شناسهٔ خبر: 71312082 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۲۳ بهمن، سالروز بمباران هوایی مهاباد توسط رژیم بعث عراق

رژیم بعث عراق ۲۳ بهمن سال ۱۳۶۵ چند نقطه در شهر مهاباد را هدف بمباران هوایی قرار داد که بر اثر آن، ۵۱ شهروند مهابادی شهید و ۱۶ نفر نیز به درجه جانبازی نائل شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ ۳۸ سال پیش در چنین روزی دو فروند هواپیمای میگ رژیم بعث عراق حدود ساعت ۱۱ صبح دیوار صوتی را شکستند و سه نقطه مهم شهر مهاباد شامل «میدان آرد»، «میدان منگور» و «میدان استقلال» را بمباران کردند.

بمباران هوایی مهاباد توسط رژیم بعث عراق یکی از خونین‌ترین روز‌های این شهر را رقم زد وکه در آن ۵۱ شهروند مهاباد شهید و ۱۶ نفر نیز زخمی شدند.

در دوران دفاع مقدس شهر مهاباد دو بار هدف بمباران هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفت که نخستین بار در روز پنجم اسفند سال ۱۳۶۲ شهر مهاباد بمباران هوایی شد و در آن واقعه ۱۵ نفر از اهالی این شهر به درجه رفیع شهادت نایل شدند، اما در سال ۱۳۶۵ و تنها یک روز پس از برگزاری جشن پیروزی انقلاب، این شهر برای دومین بار هدف حمله هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفت.

بررسی آماری شهدای حملات هوایی به مهاباد در سال‌های ۱۳۶۲ و ۱۳۶۵ نشان‌دهنده اوج قساوت رژیم بعث عراق بود، زیرا در این دو حمله هوایی در مجموع، ۶۶ نفر در این شهر شهید شدند که از این تعداد ۲۸ نفر از شهدا زن و ۳۰ نفر کودک و خردسال بودند.

در دوران هشت سال جنگ تحمیلی بسیاری از شهر‌های مرزی کشورمان تحت تأثیر حمله دشمن بعثی قرار گرفتند و دشمن هرگاه در جبهه‌های نبرد کم می‌آورد، به حمله‌های هوایی ناجوانمردانه به مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان اقدام می‌کرد.

در طول جنگ تحمیلی ۱۲۷ شهر ایران زیر بمباران هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و در آنها علاوه بر به شهادت رسیدن شمار زیادی از مردم بی‌دفاع، بخش‌هایی از زیرساخت‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی کشور از بین رفت.

شهرستان‌های جنوب آذربایجان‌غربی در طول جنگ تحمیلی چندین نوبت مورد حمله هوایی قرارگرفتند، اما اشنویه و سردشت علاوه بر بمباران چندین نوبت با سلاح‌های متعارف، با استفاده از بمب‌های شیمیایی نیز مورد هجوم قرار گرفتند.

حال پس از گذشته ۳۸ سال از این رویداد و وجود اسناد و مدارک آن به همراه تصاویر دلخراش این جنایت، دادخواهی قربانیان آن می‌تواند در مجامع بین المللی مطرح شود و هرچند رژیم بعث اکنون سرنگون شده، اما کشور‌هایی که این تجهیزات و تسلیحات جنگی را در اختیار این رژیم قرار داده بودند، هنوز مجازات نشده‌اند.

<div id="video-display-embed-code_12023122"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4453478/12023122?width=600&height=350"></script></div>