شناسهٔ خبر: 71388332 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بورس نیوز | لینک خبر

متا در حال ساخت طولانی‌ترین کابل زیر دریایی جهان به طول ۵۰ هزار کیلومتر است

پروژه Waterworth متا پس از تکمیل ۵۰ هزار کیلومتر (بیشتر از محیط زمین) طول خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش بورس‌نیوز، چند ماه پیش شایعاتی به گوش رسید که حاکی از این بود که متا قصد دارد پروژه‌ای بزرگ به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای ساخت کابل فیبر نوری زیر دریایی‌ای که به تمامی نقاط جهان می‌رسد، راه‌اندازی کند. این شرکت قرار بود به‌عنوان تنها مالک و کاربر این کابل زیردریایی عمل کند. حالا متا تأیید کرده که در حال توسعه پروژه‌ای با نام Waterworth است.

بر اساس اعلام متا، پروژه Waterworth پس از اتمام، به ۵ قاره اصلی خواهد رسید و طول آن به بیش از ۵۰ هزار کیلومتر خواهد رسید که بیشتر از محیط زمین است و به عنوان بلندترین کابل شبکه زیر دریایی جهان شناخته خواهد شد. نقاط ورود اصلی این کابل در ایالات متحده، برزیل، آفریقای جنوبی، هند و استرالیا قرار دارد.

متا اعلام کرده که Waterworth بلندترین پروژه کابل فیبر ۲۴ جفت (fiber pair cables) در سطح جهان است. این شرکت از فناوری پیشرفته مسیریابی برای نصب این کابل در عمق حداکثر ۷ هزار متری زیر آب استفاده می‌کند. در صورتی که کابل‌ها به اندازه کافی در عمق دریا قرار نگیرند، ممکن است در اثر وقوع سوانح مختلف مانند کشیدن لنگرها آسیب ببینند.

متا در خصوص کاربردهای این کابل اطلاعات دقیقی ارائه نکرده و تنها به «ارتباطات دیجیتالی، ویدیویی و تراکنش‌های آنلاین» اشاره کرده و می‌گوید که این کابل برای اتصال پرسرعت «هوش مصنوعی» ضروری است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، خدمات و پلتفرم‌های متا نظیر اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک به تنهایی حدود ۱۰ درصد از مصرف اینترنت ثابت جهانی و ۲۲ درصد از ترافیک موبایل را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین احداث این کابل ارتباطی می‌تواند به ایجاد اتصالات پایدار کمک شایانی کند.

یکی از کشورهایی که متا به‌عنوان بخشی از توسعه شبکه کابلی خود انتخاب کرده، هند است. متا بر این باور است که فرصت‌های موجود در هند و نقشی که این شبکه در ارائه خدمات هوش مصنوعی در سطح جهانی ایفا خواهد کرد، از دلایل اصلی راه‌اندازی این شبکه است. در نهایت، عوامل ژئوپلیتیکی مختلفی برای انتخاب این کشورها به‌عنوان دروازه‌های ورودی در نظر گرفته شده است.

در روز پنجشنبه، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، و «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند، بیانیه‌ای منتشر کردند که شامل فهرستی از زمینه‌های همکاری این دو کشور بود. در این بیانیه همچنین به توسعه مشترک فناوری‌های زیر دریا به‌عنوان بخشی از همکاری‌های دفاعی و همچنین به پروژه ۵۰ هزار کیلومتری Waterworth متا و نقش هند در تأمین مالی برخی از بخش‌های آن اشاره شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :