شناسهٔ خبر: 71366699 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

بسته اخبار ۲۰ تا ۲۰ دولت در ۲۶ بهمن؛

دیدار رئیس‌جمهور با خیر مدرسه‌ساز حاج کریم مردانی در تبریز/ آغاز برنامه‌ریزی‌ها برای احیای سازمان ملی جوانان/ رایزنی‌های وزیر راه و شهرسازی جهت تسهیل صدور روادید برای رانندگان ایرانی/ همکاری وزارت دفاع با ۹۴۰۰شرکت دانش‌بنیان و خصوصی

دیدار رئیس‌جمهور با خیر مدرسه‌ساز حاج کریم مردانی در تبریز، بازدید وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم از نمایشگاه گردشگری، اعلام سفر وزیر امور خارجه به عمان در آینده نزدیک، رایزنی‌های وزیر راه و شهرسازی در ژنو، حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره موسیقی فجر و برگزاری جشنواره اتفاق ۴ با حضور وزیر ورزش و جوانان و سخنگوی دولت در تبریز از مهمترین اخبار ۲۰ تا ۲۰ دولت در ۲۶ بهمن بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت؛ رئیس جمهور بعد از سفر استانی دولت وفاق ملی به بوشهر، شامگاه پنحشنبه به صورت غیررسمی و بدون تشریفات وارد تبریز شد. این سفر غیررسمی که قرار بود برای ساعاتی جهت حضور در منزل شخصی وی در تبریز باشد، با جلساتی درباره مدرسه‌سازی همراه شد.

رئیس‌جمهور پزشکیان به دیدار حاج کریم مردانی‌آذر رفت

رئیس جمهور که در تبریز حضور دارد، ساعتی پیش با حضور در محل اقامت خیرّ گرانقدر، حاج کریم مردانی‌آذر با وی دیدار و گفتگو‌ کرد.

حاج کریم مردانی آذر از خیران بزرگ مدرسه‌ساز کشور است که به همراه برادران فقیدش بیش از 440 مدرسه با 550 کلاس درس در مناطق مختلف ایران احداث کرده است. برادران مردانی‌آذر همچنین چندین بیمارستان و مراکز درمانی در ایران ساخته‌اند.

امروز جمعه همزمان با برگزاری آخرین روز از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران امیر سرتیب عزیز نصیرزاده وزیر فاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از این نمایشگاه بازدید کردند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر اهمیت گردشگری پایدار تأکید کرد

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران از اهمیت رعایت ضوابط محیط‌زیستی در صنعت گردشگری سخن گفت و بر لزوم توسعه گردشگری پایدار تأکید کرد. وی افزود که گردشگری باید به‌گونه‌ای باشد که کمترین آسیب را به طبیعت وارد کند و برای این منظور، سازمان حفاظت محیط‌زیست در حال تنظیم ضوابط مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

رونمایی از کتاب «جغرافیا علم غیرقابل تقسیم»

در این بازدید کتاب جغرافیا علم غیرقابل تقسیم با حضور شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و امیر نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح رونمایی شد.

رونمایی از پوستر دبیرخانه ملی پرنده‌نگری ایران

در مراسمی با حضور شینا انصاری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط‌زیست و محمد جهانشاهی، دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز وزارت میراث فرهنگی، از پوستر دبیرخانه ملی پرنده‌نگری ایران در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری رونمایی شد.

برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه روستایی

عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهوری، در بازدید از نمایشگاه گردشگری، بر اهمیت این رویداد برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور تأکید کرد. وی گفت که این نمایشگاه‌ها نه تنها به شناساندن جاذبه‌های ایران کمک می‌کنند، بلکه فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاری و تحقق توسعه پایدار در مناطق روستایی فراهم می‌آورند. حسین‌زاده همچنین به ظرفیت‌های بالای گردشگری در مناطق روستایی اشاره و تأکید کرد که با هم‌افزایی زنجیره‌های مختلف می‌توان به توسعه روستاها کمک کرد.

ضرورت تدوین برنامه پنج‌ساله استان‌ها هم‌راستا با برنامه هفتم‌توسعه

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم در نشست با معاونان و مدیران کل ستادی و استانی وزارتخانه، به تشریح اولویت‌ها و سیاست‌های وزارتخانه پرداخت. صالحی‌امیری در این نشست که روز پنج‌شنبه ۲۵ بهمن‌ماه در حاشیه هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران برگزار شد، به سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی وزارتخانه اشاره کرد و بر حمایت از بخش خصوصی و تسهیل امور سرمایه‌گذاری تأکید کرد. وی همچنین احیای مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی را گامی مهم برای توسعه زیرساخت‌ها و شناسایی منابع برای سرمایه‌گذاری دانست.

وی در ادامه بر لزوم تدوین برنامه پنج‌ساله برای استان‌ها تأکید کرد و اظهار داشت که تمامی ادارات‌کل استانی موظف به تدوین برنامه پنج‌ساله هم‌راستا با برنامه هفتم توسعه هستند. صالحی‌امیری همچنین به تفویض اختیارات به استان‌ها اشاره کرد و بیان داشت که بخش زیادی از اختیارات به استان‌ها واگذار خواهد شد، مگر مصادیق حاکمیتی.

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جغرافیایی وزارت دفاع

امروز همچنین تفاهم‌نامه همکاری بین حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، و مجید فخری، رییس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با هدف توسعه همکاری‌ها و هم‌افزایی در تحقق قوانین و اسناد بالادستی و افزایش تعاملات اجرایی، علمی، آموزشی و پژوهشی امضا شد. این تفاهم‌نامه با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر دفاع به امضا رسید.

وزارت دفاع پشتیبان شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی است

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو در تهران، بر اهمیت همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی تأکید کرد و گفت که وزارت دفاع با حدود ۱,۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان و ۸,۰۰۰ شرکت خصوصی همکاری دارد.

نصیرزاده افزود که وزارت دفاع پشتیبان و محرک این شرکت‌ها است و از محصولات آنها استفاده می‌کند. وی همچنین به اهمیت جمع‌آوری، پایش و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی برای پیشگیری از رویدادهای طبیعی و حفظ زیست بوم اشاره کرد و گفت نمایشگاه ایران ژئو در جهت این اهداف برگزار شده است.

واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه به تعرض رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی لبنان

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، تعرض رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی لبنان و تهدید هواپیمای مسافری حامل شهروندان لبنانی را محکوم کرد. وی این اقدام رژیم صهیونیستی را نقض مستمر اصول و قواعد حقوق بین‌الملل و حاکمیت ملی لبنان دانست. بقائی همچنین خواستار اقدام جدی سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری (ایکائو)، برای توقف رفتارهای خطرناک اسرائیل و تأمین ایمنی هوانوردی کشوری شد.

ایران حمله تروریستی در بلوچستان پاکستان را محکوم کرد

اسماعیل بقائی همچنین اقدام تروریستی در نزدیکی معدن ذغال سنگ در شهرستان هرنایی ایالت بلوچستان پاکستان را که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از کارگران بی‌گناه شد، به شدت محکوم کرد. وی با تأکید بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در محکومیت تروریسم، به خانواده‌های جان‌باختگان و مردم و دولت پاکستان ابراز همدردی کرد و برای مجروحان آرزوی بهبودی کرد. همچنین بقائی بر ضرورت تقویت همکاری‌ها برای مقابله با تروریسم تأکید کرد.

وزیر امورخارجه به عمان سفر می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، برای شرکت در هشتمین گردهمایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند به مسقط، عمان سفر می‌کند. این گردهمایی که با شعار «به سوی افق‌های جدید شراکت دریایی» برگزار می‌شود، به میزبانی مشترک عمان، هند و سنگاپور و با مشارکت ۲۰ کشور عضو این سازمان برگزار خواهد شد. عراقچی در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در اجلاس، دیدارهای دوجانبه‌ای با مقامات شرکت‌کننده نیز خواهد داشت.

سه هزار مگاوات برق غیرمجاز ناشی از ماینرها در کشور وجود دارد

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در همایش سراسری پلیس امنیت اقتصادی با اشاره به جمع‌آوری بیش از ۲۴۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز از سراسر کشور، اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود سه برابر همین تعداد ماینر غیرمجاز با استفاده از برق دزدی به حقوق عامه مردم تجاوز کنند. وی علت افزایش مصرف برق را به‌ویژه در بخش غیرمولد به ماینرهای غیرمجاز و یارانه‌های زیاد برق در ایران نسبت داد. رجبی مشهدی همچنین توضیح داد که هر دستگاه ماینر به اندازه یک کولر گازی برق مصرف می‌کند و استخراج یک بیت کوین معادل مصرف برق ۴۴۰ واحد مسکونی است.

وی همچنین پیش‌بینی کرد که تا سه هزار مگاوات برق غیرمجاز ناشی از ماینرها در کشور وجود دارد که معادل ظرفیت سه نیروگاه اتمی بوشهر است.

تنظیم بازارِ میوه شب عید و خرمای رمضان

محمدرضا طلایی، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، اعلام کرد که مباشرت خرید و توزیع میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان به این سازمان واگذار شده است و تأمین نیاز استان‌ها تا پایان بهمن‌ماه انجام خواهد شد. وی با اشاره به دستور وزیر جهاد کشاورزی برای واگذاری خرید سیب، پرتقال و خرما به این سازمان، تأکید کرد که دولت در تنظیم بازار نقش حمایتی دارد. طلایی افزود که جلسات متعددی از مهرماه برای تأمین این اقلام برگزار شده و از ظرفیت بخش خصوصی نیز در این فرآیند استفاده شده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی همچنین از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ذخایر میوه نسبت به برآورد اولیه استان‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد که ذخیره‌سازی خرما نیز به‌طور کامل انجام شده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

لزوم تدوین برنامه اجرایی راپمی مورد بررسی قرار گرفت

احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، در سفر خود به کویت در سی‌وهشتمین نشست کمیته اجرایی راپمی (ECXCOME 38) حضور یافت. در این اجلاس که با حضور نمایندگان کشورهای عضو برگزار شد، لزوم تدوین برنامه‌های اجرایی سال ۲۰۲۵ و ایجاد سند راهبردی سازمان منطقه‌ای راپمی مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه، محمد داوود الاحمد به عنوان دبیر اجرایی نشست انتخاب شد. همچنین تصمیمات جدیدی برای برگزاری نشست‌های آینده اتخاذ شد، از جمله برگزاری نشست EXCOME39 در ماه نوامبر و جلسه‌ای در سپتامبر برای نهایی‌سازی برنامه‌های مالی و اجرایی. در ادامه، لاهیجان‌زاده به همراه محمد داوود الاحمد از آرشیو تاریخچه اسناد بیش از چهل سال گذشته نشست‌های راپمی و برنامه هوشمند در حال آماده‌سازی بازدید کردند. در پایان سفر، به دعوت توتونچی، سفیر ایران در کویت، لاهیجان‌زاده در ضیافت جشن میلاد امام زمان (عج) حضور یافت و درباره مسائل محیط زیستی در خلیج فارس و نتایج جلسه کمیته اجرایی راپمی گفتگو کرد.

مراکز پیشگیری از اعتیاد راه‌اندازی می‌شود

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از راه‌اندازی مراکز منتخب برای پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب‌ها خبر داد و تأکید کرد که آموزش مهارت‌های بهداشتی از سنین پایین در مدارس می‌تواند آسیب‌ها را در دوران بزرگسالی کاهش دهد. رئیسی در افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد اظهار داشت که کشور ظرفیت بزرگی از ۳۵ هزار خانه، مرکز بهداشت و پایگاه سلامت دارد که می‌تواند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کند. وی همچنین به لزوم انتخاب گروه‌های هدف مناسب برای پیشگیری اشاره کرد و گفت که کودکان باید مهارت‌های لازم را برای جلوگیری از اعتیاد در بزرگسالی یاد بگیرند.

دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با دبیرکل UNECE درباره تقویت همکاری‌ها

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، در دیدار رسمی با تاتیانا مولچان، دبیرکل کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE)، در مقر سازمان ملل در ژنو، بر گسترش جنبه‌های مختلف همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد. صادق در این ملاقات به چالش‌های ناشی از تحریم‌ها در تأمین قطعات و فناوری‌های حمل‌ونقل پایدار اشاره و از کمیسیون UNECE خواست تا همکاری‌های بیشتری با ایران در این زمینه داشته باشد. او همچنین بر موقعیت راهبردی ایران به‌عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب تأکید و پیشنهاد کرد که ایران به‌عنوان مرکز لجستیکی کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز تعریف شود.

وزیر راه و شهرسازی ایران همچنین از تلاش‌های کشور برای تجاری‌سازی راهگذر آلماتی – تهران – استانبول به‌عنوان نمونه‌ای از همکاری سه‌جانبه ایران با ECO و UNECE یاد کرد. در پایان، صادق پیشنهاد طراحی نقشه راه همکاری‌های مشترک ایران و UNECE را مطرح و از دبیرکل UNECE دعوت کرد تا در نشست‌های آتی مرتبط با حمل‌ونقل شرکت کند.

دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با دبیرکل آنکتاد

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار رسمی با ربکا گرینسپن، دبیرکل کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (آنکتاد)، در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، درباره تقویت همکاری‌ها در حوزه تجارت، توسعه و لجستیک گفت‌وگو کرد. صادق در این دیدار بر موقعیت راهبردی ایران در اتصال زنجیره‌های ارزش جهانی و اراده جدی کشور برای ادامه روند توسعه، حتی در شرایط تحریمی، تأکید کرد. او همچنین بر اهمیت مشارکت فعال ایران در فرآیندهای آنکتاد و نقش کلیدی این سازمان در حمایت از کشورهای در حال توسعه اشاره کرد. وزیر راه و شهرسازی ایران همچنین بر آمادگی کشور برای مشارکت در نشست آتی آنکتاد در ویتنام (اکتبر 2025) تأکید کرده و پیشنهاد تدوین نقشه راه همکاری‌های مشترک ایران و آنکتاد را مطرح کرد.

ربکا گرینسپن نیز ضمن تبریک به فرزانه صادق، بر جایگاه راهبردی ایران در منطقه و اهمیت همکاری با این کشور برای تقویت تجارت منطقه‌ای و جهانی تأکید کرد. او همچنین از نقش ایران در توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و حمل‌ونقل پایدار استقبال کرده و آمادگی آنکتاد را برای همکاری با پیشنهادهای ایران اعلام کرد.

ملاقات وزیر راه و شهرسازی ایران با وزیر حمل‌ونقل هلند

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی ایران، در حاشیه نشست سالانه کمیته حمل‌ونقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC) با کریس جانسن، وزیر حمل‌ونقل و مدیریت آب هلند، دیدار کرد. این ملاقات به بررسی راهکارهای گسترش همکاری‌های حمل‌ونقلی میان دو کشور اختصاص یافت.

در این دیدار، جانسن بر توانمندی‌های ترانزیتی و لجستیکی ایران و هلند تأکید کرد و صادق نیز بر ضرورت تقویت همکاری‌ها و نهایی‌سازی موافقتنامه حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای تأکید کرد. وی پیشنهاد برگزاری نخستین کمیته مشترک حمل‌ونقل جاده‌ای را مطرح کرد و خواستار تسهیل صدور روادید برای رانندگان ایرانی شد.

دو طرف همچنین بر اهمیت کاهش هزینه‌های صادراتی و رفع موانع اداری در توسعه روابط حمل‌ونقلی تأکید کردند و توافق کردند که جلسات کارشناسی برای پیگیری موضوعات مطرح‌شده برگزار شود. در پایان، صادق از جانسن دعوت کرد تا به ایران سفر کند.

حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره موسیقی فجر

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم افتتاحیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور یافت و از اجرای گروه موسیقی هنرستان نوجوانان اصفهان دیدن کرد. او در جمع خبرنگاران به برگزاری اجراهای داخلی و خارجی در این جشنواره اشاره کرد و تاکید کرد که جشنواره فرصت خوبی برای تحقق وفاق در بستر موسیقی ایجاد کرده است. صالحی همچنین در مورد هنرستان‌ها اظهار داشت: هنرستان‌ها فرصت ویژه‌ای هستند که گاهی کمتر به آن‌ها توجه می‌شود و باید بیشتر به رشته‌های هنری در هنرستان‌ها توجه کرد.

تامين اعتبار تكميل راه‌آهن شلمچه - بصره در اولويت سازمان برنامه‌و‌بودجه است

سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه‌و‌بودجه کشور، به استان خوزستان سفر کرد تا ظرفیت‌های کشاورزی، گردشگری و بندری این استان را بررسی کرده و راهکارهایی برای توسعه این بخش‌ها ارائه دهد. پورمحمدی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به خوزستان، هدف از سفر خود را پیگیری مسائل مطرح شده در آن سفر و بررسی مشکلات موجود در استان، از جمله معضل فاضلاب در اهواز و تأمین آب شرب برای روستاها، اعلام کرد. وی گفت که اجرای مصوبات سفر رئیس‌جمهور و برقراری زیرساخت‌های لازم برای تولید و اشتغال از اهداف اصلی این سفر است.

پورمحمدی همچنین به توسعه منطقه آزاد اروند اشاره کرد و گفت که سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبارات لازم را برای شکوفایی تولید و توسعه شهرهای آبادان و خرمشهر تأمین خواهد کرد. وی از طرح راه‌آهن شلمچه - بصره نیز بازدید کرده و گفت که این پروژه از اولویت‌های توسعه‌ای کشور است و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی آن را تأمین خواهد کرد.

صنایع‌دستی می‌تواند جایگزین صادرات نفتی شود

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، در سومین روز هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته بر نقش صنایع‌دستی در توسعه اقتصادی و معیشت جوامع بومی تأکید کرد. او گفت: هدف از گسترش زیست‌بوم صنایع‌دستی این است که این بخش بتواند به جایگزینی برای صادرات نفتی تبدیل شود و به رونق اقتصادی کمک کند. جلالی همچنین با اشاره به اهمیت فعالیت بخش خصوصی در این حوزه، تأکید کرد که باید رقابت در داخل بخش صنایع‌دستی تقویت شود و حمایت از کارآفرینان و صنعتگران ضروری است. او افزود که وزارتخانه به دنبال ایجاد زیرساخت‌ها و حمایت‌های لازم برای رشد صنایع‌دستی است.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های صادراتی و بازارچه‌های مرزی برای تسهیل‌گری در صنایع‌دستی

مریم جلالی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های صادراتی و بازارچه‌های مرزی به منظور تسهیل‌گری در حوزه صنایع‌دستی تأکید کرد. وی با اشاره به تراکم تولید در این حوزه، خواستار قرار گرفتن صنایع‌دستی در سبد معیشتی مردم شد و بر اهمیت صادرات به عنوان منبع درآمدزایی ارزی تأکید کرد. جلالی همچنین به ظرفیت‌های موجود در منطقه آزاد اروند اشاره نمود و بر لزوم توجه به اشتغال‌زایی و توسعه صنایع‌دستی تأکید کرد. در این بازدید، وی با هنرمندان و فعالان بخش خصوصی گفت‌وگو کرده و از آثار آنها قدردانی کرد.

تحویل ۱۸.۹ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از افزایش ۴۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت که در مجموع ۱۸.۹ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است. وی با اشاره به افزایش تولید نفت‌گاز در پالایشگاه‌های کشور، بیان کرد که در بهمن ۱۴۰۳ به‌طور میانگین روزانه ۵۴ میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده شده که نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. عظیمی‌فر افزود که در روز چهارشنبه، ۲۴ بهمن، مجموع سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها ۱۱۷ میلیون لیتر بوده که شامل ۷۹ میلیون لیتر نفت‌گاز و ۳۸ میلیون لیتر نفت‌کوره است.

حمایت ایران از تقویت همکاری‌های اقتصادی در چارچوب سازمان هشت کشور اسلامی

سیدرسول مهاجر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و ایساکا عبدالقادر امام، دبیرکل سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D۸)، در دیداری همکاری‌های دوجانبه را بررسی و درباره برنامه‌های آتی این سازمان تبادل نظر کردند. در این نشست، مهاجر با اشاره به اهمیت سازمان دی ۸، بر نقش کلیدی دبیرکل در پیشبرد همکاری‌ها تأکید کرد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از دبیرخانه این سازمان را اعلام کرد. وی همچنین پیشنهادهایی در حوزه تجارت، تسهیلات گمرکی، گردشگری و تسهیل ویزا ارائه داد که مورد توجه دبیرکل قرار گرفت. دی ۸ متشکل از ایران، ترکیه، پاکستان، مصر، نیجریه، بنگلادش، مالزی و اندونزی است و اخیراً جمهوری آذربایجان نیز به عنوان نهمین عضو به این سازمان پیوسته است.

تقدیر از ۱۰ سمن برتر در جشنواره ملی سمن‌ها

علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در حاشیه جشنواره ملی سمن‌ها در تبریز از تقدیر ۱۰ سمن برتر جوانان در سطح ملی خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که تا پایان برنامه هفتم توسعه، به‌ازای هر ۴ هزار جوان یک تشکل جوانان پیش‌بینی شده است. این جشنواره در تبریز برگزار شده و از ۳۴ سمن شایسته تقدیر نیز قدردانی خواهد شد. رحیمی افزود که این تشکل‌ها عمدتاً در حوزه‌های محیط زیست، کارآفرینی، ازدواج و جوانی جمعیت فعالیت دارند.

اطلاعیه سازمان هواپیمایی درباره لغو مجوز پروازها به لبنان

سازمان هواپیمایی کشوری ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مجوز پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان و ایران‌ایر به لبنان به دلیل افزایش موقت اقدامات ایمنی در فرودگاه بیروت لغو شده است. این تصمیم به دنبال اعلام سازمان هواپیمایی کشوری لبنان مبنی بر افزایش اقدامات ایمنی تا ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) اتخاذ شد. مدیران فرودگاه بیروت مجوز پرواز ماهان برای ۲۵ و ۲۶ بهمن و همچنین مجوز پرواز ایران‌ایر برای ۳۰ بهمن را لغو کردند. مقامات هوانوردی لبنان تأکید کردند که این لغو موقتی است و مجوز پروازهای ایرانی به طور کامل لغو نشده است. مسافران سرگردان در فرودگاه امام خمینی (ره) با همکاری مسئولان ماهان به هتل منتقل شدند. سازمان هواپیمایی کشوری ایران در حال پیگیری برای رفع مشکلات مربوط به این پروازها و مسافران است.

توزیع سیب‌زمینی تنظیم بازار در ۶٠ نقطه پایتخت/ هیچ محدودیتی برای خرید وجود ندارد

مرتضی معتمد، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، از توزیع سیب‌زمینی تنظیم بازار در ۶۰ نقطه پایتخت خبر داد و اعلام کرد که هیچ محدودیتی برای خرید وجود ندارد. وی افزود که بخش عمده‌ای از سیب‌زمینی وارداتی در دو روز گذشته در بازارهای میادین و تره‌بار توزیع شده است. همچنین، خودروهای موقت توزیع در ۱۸ نقطه جنوب‌شهر مستقر شده و از روز شنبه (۲۷ بهمن) در ۴۰ نقطه دیگر تهران نیز عرضه خواهد شد. قیمت سیب‌زمینی در این مراکز ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است و روند توزیع تا زمان تنظیم بازار ادامه خواهد داشت.

فروش اثر رضا عباسی غیرقانونی است

مدیرکل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، لیلا خسروی، اعلام کرد که فروش تابلوی «پرتره دختر نشسته» اثر رضا عباسی در حراج تهران به دلیل قدمت بالای ۱۰۰ سال، غیرقانونی است. وی افزود که بر اساس قانون حفاظت آثار ملی و فرهنگی، فروش هرگونه آثار تاریخی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال بدون مجوز ممنوع است. خسروی همچنین از مراجع ذی‌ربط خواست تا اقدامات فوری برای جلوگیری از فروش این آثار انجام دهند و از برگزارکنندگان حراج خواست تا معاملات مربوط به این آثار را باطل کنند.

آغاز برنامه‌ریزی‌ها برای احیای سازمان ملی جوانان

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، از آغاز برنامه‌ریزی‌ها برای احیای سازمان ملی جوانان خبر داد. وی در جشنواره ملی اتفاق ۴ در تبریز تأکید کرد که این سازمان به‌طور مستقیم مأموریت‌های مرتبط با جوانان را مدیریت خواهد کرد و از بودجه مستقل برخوردار خواهد بود. دنیامالی همچنین به اهمیت تقویت نقش جوانان در مدیریت کشور اشاره کرد و اعلام کرد که اولین اقدام دولت ایجاد ساختاری مشخص برای این هدف است. وی افزود که هماهنگی میان بخش‌های مختلف دولت نیز از اولویت‌های این حوزه خواهد بود و به دنبال تشکیل مجلس جوانان برای افزایش سهم جوانان در تصمیم‌گیری‌ها است.

تبریک وزرا به‌مناسبت میلاد حضرت مهدی (عج)

به مناسبت نیمه شعبان، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، این روز را فرصتی برای گسترش فرهنگ صلح و انسانیت و ترویج همبستگی میان ملت‌ها دانست و به فعالان حوزه میراث‌فرهنگی تبریک گفت. اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، نیز میلاد حضرت مهدی (عج) را تبریک گفت و تأکید کرد که انتظار فرج مسئولیتی عظیم است و همه باید برای تحقق یک جامعه متعالی تلاش کنند.

برچسب‌ها: