است از مصرف مکمل‌های زردچوبه سود ببرند، برخی دیگر باید از آن اجتناب کنند. برای افرادی که مشکلات کیسه صفرا، اختلالات خونریزی، سنگ کلیه یا شرایط حساس به هورمون دارند، احتیاط لازم است. زنان باردار و شیرده باید از مصرف مکمل‌های زردچوبه با دوز بالا اجتناب کنند، زیرا ایمنی این مکمل‌ها برای آنها به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است. علاوه بر این، افرادی که از داروهای خاصی مانند رقیق‌کننده‌های خون، ضد دیابت، آنتی‌اسیدها، سرکوب‌کننده‌های سیستم ایمنی و هورمون‌درمانی استفاده می‌کنند، به دلیل تداخلات نامطلوب احتمالی، قبل از مصرف مکمل زردچوبه باید با پزشک مشورت کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: