شناسهٔ خبر: 71379156 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

کنایه تند روزنامه اصلاح‌طلب به اطرافیان سعید جلیلی/قبلا خاتمی و روحانی را نفرین می‌کردید، حالا نوبت به قالیباف رسیده است!

روزنامه اعتماد نوشت: رتبه‌بندی در جبهه انقلاب یکی از محورهای حمله به قالیباف است. نیروهای جلیلی معتقدند که جلیلی همواره از منظر ارزشی در صدر قرار داشته و قالیباف با تغییر مواضع و عقب‌نشینی از اصول انقلابی در جایگاه پایین‌تری قرار دارد.

صاحب‌خبر -

روزنامه اعتماد به دنبال سخنرانی اخیر قالیباف درمورد راهبرد تعیین شده مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا در دولت جدید و حملات در پی آن نوشت: این سخنرانی آغازگر نمایان شدن اختلافات درون جبهه اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۳ شده است. قالیباف در سخنانش به شفافیت رهبر معظم انقلاب در این زمینه اشاره کرد و تأکید کرد که رهبر معظم انقلاب مذاکره با آمریکا را مستثنی کرده‌اند، اما مذاکره با دیگر کشورها را طبیعی دانسته‌اند.

با این حال، بخش مهم سخنان قالیباف به این اشاره داشت که نباید دوقطبی موافق و مخالف مذاکره ایجاد شود، زیرا برخی در جبهه انقلاب به این دوقطبی دامن می‌زنند و باید از این موضوع پرهیز کرد. این موضوع به یک محور جدید برای نزاع در انتخابات ۱۴۰۳ تبدیل شده است. این اختلافات، به ویژه میان قالیباف و سعید جلیلی، که از سال‌ها پیش شروع شده بود، در حال شدت گرفتن است.

حامیان سعید جلیلی در روزهای اخیر به شدت علیه قالیباف در توییتر حمله کرده‌اند. این حملات در ۴ محور سازماندهی شده‌اند؛ محور اول حمله، مصادره راهبرد "نه به مذاکره" و استفاده از آن علیه قالیباف. حامیان جلیلی مدعی هستند که تنها آنها از ابتدا مخالف مذاکره بودند و حالا این راهبرد به سیاست رسمی تبدیل شده است.

محور دوم، اشاره به ارتباط قالیباف با دولت مسعود پزشکیان و انتقاد از او به دلیل تمایل به وفاق با دولت پزشکیان.

محور سوم، استفاده از لعن و نفرین، که از ادبیات همیشگی این جریان است، علیه قالیباف. این ادبیات شامل نفرین به افرادی مانند روحانی، خاتمی، و اخیراً قالیباف است.

محور چهارم، رتبه‌بندی در جبهه انقلاب و مقایسه جلیلی با قالیباف. حامیان جلیلی ادعا می‌کنند که جلیلی از نظر ارزشی از قالیباف پیشی گرفته است و این قالیباف است که باید از جلیلی پیروی کند.

این حملات تنها بخشی از مجموعه‌ای هستند که از سال ۱۳۹۲ شروع شده و هنوز پایان روشنی ندارد.

نزاع میان حامیان جلیلی و قالیباف همچنان ادامه دارد و به ویژه در مسیر انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ شدت یافته است. حامیان جلیلی به شدت از سیاست‌های قالیباف انتقاد می‌کنند، به ویژه در رابطه با مذاکره با آمریکا که در گذشته قالیباف خود از مخالفان مذاکره با دولت ترامپ بود، ولی حالا این سیاست را تحت تاثیر سخنان رهبر انقلاب در پیش گرفته است. این تغییر در موضع قالیباف، انتقادهای شدیدی از طرف جلیلی و هوادارانش به دنبال داشته است.

در روزهای اخیر، بیشتر حملات به قالیباف در توییتر معطوف به مصادره راهبرد "نه به مذاکره" است. نیروهای حامی جلیلی به این نکته اشاره می‌کنند که جلیلی همیشه مخالف مذاکره با آمریکا بوده و این رویکرد را به طور مستمر در سیاست‌های خود دنبال کرده است. همچنین، آن‌ها معتقدند که قالیباف با تغییر موضع خود تلاش می‌کند تا خود را به عنوان مخالف مذاکره با آمریکا معرفی کند، در حالی که سابقه‌اش نشان می‌دهد که در واقع حامی مذاکره بوده است.

همچنین، بخشی از حملات به قالیباف مربوط به روابط او با دولت پزشکیان است. نیروهای جلیلی می‌گویند که قالیباف در ماه‌های اخیر با دولت پزشکیان توافق کرده و حالا باید نتایج این وفاق را ببیند. این نقدها به دلیل حمایت‌های قالیباف از برخی وزرای دولت پزشکیان شدت یافته است.

در کنار این، مسئله لعن و نفرین هم به عنوان یکی از ابزارهای اصلی حمله به قالیباف از سوی حامیان جلیلی مطرح شده است. این گفتمان در جبهه جلیلی سابقه طولانی دارد و پیش‌تر نیز علیه شخصیت‌های دیگر همچون خاتمی، روحانی و لاریجانی استفاده شده بود. حالا نوبت به قالیباف رسیده است و حامیان جلیلی با استفاده از این گفتمان به شدت به او حمله کرده‌اند.

رتبه‌بندی در جبهه انقلاب یکی از محورهای حمله به قالیباف است. نیروهای جلیلی معتقدند که جلیلی همواره از منظر ارزشی در صدر قرار داشته و قالیباف با تغییر مواضع و عقب‌نشینی از اصول انقلابی در جایگاه پایین‌تری قرار دارد. این حملات و تنش‌ها که ریشه در انتخابات ۱۳۹۲ دارند، به نظر می‌رسد که با شروع انتخابات ۱۴۰۳ دوباره شدت خواهند گرفت و همچنان این رقابت‌های داخلی اصولگرایان ادامه پیدا خواهد کرد.