شناسهٔ خبر: 71387141 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست خبری نوزدهمین جشنواره شعر فجرخبر داد

جایزه ۳۰۰ میلیونی برای برگزیده شعر فجر 

هزار و ۱۷۴ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر فجر رسیده که بیشتر آثار در بخش شعر کلاسیک با هزار و ۳۳ عنوان بوده است. در رتبه بعدی شعر نو با ۸۵۵ اثر بود

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست خبری جشنواره شعر فجر با پذیرش ضعف در بخش بین‌الملل جشنواره از افزایش مبلغ جایزه به ۳۰۰میلیون تومان برای برگزیده و ۱۰۰ میلیون تومان برای شایسته تقدیر خبر داد. 
ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در سخنانی در این نشست گفت: شعر در فرهنگ ایرانی جایگاه خاصی داشته و دارد. ایران را به شعر می‌شناسند و اگر زبان فارسی مانده و توانسته در عرصه جهانی مطرح شود، بخش عمده آن به خاطر شعر و بزرگان شعرمان است. 
او با اشاره به تغییراتی که در این دوره از جشنواره شعر فجر اتفاق افتاده است، بیان کرد: با برگزاری جشنواره کودک و نوجوان، بخش شعر کودک از جشنواره شعر فجر جدا شده و جشنواره شعر فجر در چهار بخش شعر کلاسیک، شعر نو، شعر محاوره و درباره شعر برگزار می‌شود. 
حیدری در ادامه متذکر شد: برنامه «کلک خیال» با توجه به رویکرد دولت مبنی بر تمرکززدایی از تهران و بحث عدالت در استان‌های جنوبی برگزار می‌شود. 
مدیر خانه کتاب و ادبیات با اشاره به برگزاری محافل جشنواره شعر فجر در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، یزد، گلستان و محفل بانوان که فردا در خانه پروین در تهران برگزار می‌شود، گفت: محفل شیراز قبل از اختتامیه در این شهر برگزار خواهد شد و اختتامیه جشنواره شعر فجر روز پنج‌شنبه، دوم اسفند در شیراز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. 
فریبا یوسفی، دبیر نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر نیز در سخنانی با بیان اینکه در شروع کار طبق روال سال‌های گذشته و اساسنامه جشنواره شعر فجر، هیئت علمی را انتخاب کردیم، گفت: سعی کردیم براساس نگاه به همه سلیقه و طیف‌های شعری و رویکرد‌های مختلف، این انتخاب را انجام دهیم. هم در هیئت علمی و هم داوران سعی شد از چهره‌های پیشکسوت، چهره‌های دانشگاهی و چهره‌هایی که کمتر در جشنواره حضور داشتند، بهره ببریم. تلاش شد هیئت داوران و علمی از استان‌های مختلف انتخاب شوند و تا جای ممکن تمرکززدایی داشته باشیم و این رویداد ملی منحصر به مرکز نباشد. 
او با اشاره به برگزاری محافل در شهر‌های مختلف گفت: شاید یکی از محافلی که جای تأمل بیشتری داشته باشد، محفل شعر بانوان است که فردا (امروز) یک‌شنبه، ۲۸ بهمن‌ماه در خانه پروین برگزار می‌شود و تعدادی از شاعران خانم جوان به شعرخوانی می‌پردازند. این محفل تلفیقی با اردوی تماشاست که ویژه شاعران جوان است و نمایشی از توانمندی شاعران جوان و خانم است. 
حامد محقق، معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب هم در سخنانی در ادامه نشست در سخنانی اظهار داشت: ۲ هزار و ۱۷۴ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر فجر رسیده که بیشتر آثار در بخش شعر کلاسیک با هزار و ۳۳ عنوان بوده است. در رتبه بعدی شعر نو با ۸۵۵ اثر بود. در بخش درباره شعر هم ۲۱۰ اثر و در بخش شعر محاوره ۷۴ به دبیرخانه رسیده است. از ۷۰۹ ناشر کتاب دریافت کردیم. پیشکسوت‌ترین نامزد جشنواره ۶۱ سال و جوان‌ترین نامزد ۳۰ سال دارند. ۹ نفر نامزد از بین خانم‌ها، شش نفر استاد دانشگاه یا مدرس دانشگاه هستند و سه داور غیرتهرانی و چهار نفر از اعضای هیئت علمی غیرتهرانی بودند. ۱۲ نامزد غیرتهرانی و سه ناشر غیرتهرانی هستند. 
او با بیان اینکه تاکنون ۱۱۰ شاعر در جشنواره شعرخوانی کرده‌اند، به کارگاه آموزشی «کلک خیال» اشاره کرد و گفت: این کارگاه گوشواره آموزشی جشنواره شعر فجر است که جای خود را پیدا کرده و یازدهمین دوره آن در بخش منطقه‌ای و ۱۳ استان جنوبی برگزار می‌شود. دلیل برگزاری آن در استان‌های جنوبی این است که ادب‌جویان سهمیه بیشتری داشته باشند. سه میهمان خارجی از کشور‌های قزاقستان و تاجیکستان داریم و در مراسم پایانی از دو پیشکسوت حوزه ادبی تجلیل خواهد شد.