شناسهٔ خبر: 71386800 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار خراسان شمالی:

ریشه بسیاری از ناکاستی های جامعه نپرداختن به فرهنگ است

بجنورد-ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: ریشه و بنیان بسیاری از ناکاستی های جامعه نپرداختن به حوزه فرهنگ است، هنر تاج سر آفرینش است و جایگاه فاخر خودش را دارد که باید آن را به درستی نشر و منتشر کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، بهمن نوری شنبه شب در سومین جشنواره موسیقی فجر خراسان شمالی اظهار کرد: حق موسیقی خراسان شمالی بیشتر از این است و باید سالن خوب، فاخر و مناسب در اختیار هنرمندان و تماشاگران قرار گیرد تا رویداهای فرهنگی را در آن اجرا کرد.


وی افزود: خراسان شمالی مملو از هنرمندان نامی است که در عرصه های نویسندگی، شعر و شاعری خوش درخشیده اند و نوازندگانی چیره دست دارد که این اهمیت حوزه را نشان می دهد.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: اعتبار خوبی برای حوزه فرهنگ استان در سفر ربیس جمهور اختصاص یافته و با شروع طرح های این حوزه شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود، شأن مردم این خطه بیشتر از این است و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا بیشتر به این حوزه توجه شود.

وی در خصوص برگزاری چنین برنامه هایی ادامه داد: موسیقی، شب دلنشینی را برای همگان رقم می زند، موسیقی خراسان شمالی بسیار دلنشین، ارزشمند و گرانسنگ است.

موسیقی نقش مهمی در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دارد

پژوهشگر عرصه موسیقی کشور گفت: موسیقی از اهمیت بالایی برخوردار است و چنانچه حمایت درستی از آن صورت گیرد، می‌تواند در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه نقش بسزایی ایفا کند.

محمد مهدی رستمی اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر، فضایی برای هنرمندان ایجاد می‌کند تا توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند و از این طریق، مسیر پیشرفت خود را هموارتر کنند.

وی افزود: موسیقی نقش بارزی در گویش، لهجه اقوام دارد اما نیاز است به آن توجه ویژه صورت گیرد و این مظلومیت از چهره موسیقی برداشته شود.

پژوهشگر عرصه موسیقی کشور ادامه داد: ظرفیت و توانمندی های بالای خراسان شمالی در این عرصه جای بس افتخار است

هنرمندان خراسان شمالی از ۲۴ تا ۲۹ بهمن ماه در بخش های موسیقی کلاسیک، سنتی، پاپ، آموزشگاهی و مقامی، ساز موسیقی را کوک و سمفونی فجر را در تالار گلشن بجنورد می نوازند.

موسیقی ریشه دار و اصیل ایرانی را باید در خراسان جستجو کرد، جایی که محل پیوند فرهنگ های مختلفی از ترک، لر، کرد تا بلوچ و کرمانج است و موسیقی در رگ و خون مردم این دیار تنیده شده و به رسم و آیین پدران خود، علاقمندی به موسیقی محلی را حفظ کرده اند.

شمال خراسان در برگیرنده شهرهای بجنورد، اسفراین و شیروان از مناطقی است که خواستگاه موسیقی در قالب نواهای کردی،ترکی و ترکمنی محسوب می شود و سازهای کمانچه، سورنا، دوتار، دهل و نی بر دستان نوازندگان این خطه شورآفرینی می کند.

مردم این دیار به گنجینه فرهنگ ها معروف هستند و این موضوع را می توان در سبک زندگی، آداب، رسوم و سلایق افراد به وضوح مشاهده کرد و این خود موجب جاذبه و متفاوت بودن این خطه شده است.

ویژگی خاص این سرزمین موجب شده تا موسیقی‌دان های زیادی از این خطه هنرور در سطح کشوری و ملی صاحب عنوان شوند و نام آوران این دیار باشند، امسال نیز هنرمندان این مرزو بوم در سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردند و همچون گذشته می درخشند.