به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، در شانزدهمین روز از اجرای توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی، امروز سخنگوی بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که تردیدهای فزایندهای درباره مذاکرات جهت پایان دادن به جنگ در غزه با میانجیگری مصر و قطر وجود دارد.
وی اعلام کرد که گروه اسرائیلی پس از مذاکرات ناتمام درباره مرحله بعدی آتشبس در نوار غزه، روز دوشنبه از قطر بازگشته است.
تا کنون جزئیاتی در مورد علت بازگشت از مذاکرات که هدف آن توافق بر اساس مرحله دوم آتشبس چند مرحلهای بود که ماه گذشته به آن دست یافته شده و شامل تبادل زندانیان حماس با زندانیان فلسطینی در زندانهای اسرائیل میشود، ارائه نشده است.
یک مقام فلسطینی مطلع به خبرگزاری رویترز گفت که به دلیل عدم اعتماد بین دو طرف که یکدیگر را به نقض شرایط آتشبس متهم میکنند پیشرفت کمی حاصل شده است.
تظاهرات خانوادههای اسرای صهیونیست
خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه در تل آویو دست به تظاهرات زدند و بر لزوم اجرای کامل توافق آتشبس و مبادله اسرا با مقاومت تأکید کردند.
به گزارش فلسطین الیوم، معترضان خیابان بگین در تل آویو را مسدود کردند.
قبل از برگزاری تظاهرات، خانوادههای اسرای اسرائیلی در غزه از میانجیگران توافق آتشبس در غزه خواستند تا فوراً مداخله کرده و برای اجرای این توافق، به راه حلی فوری و موثر دست یابند.
آنها همچنین از کابینه رژیم صهیونیستی خواستند از هرگونه اقدامی که منجر به نقض آتشبس شود، اجتناب ورزد.
روز دوشنبه، ابوعبیده سخنگوی گردانهای عزالدین القسام از تعویق اسرای رژیم صهیونیستی تا اطلاع ثانوی خبر داد و گفت تحویل اسرای صهیونیست که قرار بود در روز شنبه ۱۵ فوریه ۲۰۲۵ انجام شود، تا اطلاع ثانوی و تا زمان پایبندی اشغالگران به توافق به تعویق خواهد افتاد.
ترامپ: فلسطینیان حق بازگشت به غزه را ندارند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا گفت که برنامه او برای تصرف و بازسازی غزه شامل حق بازگشت فلسطینیان به این منطقه نمیشود.
ترامپ این اظهارات را امروز دوشنبه در مصاحبهای با فاکس نیوز بیان کرد. او در این برنامه طرح خود برای تصرف نوار غزه را توضیح داد.
ترامپ پیشنهاد خود را برای ایجاد مناطق امنتر و قابل سکونتتر برای فلسطینیها در مصر و اردن تکرار کرد و گفت که بر اساس این طرح، هیچ حق بازگشتی برای فلسطینیها وجود نخواهد داشت.
وی افزود: ما در فاصله معینی از جایی که الان هستند مناطق مسکونی امن خواهیم ساخت. در این بین مالک این منطقه (غزه) من خواهم بود. به آن به عنوان یک پروژه توسعه املاک و مستغلات برای آینده فکر کنید؛ این قطعه زمین فوق العادهای خواهد بود.
ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا حق بازگشت برای فلسطینیها وجود دارد یا خیر، پاسخ داد: نه، این حق به آنها داده نخواهد شد، زیرا آنها مسکن بسیار بهتری خواهند داشت.
او افزود: اگر آنها مجبور به بازگشت شوند، سالها طول میکشد تا این اتفاق بیفتد و منطقه آنجا غیرقابل زندگی است. فکر میکنم میتوانم با اردن و مصر به توافق برسم. همانطور که میدانید، ما سالانه میلیاردها دلار به آنها میدهیم.
هفته گذشته ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در کاخ سفید فاش کرد که کشورش قصد دارد غزه را پس از آوارهکردن کل جمعیت فلسطینیاش به کشورهای دیگر، تصرف کند.
ترامپ احتمال استقرار نیروهای آمریکایی برای حمایت از بازسازی غزه را رد نکرد و انتظار داشت که ایالات متحده «مالکیت بلندمدت» در بخش فلسطین داشته باشد، در حالی که نتانیاهو از طرح ترامپ استقبال کرد و آن را «اولین ایده جدید در طی سالها» دانست.
ترامپ از ۲۵ ژانویه طرحی را برای جابجایی فلسطینیان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن ارائه کرده است که هر دو کشور آن را رد کردند و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بینالمللی نیز در این محکومیت به آنها پیوستند.
استقبال نتانیاهو از پیشنهاد ترامپ درباره غزه
نخستوزیر رژیم صهیونیستی از طرح رییس جمهور آمریکا برای مردم غزه ابراز خشنودی و رضایت کرد. بنیامین نتانیاهو، پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای کنترل غزه و جابجایی جمعیت آن را انقلابی و خلاقانه خواند.
نخستوزیر اسرائیل که به تازگی از آمریکا بازگشته گفت: رئیسجمهور ترامپ با دیدگاهی کاملاً متفاوت و بسیار بهتر برای اسرائیل آمده است؛ رویکردی انقلابی و خلاقانه که ما در حال حاضر درباره آن بحث می کنیم.
نتانیاهو به اعضای کابینه خود گفت: او بسیار مصمم است که آن را اجرا کند و من معتقدم که این امر فرصتهای بسیار زیادی را برای ما باز میکند.»
هفته گذشته ترامپ مدعی معرفی طرحی شد که طی آن مردم غزه به خارج از این باریکه کوچانده شده و کنترل این منطقه در اختیار آمریکا قرار خواهد گرفت. تقریباً همه کشورهای جهان و نهادهای بینالمللی این طرح را محکوم کردند.
آمادهباش وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به ارتش
در پی به تعویق افتادن تحویل اسیران اسرائیلی از سوی گردانهای عزالدین القسام که در سایه کارشکنیهای رژیم صهیونیستی در توافق آتشبس صورت گرفت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که به ارتش این رژیم دستور آمادگی برای هر سناریوی احتمالی را داده است.
اسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: ما اجازه بازگشت به واقعیت روز ۷ اکتبر را نخواهیم داد.
کاتس گفت: من به ارتش دستور آمادگی برای هر سناریوی احتمالی را دادهام. وی افزود: اعلام توقف آزادی اسیران اسرائیلی از سوی حماس به منزله نقض کامل توافق آتش بس است.
در همین حال، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که مسئولان این رژیم مدعی هستند که این حماس است که در بندهای توافق آتش بس اخلال ایجاد کرده است.
در پی کارشکنیهای رژیم صهیونیستی و تعویق در ورود به مرحله دوم توافق آتشبس، گردانهای عزالدین القسام از تأخیر در تحویل اسیران اسرائیلی خبر داد.
ابو عبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد: رهبری مقاومت طی سه هفته اخیر شاهد نقضهای توافق آتش.بس از سوی دشمن و عدم پایبندی به بندهای آن بود.
ابوعبیده گفت: تحویل اسیرانی که قرار بود روز شنبه آتی آزاد شوند تا اطلاع ثانوی به تعویق خواهد افتاد.
سخنگوی گردانهای القسام خاطرنشان کرد: دشمن بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه را به تأخیر انداخت و با بمباران و تیراندازی در مناطق مختلف نوار غزه آنها را هدف قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: دشمن مانع از وارد شدن کمکهای امدادرسانی برخلاف توافق صورت گرفته شد؛ در حالی که مقاومت تمام آنچه را که میبایست انجام میداد، اجرا کرد.
ابوعبیده گفت: مادامی که رژیم اشغالگر به توافق آتشبس پایبند باشد، ما بر پایبندی خود به بندهای توافق آتشبس تأکید میکنیم.
بازداشت 580 فلسطینی در کرانه باختری در ماه ژانویه
منابع فلسطینی اعلام کردند نیروهای اشغالگر اسرائیلی حدود ۵۸۰ فلسطینی را از کرانه باختری در ماه ژانویه، بازداشت کردند که بیشترین تعداد بازداشتها در جنین و اردوگاه آن بود که به مدت ۲۱ روز شاهد حمله بیسابقه بوده است.
تعداد بازداشتشدگان زنان ۱۷ نفر و تعداد کودکان زیر ۱۸ سال حداقل ۶۰ نفر بوده است. همچنین، عملیات بازجویی میدانی، صدها نفر از شهروندان را شامل شده است.
همچنین در ماه ژانویه، اعلام شد که چهار زندانی در این ماه به شهادت رسیدهاند. قابل ذکر است که دو نفر از آنها چند ماه قبل از نوار غزه به شهادت رسیدهاند، اما اشغالگران شهادت آنها را در ماه ژانویه ۲۰۲۵ پس از اینکه تیمهای حقوقی درباره سرنوشت آنها پرسوجو کردند، اعلام کردند.
تا تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، تعداد بازداشتها در کرانه باختری در جریان جنگ نسلکشی به ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است. این آمار شامل تعداد بازداشتشدگان از غزه نمیشود که به هزاران نفر میرسد.
تعداد بازداشتشدگان زنان در جریان جنگ نسلکشی و تا تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، حداقل ۴۵۵ نفر بوده است. این آمار شامل تعداد زنان بازداشتشده از غزه نمیشود که به دهها نفر میرسد.
انتهای پیام