شناسهٔ خبر: 71369613 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

تیاگو آویلا مطرح کرد؛

رسانه‌های آمریکا همواره دروغ می‌گویند/ مردم برزیل فکر می‌کنند زنان در ایران هنوز حق دانشگاه رفتن ندارند

تیاگو آویلا مطرح کرد؛ تیاگو آویلا با اشاره به اینکه رسانه‌های آمریکایی همواره دروغ می‌گویند، تأکید کرد که فیلمسازی می‌تواند اقدامی علیه دروغ‌های این رسانه‌ها باشد.

صاحب‌خبر -

تیاگو آویلا (استاد جامعه‌شناسی برزیلی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: همانطور که همه می‌دانیم آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها در رسانه‌هایشان درباره ایران دروغ می‌گویند. آنها این کار را پیش‌تر هم انجام می‌دادند، همچنان انجام می‌دهند، در آینده هم به همین روند ادامه خواهند داد. من با سوال از مخاطبانم سعی می‌کنم علیه این اقدامات اسرائیل و آمریکا کاری انجام دهم. مثلاً از آن‌ها می‌پرسم که آیا شما می‌دانید بزرگ‌ترین کشور حوزه موشکی در خاورمیانه چه کشوری است؟ و طبیعتاً پاسخ به طور مشخص ایران است و من با همین ترفند ساده طرح پرسش و ارائه پاسخ به سهم خودم اقدامی علیه این رسانه‌ها انجام می‌دهم؛ البته این یک مثال است و من در موارد مختلفی اعم از پزشکی و... هم سوالاتی مطرح می‌کنم که در آن موارد هم ایران جزو برترین کشورها در خاورمیانه به حساب می‌آید.

آویلا درباره نوع برخورد و پرداخت رسانه‌های برزیلی درباره ایران، گفت: متأسفانه رسانه‌های برزیلی درباره ایران چندان صحبت نمی‌کنند و اگر هم بخواهند درباره ایران صحبتی کنند به نکات مثبت اشاره نخواهند کرد. من دومین بار است که به ایران آمده‌ام و باید بگویم بین آنچه که رسانه‌ها از ایران روایت می‌کنند تا آنچه که در واقعیت دیده می‌شود، تفاوت بسیاری وجود دارد.

وی افزود: به عنوان مثال در رسانه‌های برزیل گفته می‌شود که زنان در ایران حق دانشگاه رفتن ندارند یا حتی بیرون از خانه هم نمی‌توانند حضور داشته باشند که اگر سفری به ایران داشته باشیم، متوجه می‌شویم که در واقعیت اینگونه نیست. من چند نفر را در شهر قم دیدم که دانشجو بودند و درس می‌خواندند، در حالیکه حتی چند فرزند داشتند. با وجود این در رسانه‌های برزیل درباره ایران روایت دیگری وجود دارد و گفته می‌شود که زنان اصلاً حق درس خواندن ندارند. آنچه که در واقعیت وجود دارد با آنچه که در رسانه‌های برزیل مطرح می‌شود بسیار متفاوت است.

این استاد جامعه‌شناسی در ادامه تأکید کرد: دلیل این اتفاق فعالیت‌های رسانه‌ای آمریکا است که بر رسانه‌های ما هم تأثیر گذاشته و این تأثیر انکارناپذیر است. متأسفانه این رسانه‌ها دروغ می‌گویند و مدام به مسائل و نکات منفی توجه دارند و سعی در جلوه دادن این نکات منفی هستند درحالیکه چشمشان را بر نکات مثبت می‌بندند و آنها کاملاً سعی‌شان بر بی‌توجهی است. اگر به مردم برزیل بگویید که در ایران زنان رانندگی می‌کنند هیچکس باورش نمی‌شود چرا که همان رسانه‌ها بر ذهن مخاطبانشان تأثیر گذاشته‌اند و آنها برخی حقایق را نمی‌توانند بپذیرند.

آویلا درباره شناخت مردم برزیل از موسیقی ایرانی گفت: آمریکایی‌ها فقط به ترویج و تبلیغ فرهنگ خودشان توجه دارند و نسبت به برزیل تلاش کرده‌اند تا مردم این کشور تنها با فرهنگ آمریکا آشنا باشند و شناختی از دیگر فرهنگ‌ها و دیگر کشورها نداشته باشند. به عنوان مثال زمانیکه ترامپ در ریاست جمهوری قبلی‌اش که دستور به ترور شهید سلیمانی داد و او را به شهادت رساند مردم در برزیل بر این عقیده بودند که یک تروریست متعلق به یک کشور عربی کشته شده است؛ اطلاعات مردم در حدی بود که نه تنها اتهام تروریست بودن را پذیرفته بودند، حتی نمی‌دانستند که ایران کشوری عربی نیست و کشوری فارسی زبان است.

وی درباره دیده شدن فیلم‌های ایرانی در برزیل اظهار کرد: مردم برزیل به شدت اهل سینما و فیلم دیدن هستند و تعداد کمی از مردم هم فیلمسازان، فیلم‌ها و به طور کل سینمای ایران را می‌شناسند. البته من به شخصه چندان اهل فیلم دیدن و سینما نیستم و دقیقاً نمی‌توانم بگویم که چه فیلم‌هایی از سینمای ایران در برزیل بیشتر دیده می‌شود اما به نظر من اگر همکاری مشترکی بین سینماگران ایرانی و سینماگران برزیلی ایجاد شود، می‌تواند به قرابت فرهنگی بین ایران و برزیل کمک کند. مطمئناً این اتفاقی مبارک، مهم و امکانپذیر است و ما می‌توانیم از طریق سینما و ساخت فیلم‌ها و سریال‌های مختلف علیه پروپاگاندای امپریالیسم و گروه‌های رسانه‌ای آمریکایی اقدامی جدی داشته باشیم و به همین دلیل نباید به سینما بی‌توجه باشیم.

آویلا در پایان اظهاراتش درباره شرایط فیلمسازی در برزیل گفت: فیلمسازی در برزیل کاری بسیار آسان است و بیشتر بازیگران و هنرمندان ما که در شهرهای سائوپولو و ریو دو ژانیرو هستند به راحتی مجوز دریافت می‌کنند و فیلم می‌سازند و مشکل خاصی در این مورد برای فیلمسازان وجود ندارد. چندی پیش حتی یکی از بازیگران زن سینمای برزیل جایزه معتبری از یک جشنواره سینمایی دریافت کرد و هر سال آثاری از سینمای برزیل معمولاً در دنیا مورد استقبال قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: