شناسهٔ خبر: 71383221 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

بخش نمایشگاهی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شهرکرد بر پا شد

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، آیین آغاز بخش استانی هفدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر با عنوان «سرزمین من» روز شنبه با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در مجتمع فرهنگی هنری غدیر شهرکرد برگزار و علاوه بر گشایش نمایشگاهی از آثار منتخب 10 هنرمند استانی از آنان برای فعالیت موثر در رشته‌های مختلف هنرهای تجسمی تقدیر شد.

در این نمایشگاه 43 اثر هنری در رشته‌‌های نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، تصویرسازی، نقاشی‌خط، عکاسی و گرافیک حاصل کار محمد ابراهیمیان، الله‌یار اکبری، پروانه پورکاوه، محمد حیدری، مصطفی رحمانی، گلنوش رضوی، بیژن روحی، احمد ریاحی، عاطفه قربانی و اشرف کلاهی به نمایش گذاشته شده است.

هنرهای تجسمی فجر

 

جایزه هنری سید ضیاءالدین امامی دهکردی در حال تدوین است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در این آیین با قدردانی از یک عمر تلاش هنرمندان پیشکسوت عرصه تجسمی استان گفت: امسال برنامه‌ریزی برای تدوین جایزه هنری سید ضیاءالدین امامی دهکردی در دستور کار قرار گرفت تا فرصت مناسب‌تری برای پرداختن به بخش هنرهای تجسمی در استان و توجه بیشتر به هنرمندان اثرگذار این حوزه هنری فراهم شود.

پیام احمدی با بیان اینکه امید می‌رود این رویداد هنری با نام این هنرمند برجسته تا پایان سال در استان اجرایی شود، افزود: شناسایی و کشف استعدادهای هنری از دغدغه‌ها و موارد مورد تاکید پیشکسوتان این عرصه به شمار می‌رود که این مهم با فعالیت آموزشگاه‌های مختلف هنری در استان در حال انجام است.

وی تصریح کرد: آموزشگاه‌های هنری در رشته‌های مختلف تجسمی، موسیقی و سینمایی در مناطق مختلف استان فعال است و حضور استادان و هنرمندان با تجربه در این آموزشگاه‌ها به عنوان مدرس موجب بهره‌مندی علاقه‌مندان به فعالیت در این رشته‌های هنری شده است.

احمدی همچنین در حاشیه این آیین و در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایمنا درباره امکان تعمیر و تجهیز نگارخانه شهید شهرانی شهرکرد هم یادآور شد: این نگارخانه به عنوان تنها زیرساخت تخصصی مرکز استان در مجتمع فرهنگی هنری غدیر واقع شده است که بناست با تخصیص اعتبارات مسئولیت اجتماعی نفت بهسازی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بخش مهمی از این اعتبارات در بخش تعمیر و تجهیز به عنوان مصوبات سفر دوم رئیس جمهور شهید در حال نهایی شدن است، تصریح کرد: شرایط ویژه‌ای برای جذب این اعتبارات وجود دارد که رایزنی‌ها و هماهنگی‌ها برای تخصیص هرچه سریعتر آن ادامه دارد.

 وی افزود: مشکلات اداری مرتبط با ایجاد زیرساخت کافه گالری توسط بخش خصوصی که بناست در زمین جانبی مجتمع فرهنگی هنری مهر شهرکرد ایجاد شود هم با رایزنی‌های انجام شده با شهرداری شهرکرد در حال رفع شدن است.

احمدی به وجود هنرمندان تراز اول در استان نیز اشاره کرد و گفت: در مقام تولیدات هنری مورد نیاز جامعه و اجتماع لازم است برنامه ریزی مناسب‌تری شکل گیرد تا بتوان چرخه اقتصاد هنر را در چهارمحال و بختیاری را به حرکت درآورد.

  تولید مستند پرتره الله یار اکبری پیشکسوت نقاشی چهارمحال و بختیاری

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری هم در این آیین گفت: این استان برای چهارمین دوره میزبان جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که سه دوره آن به صورت متوالی در شهرکرد برگزار شده است.

شهرام فرجی افزود: امسال و در هفدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر فراخوان عمومی منتشر نشد و با دعوت از هنرمندان فعال در یک سال اخیر و دریافت آثار آنان، بخش نمایشگاهی شکل گرفت که در نمایشگاه‌های سال آینده تلاش خواهد شد، فرصت برای ارائه آثار دیگر هنرمندان استانی فراهم شود.

وی در ادامه ساخت مستند پرتره هنرمندان مؤثر و چهره‌های شناخته شده هنری و ادبی استان به‌منظور مستندسازی تاریخ هنر چهارمحال و بختیاری را از جمله اقدامات مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان و تصریح کرد: مراحل تولید مستند پرتره الله یار اکبری از استادان و پیشکسوتان رشته نقاشی استان به پایان رسیده است و این اثر به زودی در مراسمی با نام این استاد، رونمایی خواهد شد.

  آثار به نمایش درآمده در جشنواره هنرهای تجسمی فجر جلوه‌ای از تنوع دیدگاه‌ها، مهارت‌های فنی و بیان شخصی هنرمندان چهارمحال و بختیاری است

مدیریت هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در چهارمحال و بختیاری نیز در آیین آغاز به کار بخش «سرزمین من» این جشنواره در شهرکرد گفت: این جشنواره، رویدادی برای تجلی شکوه و خلاقیت هنرهای تجسمی است و فرصتی کم‌نظیر برای تلاقی اندیشه‌ها، احساسات و روایت‌های بصری به شمار می‌رود.

سمیه حیدری با بیان اینکه در این دوره از جشنواره 139 اثر از 23 هنرمند استانی در شاخه‌های مختلف هنری همچون نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، نقاشی‌خط، عکاسی، تایپوگرافی، تصویرسازی و سفال و سرامیک به دبیرخانه مرکزی اسال شد، افزود: از این تعداد اثر، 43 مورد به بخش نمایشگاهی راه یافت.

وی آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر را در شهرکرد را جلوه‌ای از تنوع دیدگاه‌ها، مهارت‌های فنی و بیان شخصی هنرمندان دانست و تصریح کرد: این آثار تجربه‌ای الهام‌بخش برای بازدیدکنندگان به ویژه هنرمندان جوان محسوب می‌شود.

حیدری ادامه داد: هنرهای تجسمی نه تنها بازتاب روح زمانه بلکه ابزاری برای انتقال پیام‌های عمیق انسانی، فرهنگی و اجتماعی است.

وی امکان برقراری گفت‌و‌گوی میان نسل‌های مختلف هنری و ایجاد پل میان گذشته و آینده هنری گوشه و کنار سرزمین ایران را از فرصت‌هایی دانست که با برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر ایجاد می‌شود و گفت: امید است این رویداد زمینه‌ساز تعاملات موثر، الهام بخش هنرمندان جوان و گامی در مسیر اعتلای هنرهای تجسمی کشور باشد.

گفتنی است، بخش نمایشگاهی جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا یکم اسفند در نگارخانه شهید شهرانی مجتمع فرهنگی هنری غدیر شهرکرد میزبان بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان به هنر است.