به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، مژگان دشتستانی نویسنده کتاب «وعده دیدارمان دشت شقایق» شامگاه پنجشنبه در کتابخانه مرکزی اهواز با بیان اینکه شهدا حق زیادی بر گردن ما دارند؛ اظهار کرد: شهدا شجاعتهای فراوانی داشتند که برای حفظ حریم وطن از جان و مال خود گذشتند تا آرامش و آسایش را برای فرزندان خود به ارث بگذارند.
دشستانی با اشاره به اینکه نسل آینده باید شهدا را بشناسند و از آنان درس شجاعت بیاموزند، افزود: در تاریخ از جبهه و جنگ سخن بسیار گفته شده اما از وقایعی که بر خانواده شهدا بعد از شهادت عزیزانشان و سختیهایی که خانوادهها در آن زمان متحمل شدند، کسی سخنی بهمیان نیاورده است.
وی ادامه داد: تلاش کردم این خلاءها و جای خالی شهدا دربین خانوادههایشان را بانوشتن کتاب «وعده دیدارمان دشت شقایق» برای آنان جبران کنم تا شاید بتوانم ذرهای آنان را خوشحال کنم و خرسندم که خداوند این توانایی را به من داد که بتوانم از شهدا بنویسم.
دبیر علمی این نشست در این آیین با اشاره به اینکه تاریخ شفاهی از مهمترین گنجینههای فرهنگی هر کشوری است؛ اظهار کرد: خوشبختانه در ۱۰۰ سال اخیر در کشور ما به همت هنرمندان، شاعران و نویسندگان نقیصهای که در تاریخ شفاهی داشتیم، در حال جبران است.
فردین کوراوند افزود: هنرمندان ما تلاش کردند با هنرنمایی در عرصه ادبیات شفاهی کتابهای جدید و جذاب به حوزه ادبیات شفاهی اضافه کنند و تاریخ شفاهی کشور خود را زنده نگه داشته و خاطرات شهیدان و خانوادههای آنان را تبدیل به کتاب کرده تا از نسیان خاطرات جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه کار نویسنده در این مرحله سخت و پیچیده است؛ گفت: در کتاب «وعده دیدارمان دشت شقایق»، پیوستگی موضوعات و خاطرات خانوادههای شهدا، نویسنده را مجاب کرده که در ذهن خود افراد داستان را مجسم کند به طوری که اغلب در مورد آنها از شناخت کافی برخوردار بود.
در این رونمایی نویسنده خوزستانی با تشریح اینکه ادبیات با کل جهان هستی ارتباط دارد؛ گفت: این کتاب دارای ادبیاتی احساسی است که به مخاطب خود تلنگر میزند تا آن را درک کند و از آن درس زندگی بگیرد.
محمد امین کاملی افزود: نویسنده زمانی که رمان مینویسد یک رسالتی برعهده دارد که باید آن را به نحو احسن انجام دهد تا بتواند مخاطب را برای خواندن این کتاب جذب کند که خوشبختانه خانم دشتستانی در این کتاب از نثر احساسی و جذاب استفاده کرده که برای مخاطب کششی، قابل فهم و سهل است.
در این مراسم فرمانده گردان سجاد، اظهار کرد: در ادبیات جنگ، افرادی از جمله سردار سلیمانی مشخص است اما در لابهلای این اوضاعها، افرادی هستند که ناشناخته و مجهول باقی ماندهاند.
حسین خدایی گفت: نگاه ما علاوه بر سرداران باید به سمت افراد کوچک هم باشد. زیرا این افراد دلاورانی هستند که در ادبیات جنگ گم شدند و خاطرهای از آنها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بر گردن شعرا و هنرمندان حق است که خاطرات شهدا را بنویسند؛ گفت: به لطف شهدا ما امروز در صحت و سلامت زندگی میکنیم و زندگی خود را به آنها که شجاعانه جنگیدند، مدیون هستیم.
وی با بیان اینکه در زمان جنگشیر زنهایی نیز حضور داشتند، افزود: باید راه و خاطره شهد را با نوشتن کتاب، زنده نگه داریم و نسل جوان را به سمت شهدا هدایت کنیم تا ادامه دهنده راه آنان باشند.
∎