شناسهٔ خبر: 71368999 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

روسای جمهوری آمریکا و روسیه در عربستان ملاقات می‌کنند

وعده و وعید ترامپ و پوتین - مردم سالاری آنلاين

سرانجام بمب گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری روسیه و آمریکا به سرخط رسانه‌های جهان تبدیل شد تا بازار گمانه‌زنی‌ها درباره رویکرد پوتین و ترامپ درباره سرنوشت جنگ اوکراین داغ شود.

صاحب‌خبر - گروه بین‌الملل - علی ودایع: سرانجام بمب گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری روسیه و آمریکا به سرخط رسانه‌های جهان تبدیل شد تا بازار گمانه‌زنی‌ها درباره رویکرد پوتین و ترامپ درباره سرنوشت جنگ اوکراین داغ شود.
به گزارش مردم سالاری آنلاین  ،«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و همتای آمریکایی وی «دونالد ترامپ» چهارشنبه شب به وقت مسکو در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
بنا به گفته «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین ، «این یک تماس تلفنی طولانی بود و یک ساعت و نیم طول کشید.»
بنا به گزارش خبرگزاری تاس،به گفته پسکوف، پوتین و ترامپ درباره ایران، تحولات خاورمیانه، روابط دوجانبه، اوکراین و تبادل زندانیان میان مسکو و واشنگتن گفت‌وگو کردند.
رئیسان جمهوری آمریکا و روسیه توافق کردند که با یکدیگر دیدار کنند. پوتین به ضرورت از بین بردن ریشه‌های مناقشه اشاره کرد و با ایده دونالد ترامپ موافقت کرد که راه حلی بلندمدت از طریق مذاکرات صلح آمیز حاصل می شود.
رئیس جمهوری روسیه هم از رئیس جمهور آمریکا برای سفر به مسکو دعوت کرد و آمادگی خود را برای میزبانی از مقامات آمریکایی در روسیه در زمینه‌های مورد علاقه دوجانبه از جمله حل و فصل اوکراین ابراز کرد. مسکو رسما گفته که تمایل دارد ترامپ در رژه روز نهم می (روز شکست آلمان نازی) در میدان سرخ کنار پوتین حضور داشته باشد ؛ این درحالی است که هنوز زمانی برای ملاقات طرفین اعلام نشده است.کرملین تاکید کرده که تمایل دارد باتوجه به موضوعات ، هرچه سریع‌تر ملاقات روسای جمهوری روسیه و آمریکا انجام شود.
چشمک ترامپ برای سلطه روسیه بر اوکراین شرقی
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی پس از گفتگوهای تلفنی خود با روسای جمهوری روسیه و اوکراین به خبرنگاران در کاخ سفید گفت، احتمالا با پوتین در عربستان سعودی دیدار خواهد کرد و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیز در این دیدار شرکت خواهد کرد.
رئیس‌جمهوری آمریکا درباره پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز اظهار کرد: پیوستن اوکراین به «ناتو» عملی نیست و پیش‌بینی می‌کنم در آینده‌ای نزدیک جنگ در اوکراین متوقف شود. ترامپ همچنین گفت که اوکراین نمی‌تواند همه اراضی از دست رفته خود را پس گیرد.
رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا بار دیگر با انتقاد تلویحی از دولت جو بایدن دموکرات گفت: اگر من رئیس جمهور بودم، جنگ در اوکراین و همچنین حمله هفتم اکتبر اتفاق نمی‌افتاد.
گزینه‌های ترامپ
آمریکا در تقابل با روسیه گزینه‌های محدودی پیش‌رو دارد؛ یا باید مذاکرات به سمتی حرکت کند که بخشی از خواسته‌های روسیه تأمین شود یا وضعیت «فشار حداکثری» به موازات جنگ اوکراین اعمال شود. وضعیتی که در جنگ اوکراین وجود دارد، در حقیقت چشم‌انداز آینده این نبرد را تصویر می‌کند؛ هیچ‌کس پیروز نیست و یک وزن‌کشی بین شرق و غرب در اوکراین وجود دارد که قابل تعمیم به سایر حوزه‌هاست. کیسینجر پیش از مرگ معتقد بود که ضروری است به جنگ اوکراین پایان داده شود و برای این کار باید بر گفت‌وگوها و مذاکرات متمرکز شود. کیسینجر همچنین به اهمیت مدیریت روابط بین غرب و روسیه اشاره کرده و می‌گوید تنش‌ها در این روابط می‌تواند به عواقب خطرناکی منجر شود. او بر ضرورت درک منافع و نگرانی‌های دو طرف تأکید دارد.
از طرف دیگر، «استفان والت» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه‌هاروارد و یکی از پیشگامان رئالیسم به این نکته اشاره کرده که «ممکن است برخی سازش‌ها درمورد سرزمین‌های مورد مناقشه ضروری باشد». او هشدار می‌دهد که پیروزی نظامی کامل یکی از طرفین به احتمال زیاد غیرممکن است و بهتر است دو طرف به یک توافق واقعی برسند که شامل برخی سازش‌های ارضی باشد. والت بر این باور است که قدرت‌های بزرگ، به ویژه ایالات متحده و ناتو، باید به این حقیقت توجه کنند که منافع امنیتی روسیه نیز باید در نظر گرفته شود و این مسئله می‌تواند به ایجاد یک راه‌حل شامل دستاوردهای امنیتی برای هر دو طرف کمک کند.
تمایل‌نداشتن ترامپ به مداخله‌گری آمریکا و آنچه «مارکو روبیو» درباره اعمال محدودیت کمک خارجی گفته، یک فرصت تنفس برای جنگ اوکراین است. ترامپ سال گذشته به رویترز گفت «اوکراین ممکن است برای دستیابی به توافق صلح مجبور به واگذاری قلمرو شود»، اتفاقی که اوکراینی‌ها آن را رد می‌کنند و بایدن هرگز پیشنهاد نداده بود. مشاوران ترامپ پیشنهاد‌هایی برای پایان‌دادن به جنگ مطرح کرده‌اند.
در مقابل، ایالات متحده نوعی تضمین امنیتی ارائه خواهد کرد و مسئله عضویت اوکراین در ناتو برای مدت نامعلومی از دستور کار خارج می‌شود؛ موضوعی که صراحتا ترامپ به آن اشاره کرده‌است. به نظر می‌رسد اوکراین نیز شرایط روسیه را در تسلط بر مناطقی از این کشور پذیرفته و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز در هفته‌های اخیر لفاظی‌های خود را تغییر داده و پذیرفته است که اوکراین قدرت بازپس‌گیری تمام سرزمین‌هایی را که از دست داده است، ندارد.