به گزارش همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور، گودهای ناایمن و رها شده از سالهای پیش به یکی از چالشهای اصلی شهر تهران تبدیل شدهاند. مدیریت شهری دوره ششم برای برونرفت از این چالش، تعیین تکلیف و ایمنسازی آنها را در دستور کار قرار داده است و با جدیت پیگیری میکند. گود برج میلاد یکی ازشاخصترین و مشهورترین گودهای ناایمن پایتخت است که ایمنسازی آن در ۲فاز انجام میشود. البته فاز اول آن سال گذشته به اتمام رسید و فازدوم در حال انجام است و تا پایان سال تمام میشود. مدیران شهری در گفتوگو با همشهری آخرین وضعیت گودهای ناایمن رهاشده را تشریح کردند که در ادامه میخوانید.
منطقه۲؛ رکورددار گودهای ناایمن
مهدی صالحی، شهردار منطقه ۲: با توجه به حجم بالای ساختوساز در این منطقه، بالطبع بیش از دیگر مناطق با چالش گودهای ناایمن و رهاشده روبهرو هستیم. با بررسیهای دقیق و پیگیریهای مداوم، ۷گود پرخطر در منطقه شناسایی و ایمنسازی شد. علاوه بر گود برج میلاد که بخشی از آن ایمنسازی شده، گود بلوار دریا هم با عمقی بیش از ۳۵متر، یکی از پرخطرترین گودها بود که پایدارسازی و رفع خطر شد. با برنامهریزی صورتگرفته امیدواریم تا پایان سال، تمامی گودهای پرخطر در منطقه ایمنسازی شوند.
پایش مستمر گودهای شهر تهران
محمدصادق خیرخواه، مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرتهران: براساس پایش مستمر و گزارشهای تهیهشده، بیش از ۵۰گود رهاشده در مناطق مختلف تهران وجود دارد که ۱۰گود ناایمن با توجه به شرایطی که دارند باید به فوریت پایدارسازی شوند. البته طرح نهایی پایدارسازی تقویتی این ۱۰گود تهیه و به مناطق ابلاغ شده است. پایش و مانیتورینگ گودهای رهاشده بهمعنای آغاز فرایند رفع خطر است اما چنین تمهیداتی نمیتواند بهطور قطع به رفع خطر گودهای رهاشده منجر شود.
پایان کابوس ۱۰ساله
مجید امانی، سرپرست سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران: یکی از گودهای پر خطر تهران، گود عمیق همجوار بزرگراه شهید همت و مرکز همایشهای برج میلاد است. این گود ۱۰ساله به کابوسی برای شهر تهران تبدیل شده بود. هرچند در این یک دهه با هشدارهای کارشناسان و اعضای شورای شهر، طی چند مرحله پایدارسازی در این گود انجام شد، اما سایه پرخطر آن بهطور کامل از سر برج و سالن همایشها رفع نشده بود. سرانجام با تدبیر در این دوره از مدیریت شهری، سال گذشته این مهم با ساخت یک سازه بتنی ۱۷هزار مترمربعی اتفاق افتاد و این گود پرخطر در وضعیت سبز قرار گرفت. حین ایمنسازی گود برج میلاد، مهندسان با موضوع نشت آب و فاضلاب در جدارههای دیوار، مواجه شدند. بنابراین ایجاد اصلاحات در خط فاضلابی که در بالادست گود قرار داشت عملیاتی شد و زهکشی دیواره و هدایت آبریز از طریق لولهگذاری به طول ۳۵۰متر انجام شد و به پایان رسید. در مورد نشت فاضلاب هم مسیر جداگانهای با لولهگذاری به طول ۵۵۰متر ایجاد و به خط اصلی فاضلاب در بزرگراه شیخ فضلالله متصل میشود. عملیات در این بخش به مرز ۵۰درصد رسیده و پیشبینی میشود تا پایان سال این کار به پایان برسد.