شناسهٔ خبر: 71336433 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فعالیت ۲ هزار کارشناس بهداشت و درمان برای کمک به درمان اعتیاد در کشور

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: دو هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند که این افراد از پتانسیل مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد برخوردارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر علیرضا رئیسی، در هفدهمین کنگره دانش اعتیاد گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد شانس ابتلا به اعتیاد در محله‌هایی که در آنها آمار اعتیاد بالاست، پنج تا شش برابر بیشتر است از این رو ضروری است تا بحث پیشگیری از اعتیاد را به صورت محله محور پیش ببریم.

وی با اشاره به اینکه شانس ابتلا به اعتیاد در کودکانی که یکی از والدین آنان معتاد هستند، ده برابر بیشتر از سایرین است، تصریح کرد:بحث پیشگیری از اعتیاد را باید از سطح مدرسه و با آموزش مهارت‌ها برای مقابله با آن شروع کنیم.

دکتر رئیسی ادامه داد: هم اینک دو هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند که این افراد از پتانسیل مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد برخوردارند.

وی ادامه داد: گام اول شناخت پدیده اعتیاد و گام بعدی پذیرش آن است. باید بپذیریم که معضل اعتیاد در کشور در انواع مختلف مانند اعتیاد به الکل وجود دارد و گام سوم اقدام برای درمان است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: امروزه تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی به تحلیل آمار در زمینه اعتیاد کمک می‌کند.

دکتر محمد رئیس زاده همچنین در مراسم گفت: هم اینک ده هزار نفر از پزشکان ما در مراکز ترک اعتیاد به فعالیت مشغول هستند، این در حالیست که می‌توانیم پزشکان بیشتری را که در مراکز بهداشتی به فعالیت مشغولند در امر درمان معتادان سهیم کنیم، اما به دلیل مشکلات صنفی که این افراد درگیر آن هستند، عملا این امر میسر نیست.

وی افزود: از آنجا که اعتیاد پدیده‌ای پیچیده و چند لایه است، با دو مفهوم مافیا که همان عامل اقتصادی اعتیاد است و قربانی که همان شخص معتاد است، مواجه هستیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: در صورت رفع مشکلات صنفی پزشکان به خصوص حل مشکلات مربوط به آیین نامه‌های سلیقه‌ای، جامعه ۴۰۰ هزار نفری آنان آماده همکاری در جهت رفع معضل اعتیاد است. دو هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند که این افراد از پتانسیل مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد برخوردارند.