شناسهٔ خبر: 71325807 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مقابله با سرطان در ایران پابه‌پای کشور‌های پیشرفته

رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت:­ در ایران مرگ بر اثر سرطان هر سال کمتر شده و توانمندی کشور برای مقابله با سرطان پا به پای کشور‌های پیشرفته است.

صاحب‌خبر -
مقابله با سرطان پا به پای کشور‌های پیشرفته
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ­ دکتر محمد اسماعیل اکبری ­افزود: مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند و متاسفانه کمتر از سلامت خود مراقبت می‌کنند.
دکتر اکبری گفت بر اساس آمار‌های سازمان جهانی بهداشت مرگ مردان بر اثر سرطان تا ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود.
وی اضافه کرد: متاسفانه میزان شیوع سرطان در کشور از میزان رشد جمعیت بیشتر است اما به طور کلی میانگین رشد سرطان در جهان صعودی است.
دکتر اکبری افزود: میزان شیوع سرطان در کودکان تا ۱۲ سال حدود دو و نیم درصد است.
وی با بیان اینکه سرطان دومین عامل مرگ در کشور گفت: به زودی سرطان نخستین عامل مرگ در جهان خواهد شد که در این بین سرطان معده کشنده ترین سرطان است. 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه داد: سرطان‌های ریه، کبد، روده، پروستات و مری از نظر عامل مرگ در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
اکبری همچنین با اشاره به اینکه یک سوم افراد مبتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند، گفت: سرطان های کبد، کیسه صفرا و معده بسیار خطرناک است و باید در زمان مناسب برای درمان اقدام شود اما در مقابل سرطان‌ تیروئید و پستان بیشتر خوش خیم بوده و کمتر عامل مرگ می‌شوند.
اکبری با اشاره به شیوع سرطان مری به دلیل مصرف مایعات داغ و دخانیات در کشور اصلاح سبک زندگی را در پیشگیری از این سرطان ضروری دانست. 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: میزان ابتلا به سرطان تا سال ۲۰۴۰ دو برابر خواهد شد چرا که جمعیت کشور در حال سالمندی است و میزان ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد.
اکبری گفت: بانوان زودتر به سرطان مبتلا می‌شوند و دلیل آن هم ابتلا به سرطان پستان در سنین پایین تر است.
وی ادامه داد: عامل اصلی مرگ بر اثر سرطان در مردان پروستات است که می‌توان با تشخیص به هنگام درمان موفق باشد.
اکبری گفت: مردم باید هنگام مشاهده خون در ادرار یا درد یا هر تغییر غیر عادی به پزشک مراجعه کنند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به پراکندگی جغرافیایی سرطان ها در کشور گفت: در شمال شرق کشور، سرطان مری و معده  بیشتر گزارش شده و در جنوب کشور، سرطان ریه و در تهران سرطان پروستات بیشتر مشاهده شده است.
اکبری همچنین گفت: سرطان معده تا ۵ سال اول موجب مرگ نیمی از مبتلایان می‌شود.
 
نیمی از بیماران مبتلا به سرطان سینه کمتر از ۵۰ سال سن دارند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در بخش دیگری از سخنان خود به سرطان HPV هم اشاره کرد و گفت: سن ابتلا به سرطان اچ پی وی در ایران ۱۰ سال پیرتر از کشورهای غربی است.
وی انجام غربالگری سرطان دهانه رحم را ضروری دانست و یکی از راه های پیشگیری به این بیماری را تزریق واکسن عنوان کرد.
 
توجه به بعد معنوی در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان موثر است.
محمد اسماعیل اکبری با بیان تحقیقات در انگلستان و سازمان جهانی بهداشت نشان از موثر بودن معنویان در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان است، افزود: سازمان جهانی بهداشت امسال را به نام سال معنویت نامگذاری کرده است.
وی افزود: پیشگیری از ابتلا و گسترش سرطان در کشور بیشتر حاکمیتی است اما از نظر تقویت معنویات و اصلاح سبک زندگی به افراد وابسته است.
اکبری همچنین افزود: بر اساس تحقیقات مرکز سرطان استفاده از معنویات تا ۲۰ درصد درمان سرطان را موفقیت آمیزتر میکند.

تاثیر روزه داری بر پیشگیری از ابتلا به سرطان 
اکبری یکی از راه های پیشگیری از سرطان را روزه داری عنوان کرد و گفت: بر اساس تحقیقات در آمریکا و چین روزه‌داری به صورت متناوب یا پیوسته  موجب کاهش ابتلا به سرطان میشود.

امکان ابتلا به سرطان به واسطه انجام عمل های زیبایی
رئیس مرکز تحقیقات سرطان همچنین با اشاره به شیوع جراحی های زیبایی در کشور ، نسبت به استفاده از مواد شیمایی در جراحی های زیبایی هشدار داد.
وی افزود: استفاده از هورمون ها نیز موجب سرطان میشود اما به طور کلی درمان اصلی سرطان ها در کشور با استفاده از روش جراحی است که ۴۹ نوع جراحی برای درمان تومورها وجود دارد.
 
تاثیر شیردهی در کاهش ابتلا به سرطان پستان در بانوان
محمد اسماعیل اکبری سرطان پستان را دومین عامل مرگ در زنان دانست و گفت: اغلب افرادی که به سرطان سینه مبتلا میشوند متاسفانه در زمان مناسب بارداری و شیردهی مناسب نداشته اند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه بارداری در زمان مناسب میتواند در کاهش ابتلا به بیماری ها موثر باشد، گفت: از جمله این بیماری ها ، رماتیسم، آرتروزها و حتی  بیماری ام اس (MS) است.