شناسهٔ خبر: 71345042 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فرصت‌های طلایی خراسان جنوبی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان

استاندار خراسان جنوبی در نشست بررسی فرصت‌های اقتصادی با افغانستان با تأکید بر ظرفیت‌های بی‌نظیر این استان در حوزه‌های کشاورزی، معدن و گردشگری، از افزایش ۶۰ درصدی صادرات به این کشور خبر داد و خواستار استفاده بهینه از مرز مشترک برای تقویت روابط تجاری و آموزشی شد.

صاحب‌خبر -

سید محمد رضا هاشمی امروز پنجشنبه ۲۵ بهمن در نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان با اشاره به حضور ۷۰۰ دانشجوی افغانستانی در استان، گفت: در حوزه آموزشی می‌توانیم همکاری مشترک داشته باشیم و آمادگی داریم تا زمینه و زیرساخت‌های لازم را برای این همکاری فراهم کنیم.

وی دلیل بیشتر بودن تردد از مرز دوغارون را نامناسب بودن وضعیت جاده ماهیرود به فراه (ولایتی در افغانستان) عنوان کرد.

هاشمی با اشاره به اهمیت جاده ماهیرود به فراه، از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی این موضوع خبر داد و خواستار نگاه ویژه وزارت امور خارجه برای تکمیل سریع این جاده شد.

استاندار خراسان جنوبی افزود: صادرات خراسان جنوبی به افغانستان حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و به ۷۵۰ میلیون دلار رسیده است.

وی بر پیگیری جدی موضوع راه دسترسی بازارچه ماهیرود به فراه افغانستان تاکید کرد و خواستار تسریع در تکمیل این پروژه شد.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت‌های بالای استان در حوزه‌های معدن، کشاورزی و گردشگری، مرز مشترک با افغانستان را یک فرصت مهم برای توسعه استان دانست و افزود: با وحدت و همدلی باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وجود چهار شهرستان مرزی با مردمی سخت‌کوش و پرتلاش، گفت: استان در حوزه کشاورزی نیز دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای است، به طوری که ۹۸ درصد زرشک دنیا در این استان تولید می‌شود و زعفران آن نیز به یک برند جهانی تبدیل شده است.

پیشرفت ۸۵ درصدی جاده ماهیرود – فراه؛ پیگیری بازگشایی گذرگاه‌های تجاری با افغانستان

علیرضا بیگدلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز  مهم‌ترین موضوع این سفر را توسعه ارتباطات زمینی و ساخت جاده‌های مشترک عنوان کرد.

بیگدلی با اشاره به احداث جاده «ماهیرود – فراه» اظهار داشت: تاکنون ۸۵ درصد از این مسیر ۱۲۰ کیلومتری تکمیل شده است و تلاش‌ها برای اتمام هرچه سریع‌تر آن با همکاری استان خراسان جنوبی و مقامات افغانستان ادامه دارد.

وی همچنین به موضوع بازگشایی گذرگاه‌های تجاری مسدود شده خراسان جنوبی از سوی افغانستان اشاره کرد و گفت: این گذرگاه‌ها حدود یک دهه پیش به‌صورت یک‌طرفه از سوی دولت افغانستان به حالت تعلیق درآمده است.

وی تصریح کرد: پیگیری برای بازگشایی سه بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل در حال پیگیری است و فرصتی دوباره برای تجارت میان مردم دو کشور فراهم می‌کند.

سفیر ایران با تأکید بر اهمیت خراسان جنوبی در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی بیان کرد: این استان از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در این زمینه برخوردار است و مقرر شده تسهیلات ویژه‌ای برای پایانه‌های مرزی آن در نظر گرفته شود.

وی در ادامه به پیگیری مذاکرات در زمینه توسعه صادرات، واردات و تجارت میان ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت کنونی افغانستان و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد خراسان جنوبی، آینده بسیار روشنی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور پیش‌بینی می‌شود.

به گفته وی همچنین زمینه‌های جدیدی برای گسترش تعاملات، به‌ویژه در حوزه صادرات و واردات، فراهم خواهد شد.

انتهای پیام