جماران: ضعف ایران در بهرهگیری از قدرت نرم در آمریکا، به نظر میرسد ایران در این عرصه بهدرستی مسلح نیست، درحالیکه دشمن با تمام قوا در حال فعالیت است. شخصیتها و امکانات موجود نیز بهدلیل درگیر شدن با مسائل داخلی، جناحی و مافیایی، بهطور مؤثر در این زمینه به کار گرفته نمیشوند. درحالیکه در جنگ ترکیبی با آمریکا قرار داریم، بهرهگیری از قدرت نرم، نیازمند استراتژیهای هدفمند و اشخاصی است که علاوه بر فهم عمیق از مقوله قدرت نرم، از امکانات لازم برای اجرای آن نیز برخوردار باشند.
سید علی حسینی در یادداشتی نوشت: در جهانی که روزبهروز بیثباتتر میشود و جنگها پیچیدهتر و ترکیبیتر پیش میرود، داشتن دانش و تجهیزات نظامی، از جمله موشک، امری ضروری است. بااینحال، «هنر جنگ» ابعاد گستردهای دارد که فراتر از قدرت سختافزاری صرف است.
اسرائیل و تلاش برای تحریک آمریکا علیه ایران
رژیم صهیونیستی بهخوبی دریافته است که توان جنگیدن مستقیم با ایران را، حتی با برخورداری از پشتیبانی قدرتهای غربی و شرقی، ندارد. از همینرو، با بهرهگیری از دیپلماسی رسمی و پنهان، لابیهای قدرتمند خود در آمریکا و امپراتوری رسانهای گستردهاش در جهان، سعی دارد ایران را به هدف نظامی آمریکا تبدیل کند.
در همین راستا، گزارش مهمی که اخیراً توسط پایگاه خبری اکسیوس منتشر شده است، نشان میدهد که صهیونیستها موفق شدهاند دونالد ترامپ را متقاعد کنند که ایران قصد ترور او را دارد. حتی این ادعا مطرح شده که ایران ممکن است با کاشت موشکهای «زمین به هوا» در خاک آمریکا، هواپیمای او را هدف قرار دهد. چنین القائاتی، که بر وضعیت روانی و پارانویای ترامپ تأثیر میگذارد، میتواند سیاستهای آمریکا را تحت تأثیر قرار داده و خطرات جدیدی برای ایران ایجاد کند. ازاینرو، لازم است در تدوین سیاستها و واکنشهای ایران، این متغیرهای روانشناختی و رسانهای نیز موردتوجه قرار گیرد.
قدرت نرم؛ سلاحی مؤثرتر از موشک
ایران طی ۱۲۶ سال گذشته، که ۸۰ سال آن با آمریکا روابط رسمی و ۴۶ سال آن روابط خصمانه داشته است، همواره از عدم توازن در این روابط رنج برده است. این عدم توازن، چه در دوره تعامل و چه در دوره تخاصم، موجب تحمیل خساراتی فراوان به ایران شده است.
با وجود این، مهمترین ابزار ایران برای مقابله با تهدیدات آمریکا و صهیونیسم بینالمللی، نهفقط قدرت نظامی بلکه قدرت نرم است. قدرت نرم، بهعنوان ابزاری برای تغییر معادلات بینالمللی، میتواند نقش تعیینکنندهای در خنثیسازی اقدامات شیطانی صهیونیستها در آمریکا ایفا کند. اما سوال کلیدی این است:
ایران چه میزان قدرت نرم در آمریکا برای مقابله با این اقدامات دارد؟
ضعف ایران در بهرهگیری از قدرت نرم در آمریکا، به نظر میرسد ایران در این عرصه بهدرستی مسلح نیست، درحالیکه دشمن با تمام قوا در حال فعالیت است. شخصیتها و امکانات موجود نیز بهدلیل درگیر شدن با مسائل داخلی، جناحی و مافیایی، بهطور مؤثر در این زمینه به کار گرفته نمیشوند. درحالیکه در جنگ ترکیبی با آمریکا قرار داریم، بهرهگیری از قدرت نرم، نیازمند استراتژیهای هدفمند و اشخاصی است که علاوه بر فهم عمیق از مقوله قدرت نرم، از امکانات لازم برای اجرای آن نیز برخوردار باشند.
ضرورت تدوین استراتژی جامع قدرت نرم
در صورت وقوع یک جنگ تمامعیار، ایران قادر خواهد بود ضربات نظامی سختی به دشمن وارد کند، اما باید توجه داشت که زیرساختهای ایران نیز در چنین جنگی متحمل خسارات جبرانناپذیری خواهد شد. بر همین اساس، با صدای بلند باید به تصمیمگیران هشدار داد که نباید ایران و ایرانیان را در برابر دشمن زخمخورده، بیدفاع گذاشت.
قدرت نرم، بهویژه در خنثیسازی شیطنتهای صهیونیستها در آمریکا، اهمیتی فراتر از قدرت نظامی دارد و میتواند مسیر جنگ را بهگونهای تغییر دهد که منافع ملی ایران حفظ شود.
جمعبندی:
قدرت نظامی ایران، ازجمله توان موشکی و دریایی، یکی از مؤلفههای مهم بازدارندگی در برابر تهدیدات خارجی است. اما در جنگهای ترکیبی، قدرت نرم بهعنوان ابزاری مؤثرتر برای مقابله با تهدیدات آمریکا و صهیونیسم مطرح میشود. ایران باید از تمامی ظرفیتهای خود برای مهار جنگ رسانهای و روایت ها، دیپلماتیک و اقتصادی که علیه آن شکل گرفته است، بهره ببرد. در غیر این صورت، حتی با وجود قدرت نظامی، همچنان در میدان جنگ ترکیبی، تحت فشارهای دشمن باقی خواهد ماند. ازاینرو، سرمایهگذاری در حوزه قدرت نرم، نهتنها یک ضرورت بلکه کلید حفظ امنیت و اقتدار ایران در برابر تهدیدات آینده است.