شناسهٔ خبر: 71359183 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

اشتغال‌زایی با کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش درآمد روستاییان - اکو

اقتصاد ایران: خلاقیت و پشتکار موجب می‌شود که افراد بتوانند از پس مشکلات خود برآیند و تهدید ها را به فرصت تبدیل کنند. اشتغال‌زایی با کمی نوآوری ممکن می‌شود و گره از مشکلات اقتصادی مردم محروم باز خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله رضایی متولد سال ۱۳۶۴ با تحصیلات دیپلم مروج کسب و کار و تولید کننده دستگاه خشک کن میوه و سبزی از شهر استان بوشهر است.

پنج سال قبل به دلیل مشکلات شغلی و خانوادگی ورشکست شد. از این رو در تلاش بود تا مسائل خود را با اشتغال جدید حل کند.

وی با فردی در تهران آشنا شد که دستگاه میوه خشک کنی می‌فروخت. آقای رضایی با این تضمین که خود آن فرد محصولات خشک شده را از او بخرد دستگاهی از او خرید.

اما وسیله‌ای که به او فروخته بودند، در عمل چیز دیگری از آب درآمد. آن فرد به او گفته بود دستگاه روزانه چهار کیلوگرم میوه خشک می‌کند. آقای رضایی شبانه روز نخوابید و ۲۴ ساعته روی این دستگاه کار کرد اما تنها یک کیلوگرم میوه خشک درست کرد! این موضوع را به فروشنده منعکس کرد اما اعتراضش بی‌فایده بود.

حرفه اصلی او نقاشی و طراحی بود. کارهای جوشکاری هم انجام داده بود و سابقه کار در عسلویه هم داشت. یعنی از کارهای فنی سر در می‌آورد. به همین دلیل دستگاه را باز کرد و به روش معکوس مجدداً آن را ساخت.

حالا این دستگاه جدید که حاصل خلاقیت آقای رضایی بود روزانه ۱۰۰ کیلو سبزی تر دریافت و ده الی دوازده کیلو سبزی خشک تولید می‌کرد. او شروع به ساخت و فروش نمونه‌های دیگر این دستگاه کرد و اینگونه مشکلات آقای رضایی کم‌کم حل شد و او این تهدید را با پشتکار به فرصت تبدیل کرد.

این دستگاه در ابعاد خانگی و صنعتی قابل ساخت است. دستگاه خانگی به قیمت شصت میلیون تومان به فروش می‌رسد و با برق کار می‌کند و بین ده تا پانزده سینی برای خشک کردن دارد و دو کیلو محصول خالص تولید می‌کند. دستگاه صنعتی با گاز کار می‌کند و شعله پخش کن و فن دارد و قیمتی حدود پانصد میلیون تومان دارد و خروجی بیشتری دارد.

با این نوع فعالیت ضایعات کشاورزی و باغداری خیلی کم شده و صادرات میوه خشک رونق یافته است چون این محصول ماندگاری بیشتری از محصولات دیگر دارد و از نظر حجم کمتر و از نظر قیمت بیشتر از میوه معمولی است.

آقای رضایی حالا دیگر در فروش این دستگاه‌ها نگاه حمایتی دارد و سعی می‌کند پایین‌ترین قیمت را از افراد دریافت کند و تا جایی که امکان دارد حمایت از کارجویان را ادامه می‌دهد تا مستقل شوند.

کسانی که مشتری خرید دستگاه او می‌شوند ابتدا آموزش تولید و سپس آموزش بازاریابی می‌بینند. آقای رضایی مرد توانمندی است. او کار بازاریابی انجام داده و درباره آن کتاب هم نوشته است. بعضی افراد هستند که می‌خواهند از صفر شروع کنند هیچ اطلاع و آموزشی ندارند. آقای رضایی اطلاعاتش را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. محصولات بعضی‌ها را هم به صورت کامل می‌خرند و با آن‌ها تهاتر انجام می‌دهند.

در آن منطقه هر بخشی میوه و محصول اولیه خاص خودش را دارد که خشک کردن آن سودآور است. مثلاً شهرهای بوشهر، کازرون و اهواز سبزی فراوان دارند و شهرهایی مانند نورآباد استان فارس میوه قابل خشک کردن دارد. شهری مانند سمیرم سیب خیلی زیادی دارد. او به مشتریان دستگاه‌های خشک کن پیشنهاد می‌کند که بر روی محصولات خودشان کار بکنند.

برای روستاها نیز شغل ایجاد شده و درآمد روستاییان افزایش یافته است. برای هر فصل می‌توان یک محصول را خشک کرد. مثلاً در تابستان میوه و در زمستان سبزی امکان خشک کردن دارد با انجام این فعالیت نیروی کار دائماً مشغول به فعالیت است.

برچسب‌ها: