به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، «لیئور حوریف» کارشناس صهیونیست امروز سه شنبه گفت: در اینجا به برخی حقایق درخصوص مسبب بحران آتش بس غزه می پردازیم؛ اسرائیل متعهد شد که تیم مذاکرات خود را به دوحه بفرستد تا در شانزدهمین روز اجرای مرحله اول توافق آتش بس، درباره مرحله دوم آن رایزنی کند اما این کار را انجام نداد.
وی تاکید کرد: اسرائیل به جای تیم اصلی مذاکرات، هیاتی با نمایندگان سطح پایین فرستاد که صلاحیت رایزنی درمورد مرحله دوم را نداشتند و این کار هم بعد از زمان مشخص شده انجام شد.
این کارشناس صهیونیست همچنین به این نکته اشاره کرده است که سخنگویان کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزرای او همواره اعلام کردند که قصد اجرای مرحله دوم توافق آتش بس را ندارند.
دوشنبه شب ابوعبیده، سخنگوی گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در پیامی تاکید کرد: رهبری مقاومت طی سه هفته گذشته شاهد نقض توافق آتش بس توسط دشمن و عدم پایبندی به بندهای آن بود؛ دشمن مانع بازگشت آوارگان به شمال غزه و با بمباران و تیراندازی در مناطق مختلف غزه آن ها را هدف قرار داد.
وی تاکید کرد: دشمن مانع ورود کمک هایی شد که بر سر آن ها توافق کرده بودیم این درحالی است که مقاومت تمام اموری که لازم بود را اجرایی کرد؛ به همین دلیل، آزادی اسرای صهیونیست که قرار بود روز شنبه انجام شود تا اطلاع ثانوی به زمان دیگری موکول شد.
ابوعبیده افزود: تا زمان پایبندی رژیم اشغالگر به بندهای توافق و جبران حقوق هفته های گذشته، زمان آزادی اسرای صهیونیست به تعویق می افتد؛ تاکید می کنیم که تا زمان پایبندی اشغالگران به توافق، ما نیز به بندهای آن پایبند هستیم.
آمریکا و قطر ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافتهاند.
این توافق، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طول خواهد انجامید.
طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.
رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از راه جنگ نشد و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.