شناسهٔ خبر: 71344969 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فودپرس | لینک خبر

خواص کنجد؛ بررسی 30 مورد از فواید کنجد برای بدن

در این مقاله ما به بررسی خواص کنجد برای سلامتی و زیبایی از دیدگاه جامعه پزشکی پرداخته ایم کلیک کنید و مزایای استفاده از دانه کنجد را به طور کامل بخوانید.

صاحب‌خبر -

دانه‌های کنجد خواص بسیار زیادی برای بدن دارند، که توسط جوامع پزشکی نیز این مسئله تایید شده است. این دانه مغذی منبع غنی از اسیدفولیک، کلسیم، فسفر، نیاسینامید، مس، فسفر و آهن است. به واسطه دانه‌های کنجد می‌توانید پوست خود را شاداب و سرزنده کنید. این دانه مغذی به کاهش سطح کلسترول بد خون یا همان LDL کمک می‌کند. از دیگر خواص کنجد می‌توان به نقش کلیدی آن در محافظت از رادیکال‌های کبد اشاره کرد. مهم‌ترین فایده کنجد سرشار از آنتی اکسیدان هستند و به تنظیم فعالیت سلول‌های خونی کمک خواهند کرد. کنجد باعث تقویت استخوان و مفاصل شده و از بیماری‌های خاص نظیر آرتروئیت جلوگیری می‌کند. خاصیت کنجد محدود به چند مورد خاص و جزئی نیست. با قرار دادن این دانه مغذی در رژیم غذایی خود می‌توانید در مسیر سلامتی قدم بردارید. ترکیبات دانه کنجد از ماهیچه‌های قلب محافظت خواهد کرد.

دانه کنجد چیست؟

کنجد دانه‌ای دولپه‌ای است، که خاصیت بسیار زیادی برای بدن دارد. هر ۱۰۰ گرم از این دانه حدود ۵۷۲ کیلو کالری انرژی دارد. دانه کنجد به بهبود شرایط جسمی بدن کمک کرده و از ابتلاء به بیماری‌های مختلف می‌تواند پیشگیری کند. خاصیت این دانه مغذی برای بدت توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شده است. دانه کنجد سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌های کنجد به حذف رادیکال‌های آزاد در بدن کمک خواهد کرد. خاستگاه اصلی این دانه هند و آفریقا است. این دانه مغذی قدیمی‌ترین گیاهان روغنی در جهان محسوب می‌شود.
 با مصرف این دانه به صورت مداوم می‌توانید با بسیاری از بیماری‌های مزمن جسمی مبارزه کنید. دانه کنجد به تولید سروتونین بیشتر در خون کمک می‌کند. این دانه در مناطق گرمسیری بیشتر رشد کرده و روغن دانه کنجد خواص نامحدودی برای بدن دارد. این دانه جادویی اکسیر جوانی پوست و سلامتی بدن می‌باشد.

جدول فواید و مزایای کنجد

عنوان توضیحات
ویتامین‌های موجود در دانه کنجد ویتامین‌های گروه E و B
بهترین زمان مصرف کنجد صبح به صورت ناشتا و شب قبل از خواب
عوارض مصرف بیش از حد کنجد عفونت آپاندیس، اسهال، حالت تهوع، سقط جنین و...
خواص کنجد برای نوجوانان افزایش قد و حمایت از محرک‌های رشد
فواید کنجد برای نوزادان درمان خشکی پوست و جوش‌های ریز
مزایای کنجد برای بانوان جلوگیری از سقط جنین، درمان بیماری‌های زنانه و کاهش دردهای قاعدگی

مهم‌ترین خواص کنجد:

از خواص دانه کنجد مغذی این است که به فعالیت بهتر مغز کمک خواهد کرد. کنجد منجر به افزایش تعداد سلول‌های خاکستری مغز خواهد شد. این دانه به رشد بهتر جنین کمک خواهد کرد. همچنین خطر سقط در ماه‌های اول بارداری را تا حدود ۷۰ درصد می‌تواند کاهش دهد. با مصرف کنجد می‌توانید از ابتلاء به دیابت در دوران بارداری جلوگیری کنید. از دیگر خواص این دانه مغذی می‌توان به نقش پررنگ آن در پیشگیری از دیابت اشاره نمود. کنجد به کنترل قند خون بیماران دیابتی نیز کمک خواهد کرد. اگر از مشکل پرفشاری خون رنج می‌برید؛ مصرف دانه کنجد را در اولویت نخست خود قرار دهید.
 کنجد نقش موثری در پیشگیری از ریزش مو داشته و به رشد سریع موهای سر کمک می‌کند. افرادی که در اثر شیمی درمانی موهای خود را از دست داده‌اند، با روغن دانه کنجد می‌توانند به رشد بهتر موهای سر کمک کنند. این دانه ارزشمند به بهبود متابولیسم بدن کمک می‌کند و خاصیت چربی سوزی دارد. 

ارزش غذایی دانه کنجد:

دانه کنجد حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E است، که این ویتامین باعث نابودی رادیکال‌های آزاد خواهد شد. دانه‌های کنجد منبع غنی از مس هستند و به درمان بیماری‌های مفصلی کمک خواهند کرد. خاصیت کنجد این است که حاوی آهن بوده و حاوی مقدار قابل توجهی منگنز است. کلسیم موجود در این دانه مغذی به تقویت استخوان‌ها کمک خواهد کرد. کنجد حاوی ۱۰ میلی گرم منیزیم بوده و همچنین این دانه حاوی مقدار قابل توجهی روی است.
دانه کنجد حاوی گروه‌های مختلف ویتامین است. دانه کنجد یک پکیج کامل از ویتامین‌های گروه B می‌باشد. پروتئین‌های موجود در دانه کنجد به تجزیه بهتر سلول‌های چربی کمک خواهند کرد. 

خواص کنجد

دانه کنجد چه ویتامین‌هایی دارد؟

فواید دانه کنجد این است که به دلیل ویتامین‌های مختلفی که دارد، در لیست مواد غذایی ارزشمند قرار گرفته است. این دانه حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E می‌باشد، که نقش کلیدی در بهبود سلامت جسمی دارد. کنجد حاوی ویتامین‌های گروه B1، B2، B6، B3 و B9 است. هر یک از گروه‌های مختلف این ویتامین به بهبود وضعیت جسمی کمک خواهند کرد. از دیگر ویتامین‌های موجود در این دانه می‌توان به A اشاره کرد. این ویتامین به تنظیم فعالیت‌های گوارشی کمک می‌کند. چارچوب جدیدی از سلامتی را در سایه دانه کنجد لمس خواهید کرد.

 مزایا استفاده از دانه کنجد برای سلامتی:

خواص دانه کنجد توسط گروهی از پزشکان در کشور اسپانیا مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته؛ این دانه نقش کلیدی در درمان بیماری‌های مختلف و پیشگیری از عارضه‌های جسمی مختلف دارد. این دانه ارزشمند راز پنهان سلامتی در سنین مختلف است. خواص دانه‌های کنجد توسط سازمان غذا و دارو ایران نیز تایید شده است. این دانه مغذی حاوی حجم قابل توجهی از مواد معدنی مختلف می‌باشد. مصرف این دانه در سنین مختلف توصیه می‌شود.
کنجد تمامی آن چیزی را که بدن نیاز دارد؛ دارا می‌باشد. در ادامه به بررسی مزایا استفاده از دانه کنجد خواهیم پرداخت.

  1. افزایش متابولیسم بدن:
    دانه‌های کنجد به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کنند. اگر از مشکل چاقی و اضافه وزن رنج می‌برید؛ حتما کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این دانه باعث لاغری و کاهش وزن سریع خواهد شد.
  2. جلوگیری از دیابت:
    این دانه ارزشمند به جلوگیری از دیابت کمک خواهد کرد. خواص دانه های کنجد این است که نقش کلیدی در تنظیم میزان قند خون دارد.
  3. .کاهش فشار خون:
    بهترین راهکار برای کاهش فشار خون، مصرف مداوم دانه کنجد است. ویتامین‌های موجود در روغن دانه کنجد به کاهش کلسترول بد خون کمک شایانی خواهند کرد.
  4. درمان شوره سر:
    بهترین راهکار اقتصادی برای درمان شوره سر، استفاده از روغن دانه کنجد می‌باشد. تحت چنین شرایطی این عارضه در کوتاه‌ترین زمان ممکن درمان خواهد شد.
  5. درمان بیماری‌های زنانه:
     از خواص دانه کنجد به درمان بیماری‌های زنانه کمک خواهد کرد. این دانه به کاهش‌ دردهای ناشی از قاعدگی نیز می‌تواند کمک کند.
  6. تقویت قوای جنسی:
    اگر از مشکلات جنسی رنج می‌برید؛ از فواید دانه کنجد غافل نشوید و آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  7.  درمان مشکلات نعوظ:
    به منظور درمان مشکلات نعوظ می‌توانید از دانه کنجد کمک بگیرید. خاصیت کنجد این است که به درمان سریع و فوری این عارضه کمک خواهد کرد.
  8. درمان تنبلی روده:
    این دانه مغذی فعالیت‌های روده را تنظیم خواهد کرد و همچنین تعداد باکتری‌های مفید روده بزرگ را افزایش می‌دهد.
  9. درمان استرس و اضطراب:
    به واسطه خواص کنجد می‌توانید استرس و اضطراب را در یک بازه زمانی کوتاه مدت درمان کنید. کنجد میزان اندورفین موجود در خون را به راحتی افزایش می‌دهد. از نوشیدنی هایی که باعث کاهش استرس و اضطراب میشود میتوان به خواص عرق کاسنی اشاره کرد.
  10. جلوگیری از سرطان پوست:
    استفاده از روغن کنجد به راحتی از سرطان پوست جلوگیری خواهد کرد. این روغن باعث ایجاد یک سد دفاعی در پوست خواهد شد.
  11.  تقویت سلامت قلب:
    از خواص کنجد این است که ماهیچه‌های قلب را تقویت کرده و همچنین از تپش قلب جلوگیری خواهد کرد.
  12.  افزایش کیفیت اسپرم‌ها:
    ویتامین‌های موجود در دانه کنجد به افزایش کیفیت اسپرم‌ها کمک شایانی خواهد کرد. برای درمان نازایی در آقایان از خواص دانه های کنجد غافل نشوید.
  13. درمان کم خونی:
    دانه کنجد به درمان کم خونی در یک بازه زمانی کوتاه مدت کمک خواهد کرد. این دانه ارزشمند به جذب بهتر آهن در بدن کمک می‌کند.
  14. تقویت سیستم ایمنی بدن:
    این دانه مغذی به تقویت سیستم ایمنی بدن  کودکان و بزگسالان کمک کرده و تعداد گلبول‌های سفید بدن را افزایش می‌دهد.
  15.  درمان آرتریت:
    برای درمان آرتریت و بیماری‌های مفصلی می‌توانید از فواید دانه کنجد کمک بگیرید. این دانه مغذی به تقویت استخوان‌ها نیز کمک می‌کند.
  16. جلوگیری از چین و چروک:
    بهترین راهکار برای جلوگیری از چین و چروک، ماساژ صورت با روغن دانه کنجد می‌باشد. تحت چنین شرایطی پوست در مسیر شادابی و جوانی قرار خواهد گرفت.
  17. حفظ سلامت نوزادان:
    به واسطه روغن دانه کنجد می‌توانید از خشکی پوست نوزاد جلوگیری کند. این دانه ارزشمند جوش‌های ریز روی پوست نوزاد را از بین خواهد برد.
  18. بهبود سلامت چشم:
    ویتامین‌های موجود در دانه کنجد به بهبود سلامت چشم کمک شایانی می‌کند. این دانه نقش کلیدی در تقویت بینایی دارد.
  19. سلامت دهان و دندان:
    این دانه مغذی به درمان بیماری‌های لثه کمک کرده و از پوسیدگی دندان جلوگیری خواهد کرد.
  20. درمان بیماری‌های تنفسی:
    منیزیم موجود در دانه‌های کنجد به درمان بیماری‌های تنفسی در یک بازه زمانی کوتاه مدت کمک خواهد کرد.
  21. بهبود فرایند هضم:
    دانه کنجد به هضم بهتر مواد غذایی در سیستم گوارشی کمک خواهد کرد. این دانه کولون‌های روده بزرگ را سالم نگه می‌دارد. از خواص میوه های فصل زمستان نیز می توان گفت باعث هضم غذا میشود.
  22.  پاکسازی بدن از سموم:
    به واسطه دانه کنجد می‌توانید بدن را از هرگونه آلودگی پاک کنید و وارد مسیر سلامت جسمی شوید.
  23. کاهش التهابات بدن:
    دانه کنجد خاصیت ضد التهابی دارد و به درمان التهابات ناشی از عضلات و دردهای استخوانی کمک می‌کند.
  24.  محافظت از پوست در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید:
    روغن دانه کنجد باعث ایجاد یک سد دفاعی روی پوست شده و از پوست صورت به خوبی مراقبت خواهد کرد.
  25.  تقویت گردش خون:
    دانه کنجد به پمپاژ بهتر خون کمک خواهد کرد و همچنین نقش موثری گردش خون را تقویت خواهد کرد.
  26. جلوگیری از افسردگی:
    دانه کنجد نقش کلیدی در جلوگیری از افسردگی دارد؛ زیرا این دانه باعث ترشح هورمون دوپامین از مغز خواهد شد
  27. تقویت حافظه:
    دانه کنجد به تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر کمک خواهد کرد. این دانه مغذی فعالیت دو نمیکره مغز را کنترل می‌کند.
  28. افزایش سطح انرژی:
    اگر در طول روز انرژی کافی برای انجام فعالیت‌های مختلف ندارید؛ کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این دانه ارزشمند به افزایش سطح انرژی کمک می‌کند.
  29. درمان بیماری‌های کبدی:
    از خواص کنجد این است که میزان چربی موجود در کبد را کنترل کرده و نقش کلیدی در تنظیم مقدار آنزیم‌های ترشح شده دارد.
  30. کاهش اشتها:
    اگر به دنبال کاهش اشتهای خود در طول روز هستید؛ حتما دانه کنجد را مصرف کنید. و نیز میتوان از خواص شیر زعفران نیز برای کاهش اشتها نام برد. این دانه مغذی باعث ایجاد حالت سیری کاذب در بدن شده و اشتها را کنترل می‌کند.

 تمامی موارد ذکر شده بالا، تنها بخشی از خواص دانه‌های کنجد هستند. این دانه ارزشمند شاه کلید سلامتی و تندرستی در تمامی سنین است.

خواص دانه های کنجد

بهترین نحوه استفاده از دانه کنجد:

شما به روش‌های مختلف می‌توانید از دانه کنجد استفاده کنید. بهترین روش استفاده به صورت خام می‌باشد. تحت چنین شرایطی ویتامین‌ها، مواد مغذی و املاح معدنی این دانه ارزشمند حفظ خواهد شد. برای درمان بیماری‌های پوست و مو بهترین شیوه استفاده از روغن دانه کنجد است. همچنین این دانه را به راحتی می‌توانید به سالاد و غذاهای خود اضافه کنید، تا علاوه بر تجربه طعم جدید در مدار سلامتی قدم بردارید. 

مضرات دانه کنجد چیست؟

اگر به دانه کنجد حساسیت دارید؛ مصرف آن را فراموش کنید. در صورت عدم رعایت این نکته درگیر عوارض ناشی از مصرف کنجد خواهید شد. مصرف بیش از حد این دانه مغذی باعث افزایش وزن و دیابت خواهد شد. معمولا مصرف بی رویه کنجد باعث تشدید مشکلات گوارشی نظیر اسهال خواهد شد. مصرف بیش از حد دانه کنجد باعث افزایش خطر ابتلاء به عفونت آپاندیس خواهد شد.
در دوران بارداری از مصرف بی‌مورد دانه کنجد خودداری نمایید؛ زیرا خطر سقط جنین را می‌تواند افزایش دهد.

مصارف استفاده از فواید کنجد:

دانه کنجد را به صورت خام، بوداده و آسیاب شده در رژیم غذایی خود می‌توانید قرار دهید. این دانه ارزشمند به عنوان آجیل نیز می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از کنجد به منظور پخت و پز و ایجاد طعم بهتر در غذاهای ایرانی و بین المللی می‌توان کمک گرفت.

کنجد را چه موقع بخوریم؟

برای بهره مندی از خواص بی‌نظیر کنجد، حتما با معده خالی این دانه جادویی را میل کنید. تحت چنین شرایطی ویتامین‌ها، مواد معدنی و املاح موجود در دانه‌های کنجد به طور کامل جذب بدن خواهند شد. مصرف کنجد در ساعات اولیه روز به افزایش چربی سوزی کمک خواهد کرد. مصرف کنجد در ساعات پایانی روز نقش کلیدی در یک خواب راحت و آرام دارد.

 عوارض جانبی و مشکلات مصرف بیش از حد کنجد:

مصرف بیش از حد کنجد می‌تواند عوارض مختلفی را در پی داشته باشد. معمولا مصرف بی‌رویه این دانه در خانم‌ها باعث ایجاد اختلالات گسترده در چرخه قاعدگی می‌شود. مصرف بیش از حد کنجد خطر نابودی باکتری‌های مفید روده را افزایش می‌دهد. همچنین در آقایان مصرف بی‌رویه این دانه جادویی منجر به ایجاد اختلالات شایع در نعوظ خواهد شد.
از دیگر عوارض جانبی مصرف بیش از حد کنجد می‌توان به حالت تهوع و درد شکمی اشاره نمود. 

خواص انواع کنجدها و تفاوت‌ آن‌ها:

با یک بررسی ساده متوجه خواهید شد، که دانه‌های کنجد انواع مختلفی دارند. هر یک از انواع مختلف این دانه تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. در ادامه به بررسی انواع کنجد و تفاوت آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • کنجد سفید:

دانه‌های این کنجد رنگ روشنی دارند و بیشتر این نوع از کنجد برای شیرینی پزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنجد سفید برای درمان بیماری‌های گوارشی، پوستی و مفصلی معجزه می‌کند.

  • کنجد سیاه:

این نوع از کنجد از نظر اندازه درشت‌تر بوده و رنگ آن کاملا مشکی می‌باشد. کنجد سیاه به دلیل طعم متفاوت برای روغن گیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از کنجد به تنظیم فعالیت‌های قلب و کبد کمک خواهد کرد.

  • کنجد قهوه‌ای:

این نوع از کنجد به رنگ قهوه‌ای روشن است و بیشتر برای پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنجد قهوه‌ای برای درمان اختلالات خواب، تنظیم فعالیت‌های گوارشی، درمان بیماری‌های زنانه و تقویت قوای جنسی به شدت توصیه می‌شود.

بر اساس نیاز و ذائقه خود می‌توانید بهترین نوع کنجد را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

انواع کنجد

جمع بندی:

دانه‌های کنجد ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. این دانه ارزشمند سرشار از ویتامین‌های گروه E و B است. خواص کنجد توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شده است. این دانه جادویی انواع مختلفی دارد و هر یک به تفکیک ارزش غذایی متفاوتی دارا است. کنجد به درمان بیماری‌های گوارشی، تنفسی، قلبی، پوستی و مویی در کوتاه‌ترین زمان ممکن کمک می‌کند.
در مصرف این دانه ارزشمند نباید زیاده روی کنید، در غیر این صورت درگیر عوارض مصرف بیش از حد کنجد خواهید شد. بهترین زمان مصرف دانه‌های کنجد، صبح به صورت ناشتا و شب قبل از خواب می‌باشد.
 

کد خبر 55742