به گزارش «شانا» محمدصادق عظیمیفر اظهار کرد: بر اساس پیشبینی تا پایان سال۱۴۰۳ بهطور میانگین ۷۱درصد فرآوردههای نفتی(حدود ۱۸۵میلیون لیتر) در بخش حملونقل مصرف میشود و رشد سالانه مصرف فرآورده در بخش حملونقل حدود ۷درصد است. وی بخشی از افزایش مصرف در بخش حملونقل را طبیعی و بخشی را ناشی از ضعف در اجرای سیاستهای کلان ساختاری در بخش انرژی دانست و تصریح کرد: ۵۳درصد ناوگان خودرویی کشور فرسوده و مصرف سوخت این خودروهای فرسوده حدود دو تا سهبرابر میانگین مصرف جهانی است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در سبد سوخت مصرفی بخش حملونقل به بحث تنوعسازی سبد سوخت بهخوبی توجه نشده، یادآور شد: سال۱۳۹۹ سند تامین انرژی بخش حملونقل در افق ۱۴۲۰ از سوی شورایعالی انرژی کشور تدوین و تصویب شد. بر اساس این سند، سهم سیانجی در سبد سوخت بخش حملونقل در افق ۱۴۲۰ باید به ۲۳درصد برسد که متاسفانه سهم سیانجی از ۲۳میلیون مترمکعب با سهم ۱۲درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۰ به حدود ۱۹میلیون مترمکعب با سهم ۶درصدی در ۶ ماهه ۱۴۰۳ کاهش یافتهاست.
عظیمیفر با اشاره به اینکه کاهش توجه به مقوله سیانجی از عوامل مهم کاهش مصرف سیانجی در سبد سوخت کشور است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز با سیاستگذاریهای موثر و پیگیری همکاران توانستیم طرحهایی اعم از فعالکردن طرح تبدیل رایگان ناوگان عمومی، بهرهبرداری از جایگاههای جدید و ساخت ۱۰۰جایگاه جدید سیانجی در کشور را آغاز کنیم. سعید رحمانسالاری مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز از بهرهبرداری ۱۲ جایگاه جدید سیانجی در ۶ استان کشور خبر داد و گفت: پس از حدود دو دههتلاش در بخش سیانجی، هماکنون ۲هزار و ۶۰۰جایگاه در کشور فعال و ۱۲جایگاه جدید هم به بهرهبرداری رسیدهاند.
وی با اشاره به اینکه با درنظرگرفتن تعداد تقریبی ۴میلیون خودروی گازسوز رسمی در کشور به ازای هر ۱۸۰۰خودرو، یک جایگاه وجود دارد، افزود: سهم سوخت سیانجی کمتر از ۲درصد از کل مصرف گاز طبیعی در کشور است. مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه هماکنون حدود ۱۴درصد از کل مصرف بخش حملونقل سبک کشور با بیش از ۱۹میلیون مترمکعب در روز به سیانجی اختصاص دارد، تصریح کرد: با تامین بودجهای بیش از ۳میلیارد دلار در بخش احداث جایگاههای سیانجی و حمایت از تبدیل کارگاهی و تولید کارخانهای خودروهای دوگانهسوز، از ابتدای اجرای طرح سیانجی تاکنون بیش از ۱۱۷میلیارد مترمکعب گاز سیانجی (معادل ۱۱۷میلیارد لیتر بنزین) در کشور توزیع شدهاست.