به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دبیر اجرایی نخستین مدرسه زمستانی سکته مغزی در نشست با اصحاب رسانه کفت : در این مدرسه که به منظور مدیریت و گسترش درمان بیماران انجام می شود ، ۲۵۰ پزشک و کادر مربوط به سکته مغزی حضور دارند.
دکتر شهرام رفیع افزود : سالانه ۸ هزار سکته مغزی در خوزستان رخ میدهد که ۲ هزار مورد از این تعداد در بیمارستان گلستان اهواز پذیرش میشوند. تعداد مرگومیر این بیماران بالا است و باید برنامههای آموزشی در این زمینه افزایش یابد. همچنین باید بتوانیم تیم درمان را با هم منسجم کنیم تا بهنگام و بهینه به بیمار رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه برای نجات جان بیمار سکته مغزی ثانیهها مهم هستند، عنوان کرد: برای اینکه بیمار سکته مغزی در شلوغی اورژانسها از بین نرود، باید علم کادر درمان افزایش یابد، بنابراین در این راستا تصمیم گرفتیم مدرسه زمستانه سکته مغزی کشوری را در خوزستان برگزار کنیم.
دبیر نخستین مدرسه زمستانی سکته مغزی ادامه داد : با دعوت از متخصصان و فوق تخصصان کشور، روز چهارشنبه اول اسفندماه همایشی در بیمارستان امام خمینی اهواز برگزار میشود و بازآموزیها را اجرا میکنند. این بازآموزیها جنبه آموزشی دارند، اما از این ظرفیت به منظور مدیریت برای گسترش درمان بیماران سکته مغزی استفاده میکنیم.
دکتر رفیع اظهار کرد : یکی از این روشها، معاینه بیمار از راه دور و دستور تزریق دارو در قالب تله استروک (درمان از راه دور سکته مغزی) است. یک کارگاه مدیریتی در این زمینه طراحی شده است تا مشکلات بررسی و پیشنهادها ارائه گردد و این روش به صورت گسترده اجرا شود.
وی با بیان اینکه خوزستان یکی از پیشقراولان در زمینه پزشکی از راه دور سکته مغزی است، عنوان کرد: روزانه حدود ۶۰ بیمار سکته مغزی در بیمارستان گلستان اهواز بستری هستند، اما تنها ۱۰ تخت مراقبت ویژه برای این بیماران وجود دارد؛ این در صورتی است که حضور بیمار در بیمارستان گلستان میتواند برای او نجاتبخش باشد، بنابراین از خیرین درخواست میشود برای اینکه تعداد تختهای ویژه برای بیماران سکته مغزی در بیمارستان گلستان را به عدد ۶۰ برسانیم، کمکرسان حوزه سلامت استان باشند.
دکتر رفیع گفت : بخش توانبخشی برای اولین بار در کشور، در بیمارستان گلستان اهواز راهاندازی شده است، اما تنها پنج تخت دارد که باید به ۴۰ تخت ارتقا یابد و در این زمینه نیازمند کمک خیرین هستیم.