به گزارش ایرنا علیرضا الماسوندی روز سه شنبه در نخستین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران در سالن همایش سازمان آب و برق خوزستان در اهواز اظهار کرد: تغییرات اقلیم، بارش و خشکسالی و دما
از جمله عوامل موثر به شمار می رود و دست بشر برای ایجاد گازهای گلخانه ای و وقوع ریزگردها که باعث افزایش دما و انسداد بارش شده نیز روی اکوسیستم جو اثر گذاشته است.
وی ادامه داد: این شرایط شدت، پراکنش و طول دوره خشکسالی را زیاد کرده و تغییرات دمایی نیز باعث شده در مصارف مختلف به خصوص کشاورزی تلفات زیادی ایجاد شود.
الماسوندی با تاکید بر مساله امنیت غذایی و خودکفایی و تحقق تولید ۱۶۰ میلیون تن محصول در سال های آینده اظهار کرد: بدون داشتن امنیت آبی، در هیچ یک از مولفه های دیگر امنیت ایجاد نمی شود.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: ایجاد امنیت و چرخه حیات به امنیت آبی متصل هستند که در صورت انقطاع در همه زمینهها دچار مشکل می شویم.
وی بیان کرد: رویکرد و مقصود حکمرانی شامل نهاد دولت، مردم، جامعه مدنی و بخش خصوصی رسیدن به توسعه پایدار است که باید با هم تعامل داشته باشند.
الماسوندی اضافه کرد: حاکمیت موثر در حوزه آب می تواند امنیت غذایی ، مدیریت تقاضا، دیپلماسی آب و پایش و پالایش کیفی منابع آب را به همراه داشته باشد.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه به سه رکن اجتماع و محیط زیست و اقتصاد اشاره کرد و گفت: سه رکن اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در یک محدوده باید با هم تعامل داشته باشند که به توسعه پایدار منجر شود.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان نیز در این همایبش اظهار کرد: همایش هیدرولوژی و منابع آب ایران به میزبانی این سازمان و دانشگاه چمران اهواز برگزار شد که اهمیت منابع آب ، ناترازی های موجود در سطح دنیا و کشور، رشد جمعیت، توسعه اقتصادی که باعث افزایش نیازهای آبی در دنیا و کشور شده و تغییرات اقلیمی منجر به کاهش و دشواری دسترسی به منابع آب از جمله دلایل برگزاری این کنفرانس است.
عباس صدریان فر افزود: به کارگیری روش های علمی و استفاده از کارشناسان و متخصصان مجرب کشور می تواند به ساماندهی وضعیت مدیریت منابع آب و برطرف شدن مشکلات کمک کند.
در حوزه مدیریت مصارف آب ضعیف عمل شده است
وی افزود: در زمینه توسعه ذخایرو مخازن آبی در گذشته گام های بزرگی برداشته شده اما در حوزه مدیریت مصارف آب ضعیف عمل شده و نتوانستیم بهره وری کافی از این ذخایر را داشته باشیم.
صدریان فر ادامه داد: این مساله یک نقیصه است و مدیریت مصارف و منابع آب یک ضرورت اصلی و حلقه مفقوده به شمار می رود.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: ضعف در مدیریت مصارف آب را به عنوان یکی از دلایل اصلی ناترازیها در حوزه منابع و مصارف باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و در راستای برطرف کردن آن تلاش شود.
وی اظهار کرد: خوزستان از نظر منابع آبی در دسترسی و نحوه برداری یک استان منحصر به فرد است و عمده مصارف آن از آبهای سطحی است و از نظر قدمت تاریخی سابقه طولانی در زمینه مدیریت منابع آب دارد.
نخستین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران امروز سه شنبه به مدت یک روز توسط دانشگاه شهید چمران اهواز، سازمان آب و برق خوزستان، شرکت توسعه صنایع آب و نیروی ایران و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.