پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و طی ۴۶ سال گذشته در زمینههای مختلف پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم و یکی از این موارد پیشرفت در زمینه خدمات بهداشت و درمان، علم پزشکی و آموزش رشتههای پزشکی است.
در همین رابطه رضا لاری پور، معاون فنی و نظارت و سخنگوی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه با توجه به اینکه اوایل انقلاب از پزشکان هندی، بنگلادشی و سایر کشورها استفاده میکردیم این نیاز در کشور احساس شد که توزیع متوزان پزشک را در کشور داشته باشیم و برای افزایش درصد پزشکان داخلی نسبت به توسعه دانشگاهها و رشتههای پزشکی اقدام کنیم، گفت: از این رو در سال ۱۳۶۴ در مجلس شورای اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی تاسیس شدند و به عبارتی دانشکدههای پزشکی از وزارت علوم جدا شدند و زیر مجموعه وزارت بهداشت قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه ادغام سیستم بهداشت و درمان با آموزش پزشکی اقدامی منحصربهفردی بود و در کمتر جایی از دنیا صورت گرفته است، ادامه داد: با پذیرش دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی و ادامه تحصیلشان در بیمارستانهای آموزشی یک مدل نوین در زمینه آموزش پزشکی را به جهان عرضه کردیم. همچنین تعداد اساتید و اعضای هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی طی این سالها چند برابر شد و تعداد زنان عضو هیئت علمی بیش از چند صد درصد افزایش یافته است و جمع کثیری را از اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی را زنان تشکیل میدهند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور ضمن بیان به اینکه تمایل به تحصیل در رشتههای پزشکی در بین داوطلبان کنکور نیز بسیار افزایش پیدا کرد به نحوی که تعداد زیادی که داوطلبان کنکور به تحصیل در این رشته علاقهمندند که بیشترشان از بین دختران هستند، افزود: اوایل انقلاب حدود ۹ دانشگاه علوم پزشکی داشتیم که در حال حاضر مجموع دانشگاههای علوم پزشکی ما از عدد ۶۰ نیز فراتر رفته است.
ارتقای آموزش پزشکی ایران در عرصه جهانی
لاری پور با اشاره به ارتقای آموزش پزشکی ایران در عرصه جهانی بیان کرد: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی به آموزش پزشکی ایران اعتبار بخشی رسمی داشته است و در حال حاضر بسیاری از همکاران ما سفیران علمی جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها هستند و پزشکی ایران در سطح منطقه و جهانی بسیار خوشنام است.
میزان پیوندهایی که در کشور ما انجام میشود با نرخ پیشرفتهترین کشورهای دنیا برابر است
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور ضمن اشاره به اینکه دستیابی به این پیشرفتها به سادگی نبوده و به مدد تواتمندی اعضای هیئت علمی و ایجاد زیر ساختهای لازم و با وجود همه نقصها کمبودها صورت گرفته است توضیح داد: بسیاری از اعمال جراحی نظیر جراحی قلب، جراحی قلب کودکان، پیوند کبد، پیوند کلیه و.. در داخل کشور انجام میشود و میزان پیوندهایی که در کشور ما انجام میشود با نرخ پیشرفتهترین کشورهای دنیا برابر است این در حالیست که در سالهای نه چندان دور بسیاری از بیماران مجبور بودند برای انجام این اقدامهای درمانی با هزینههای گزاف ارزی به خارخ از کشور بروند.
هیچ فرد ایرانی نیازمند رفتن به خارج از کشور براب درمان نیست
وی با اشاره به توامندی پزشکان حاذق ایرانی در انجام همه فعالیتهای درمانی عنوان کرد: در حال حاضر هیچ فرد ایرانی نیازمند رفتن به خارج از کشور برای انجام هیچ فرایندی درمانی نیست و همکاران ما هم از نظر فنی و هم از نظر علمی کاملا این آمادگی را دارند که بهترین فرایندهای درمانی و اعمال جراحی را برای بیماران انجام دهند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور با تاکید بر اینکه برای ثبات و ماندگاری این پیشرفتها که تا امروز تلاشهای فراوانی برایش صورت گرفته و ایران را در عرصه پزشکی به خودکفایی رسانده است باید پزشکی مورد توجه ویژه همه مسئولان در همه سطوح از جمله نهادهای نظارتی، تدوینی و بودجه ریزی قرار گیرد، گفت: آنچه حوزه بهداشت و درمان ما را در قله افتخار قرار داده توانمندی نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی که بخشی تولید داخل و بخشی واردات است، وجود زیر ساختهای لازم نظیر دانشگاههای علوم پزشکی، آزمایشگاهها، بیمارستانها و درمانگاهها و همچنین بودجه مناسب یا سهم درست از تولید ناخالص ملی برای سلامت است.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور بیان کرد: نیاز به درمان نیازی پایهای و اساسی است و همه کشورها توجه ویژهای به این مسئله دارند و اگر به این حوزه به میزان کافی توجه نشود انگیزه افراد برای ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی کاهش پیدا میکند و مهاجرت جغرافیایی و شغلی صورت میگیرد و در نهایت مردم و گیرندگان خدمت آسیب میبینند.
انتهای پیام/